vineri, 23 mai 2014

La pelle che abito (fără nicio legătură cu Almodovar)

Bună dimineaţa! Astăzi voi vorbi doar cu doamnele, aşa că, domnilor, vă rog respectuos să părăsiţi sala; discuţiile care urmează se vor dovedi extrem de plictisitoare pentru voi. Hai, hai, vă rog eu frumos, nu mai comentaţi, că nu avem ce negocia. Poftim? Nu, pe cuvânt că nu are nicio legătură cu sexul. Na, am jurat, acum puteţi pleca? Hei, se aude acolo, în spate? Da, da, cu dumneavoastră vorbesc! Nu vă mai prefaceţi că staţi pe fb, ieşiţi vă rog afară, că nu este o discuţie pentru domni.
Gata? Au ieşit? Bun, o să vă spun repede ce am de spus, pentru că nu vreau să se plictisească la uşă şi să tragă cu urechea. Vreau să vă povestesc despre cosmetică. Ce?! Voi speraţi că o să vorbim totuşi despre sex? Sorry, azi n-am nimic de comentat pe tema asta.

Revenind la ceea ce voiam eu să vă povestesc, în ultimul an m-am trezit aruncată, fără voia mea, de la o cosmeticiană la alta. De felul meu sunt o persoană conservatoare şi nu mă încearcă niciun fel de bucurie în a simţi de fiecare dată alte mâini care să se plimbe pe mine într-un efort de jumulire. Mai mult, ca lucrurile să fie şi mai interesante de ambele părţi, am pielea albă ca brânza, uscată, care se înroşeşte oribil la contactul cu orice chestie fierbinte (acum înţelegeţi, domnilor, de ce v-am zis că ar fi mai bine să ieşiţi din sală?). În plus, nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu am mari probleme în a-mi găsi timp să ajung la cosmetică. Ba nu e ea în dimineaţa în care pot eu, ba când poate ea, am eu şedinţă cu părinţii, ba pleacă bona mai devreme, ba stau la radio mai târziu şi tot aşa. În consecinţă, sensibil la programul meu, Moş Crăciun m-a cadorisit acum nişte ierni cu un epilator. D-ăla de smulge şi de-mi lasă pielea vai mama ei.

Ei bine, pentru toate cele care v-aţi regăsit în povestea mea, să ştiţi că am găsit soluţia! O cheamă Roxana şi este Cosmeticiana -- chiar așa, cu C mare. Dragelor, femeia asta este minunată. În primul rând, e rapidă. Adică, nu ştiu cum să vă spun, dar mâna asta de om mă termină cu totul în nici o oră. Vreo patruzeci de minute şi am scăpat. Apoi, tocmai ce s-a mutat la un salon nou deschis, în buricul târgului. Uite acilea. Salon nou, la Unirii, cum stai cu faţa spre Casa Poporului, pe mâna dreaptă, lângă un magazin d-ăla cu produse nemţeşti, gen TCM. Despre salon o să vă mai povestesc eu altă dată, poate îmi dau şi vreun voucher să facem un concurs. Eu acum cu Roxana am ce am. Ziceam aşadar că e rapidă. Dar mai e şi simpatică. Şi ai, frate, ce vorbi cu ea, ceea ce e minunat. Îmi aduc aminte că ultima cosmeticiană peste care am dat nu scotea o vorbă. Doar se încrunta la fiecare bucată de ceară smulsă şi scotea câte un oftat la fiecare nouă pată roşie apărută pe mine. Restul era tăcere.

Roxana e vorbăreaţă. Şi e mamă de Daria. Şi Daria are cinci ani şi merge la grădiniţă, iar maică-sa este super în trend cu toate cele. Hai să vă spun că e genul de mamă fără zahăr, fără sare iodată, fără vegeta, fără minţit copilul, fără taci din gură. E din gaşcă, carevasăzică. Şi tocmai ce s-a mutut la salonul ăsta. Şi mi-a zis că dacă am timp vreodată, poate scriu pe blog să spun dacă mi-a plăcut. Pe prietenie, of course, ca să nu credeţi că am primit deja voucherul contra publicitate. Nu, dragelor, aici chiar mi-a plăcut. La cosmetică totul străluceşte, cabinetul e super curat, ceara e nouă, produsele sunt bune (mi-a dat mie şi mie nişte mostre de creme antirid şi sunt faine), iar preţurile, la epilat, sunt ok. La tratamente nu ştiu, dar epilatul e vreo sută şi ceva per total.

Gata. Am spus ce am avut de spus. Domnilor, puteţi intra! Aaah, nu mai e nimeni, au plecat! E vineri, început de weekend, îi înţeleg. Şi eu voi pleca. În câteva ore, vom fi în drum spre casa de la ţară. Mâine avem petrecere cu copii şi tort. Povestim luni. Vă pupă mama!

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes