sâmbătă, 20 iulie 2013

Trei dorinţe

Stăteam astăzi şi mă gândeam că ce-ar fi dacă aş avea ocazia să mi se îndeplinească trei dorinţe. Adică, cum ar fi ,de pildă, să vină la mine un pitic (în poveşti e cu peştişorul de aur, dar mie mi se pare mult mai simpatic un pitic) şi mi-ar spune: auzi, băi fată, ia zi tu trei dorinţe şi să mor io dacă nu ţi le îndeplinesc! Şi la cum l-aţi auzit pe pitic că vorbeşte, vă daţi şi voi seama că nu e genul care se bagă la dorinţe serioase.

Adică, după ce se va fi proţăpit pe picioruşele lui mititele şi-şi va fi dat scufia cu moţ un pic mai pe spate, va scuipa printre dinţi o sămânţă de măr, îşi va şterge cu mânecuţa o urmă de muc din nara dreapta şi va continua: fatăăăă, da' să nu te prind cu d-alea de miss America că vrei să fie pace în lume, sănătate şi bucurie la tine în familie şi mult noroc în viaţa copilului, m-auzişi? Eu sunt doar un amărât de pitic şi mă bag să rezolv chestii d-astea de doi lei, mai o pereche de sandale, mai o ieşire la terasă, o noapte de amor, o poşetă, o rochiţă, ai înţeles tu, da?

De înţeles am înţeles, dar nu ştiu ce să cer. Asta v-o spun vouă încet să nu audă piticul că poate o să mă creadă idioată şi o să plece la altcineva mai hotărât. La bani nu m-aş băga că mi se pare cam de rahat să-i spun aşa pe faţă- dă mă şi mie o primă! La haine, nu ştiu ce să zic, adevărul e că mi s-au rupt pantofii negri, dar parcă n-am ajuns la cheremul unui pitic să-mi iau alţii. Aş încerca să cer ceva cu o vacanţă, dar când îmi pun io în cap să plec undevam apoi îi invit pe toţi piticii din lume să ia lecţii. Aş putea să-i cer să deretice prin casă. Dar nu aşa de mântuială, ci treabă serioasă cu spălat geamuri, dat cărţile jos din bibliotecă, râcâit mizeria din bucătărie, dar mai bine aş chema o femeie la curăţenie şi nu mi-aş consuma dorinţa. Ce să cer, ce să cer? Daţi-mi şi mie o idee până nu pleacă piticul. Oricum, dacă îl vedeţi pe stradă (îl recunoaşteţi după mânecuţa în dungi cu urme de muci) să ştiţi că e al meeeeu!

4 comentarii:

Anonim spunea...

dca nu-l vrei pt o vacanta, curatenie sau prima, trimite piticu' la mine pt o vacanta, curatenie si marire de salariu (merge si prima teapana :) ). nu-s asa mofturoasa/principiala. :)
ady

ioana spunea...

Nu, nu, e piticul meu si nu ti-l dau:)

Anonim spunea...

DORINTA MEA AR FI SA NU TE STIU STRESATA PENTRU COPILUL TAU.PITICUL MEU VISATOR MI-A ZIS CA TOTUL VA FI BINE PENTRU TINE,PENTRU ANA SI PENTRU B.VETI AVEA O VIATA LINISTITA SI REUSITA.PITICUL MEU NU VORBESTE PENTRU A VORBI DAR PENTRU A SPUNE LUCRURI ADEVARATE CUM AR FI SIMPATIA TA SI TALENTUL TAU DE ADUNA OAMENI IN JURUL TAU PRIN PRIETENIA.TINE-O TOT ASA

g.cojocaru spunea...

mi-am inceput ziua zambind. :)
Nu va pleca... ;) Va fi acolo langa tine cand iti va fi mai greu si atunc iti va indeplini cea mai arzatoare dorinta. Te imbratisez

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes