miercuri, 30 august 2017

Ora 16h00, undeva în București

Vatmanul a rămas cu mâna pe claxon. Pe șine, în fața lui, o mașină blochează drumul. Ora 16h00, undeva prin București. Nervoși de statul pe loc, oamenii din tramvai încep să vocifereze. Unul, proaspăt urcat la stația anterioară, cu un tricou jegos și cu unghii murdare, se pune direct pe înjurat.
- Băga-mi-aș în el de dobitoc, cu tot neamul lui!
Și dă-i și spurcă-l. In timpul ăsta, vatmanul pare că a adormit cu mâna pe claxon. Mașina nu se mișcă. Nu are unde. Sau poate că nu știe cum să facă.
- Huoooo! Morții mă-tii de tâmpit! Tu și cu cine te-a făcut!
Incurajat de bărbatul care suduie, încă unul se pornește să-i țină isonul. Un murmur se ridică încet, în aer, ca un abur care îngreunează atmosfera.

Mă uit la ceas. O să întârzii. In sfârșit, tramvaiul se repune greoi în mișcare, trecând pe lângă mașina ce i-a tulburat mersul. Geamurile se dau la o parte și mai mulți pumni se agită amenințător către șofer. Mi-aduc aminte de povestea unui coleg care a văzut cum o femeie a fost luată de păr, trasă de la volan și dată cu capul de parbriz de un taximetrist nervos. Era în Piața Victoriei, ziua, în amiaza mare. Era acum vreo doi ani. Mă gândesc bine că tramvaiul merge, că altfel cine știe, poate se dădea cineva jos și-l trăgea de păr pe cel din mașină! Sau poate că și ăla ar fi replicat la fel de brutal. Am tot fost cu mașina în alte țări. Nu am pățit nimic asemănător. Am fost și cu tramvaiul. Nicio problemă.

In jurul meu se discută pătimaș și se imaginează cazne pentru șoferul mașinii. Nu știu de ce ni se pare atât de normal să ne exprimăm furia și revolta fără niciun fel de opreliști. Să știe și să vadă toată lumea! Alaltăieri, de exemplu, mi-am găsit bucătăria inundată. Sun la președinta blocului să mi-l trimită pe instalatorul asociației. Mi-am permis să-i pun însă o întrebare înainte să-l las să bage șarpele. Recunosc: m-am îndoit un pic de verdictul dat de el. Am făcut-o însă politicos, am vorbit cu dumneavoastră, am zis vă rog și mulțumesc, dar l-am contrazis. Așa că m-a pedepsit: mi-a aruncat un hai sictir și a plecat. Am rămas cu bucătăria inundată și cu un gust amar, de mojicie. Președinta mi-a spus că omul este o persoană deosebită și sigur am făcut eu ceva care l-a supărat. Ca și femeia de la volan, mă gândesc.

Cobor din tramvai. Pe stradă, trei bărbați cu tricourile suflecate deasupra buricului vorbesc tare. Unul are o bere în mână și după fiecare înghițitură se șterge cu mâneca cămășii și plescăie din buze, făcând câte un aaaaah. Celălalt scuipă pe jos. Al treilea nu face nimic. Are șosete în sandale și tricou cu Steaua.

Ora 16h30, undeva în București. Mi-aș dori să fiu în altă parte. In rest, am găsit un instalator și am reaparat țeava. De data asta, am tăcut mâlc.


1 comentarii:

KARISHMA Anika spunea...

Prietena mea și cu mine ne-am despărțit acum o lună și jumătate, vorbind frecvent până acum 3 săptămâni când sa mutat în Portland,
SAU (am locuit împreună în California). Săptămâna trecută a început să se întâlnească cu un alt tip și m-am speriat, am spus-o (nu înseamnă nimic)
"Wow, a fost rapid" a fost extrem de supărat și a blocat numărul meu și facebook.
Mai am șansa să o dau înapoi? Îți cer o prietenă și ea mi-a prezentat o puternică vrăjitoare de vrăjitorie Caster cu puteri magice, am mesaj la adresa de e-mail {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} și cere ajutor pentru a mă reconecta din nou la dragostea mea,
Profetul Oduduwa mă asigură că îmi va aduce înapoi dragostea, am încercat și mi-am cumpărat elementele necesare ... 3 zile după Profet Prânzul Dragostea Vraja în aer, am primit un telefon din dragostea mea, am fost atât de fericit și am luat-o și a stabilit o întâlnire într-un bar pentru a avea un pahar de vin împreună, în prezent astăzi suntem din nou împreună în dragoste și acest sentiment nou este mult mai bine decât oricând înainte,
Toate mulțumită acestei mari vrăji puternice Caster Oduduwa. Vreau să-l recomand tuturor celor care se află în aceeași problemă de relație similară. Îți poți obține dragostea din Ex astăzi, Spell pentru a găsi dragostea adevărată și multe altele ...
 Domnul Oduduwa Templul soluției este răspunsul real, nu are nevoie de bani, eu ofer doar articole necesare pentru prânz vraja pe aer și funcționează mai repede decât pot explica. da-i o încercare va lucra pentru tine.
Oduduwa poate rezolva următoarele probleme în termen de 48 de ore:
* Vrăji vrăji
* Magia de succes și bani
* amuleta norocoasa
* secții
* Rezoluția blestemului
* curățire spirituală
* magia fertilității
* decretarea magiei
vizitați pagina lui Facebook: @ Oduduwalovespells

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes