sâmbătă, 4 aprilie 2015

Gust de sare

Disclaimer: acesta este un guest post scris de soț.

Am descoperit melodia Sapore di sale absolut întâmplător, căutând pe YouTube muzică italienească din anii '50 și '60. Este o melodie tipică pentru muzica italienească a perioadei; mi-a plăcut și am inclus-o într-o selecție pe care o ascultăm în mașină, însă nu pot să spun că m-a impresionat foarte tare inițial.

Vinerea trecută, tot întâmplător, am dat peste un site pe care sunt traduse versurile diverselor melodii „străine” (i.e. care nu au versurile în engleză). Mai exact, am dat peste traducerea acestei melodii anume. Abia așa am descoperit ce frumusețe sălbatică și pură se ascunde în versurile acestui cântec. Lăsând la o parte pentru moment laitmotivul (foarte frumos) cu gustul de sare, mi-a plăcut în mod particular pasajul în care spune „aici, unde timpul este zile care trec leneș” – pentru mine cel puțin rezonează perfect cu senzația vacanțelor la mare, când într-adevăr timpul însuși pare să se numere în zile leneșe, nu în ore sau chiar minute, așa cum se întâmplă la birou.

Imediat ce am citit versurile am hotărât să fac un videoclip în care să pun în valoare versurile, mai presus de acțiune sau orice altceva. Duminică noaptea îl terminasem deja, însă doar în versiunea engleză. Pe urmă a venit o săptămână de lucru și nu m-am mai putut ocupa de el, însă azi-noapte l-am tradus și în română.

Clipul are rezoluție foarte mare, iar impactul vizual este vast îmbunătățit dacă-l vizualizați maximizat pe tot ecranul. Plus, evident, trebuie neapărat văzut cu sunet, altfel nu vedeți decât niște poze și niște texte defilând pe ecran. Sper să vă placă.


P.S. Pentru reclamele pe care le vedeți pe ecran primesc bani deținătorii drepturilor de autor ale melodiei, nu eu. Am făcut videoclipul numai pentru că mi-a plăcut melodia foarte mult, nu cu scop comercial.

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes