joi, 29 noiembrie 2012

În colţ de gură

În urmă cu 5 minute. Eu, cu degetul în gură, ronţăind tacticos un colţ de unghie. Afară, un cer mohorât şi întunecos, ca de apus. Nu ştiu a ce miroase sau dacă miroase a ceva, dar cum stau aşa, cu nasul lipit de geamul închis, mi se pare că ar trebui să simt în nări un iz de frunze arse. Mă simt un pic ciudat, parcă o stare de amorţeală ar fi crescut în mine ca o plantă uriaşă şi acum mă gâdilă pe dinăuntru cu frunze mari şi cărnoase. Fără să vreau mă trezesc zâmbind într-un colţ de gură. În celălalt, am degetul.

Şi deodată, le aud. Sunt vreo patru, toate mari, gri, zgomotoase, ca nişte păsări uriaşe de fier sau ca nişte dragoni zburători sau ca nişte gânduri rele de un argintiu metalizat orbitor, răspândind în jur zgomot şi nelinişte.

Îmi apropii nasul de geam, îmi scot degetul din gură ca să pot sta cât mai lipită de fereastră, le urmăresc cu privirea şi spun:
- Ia uite bă, ce de elicoptere! Sunt patru, dar mai vin! Se făcu de decembrie, băi Ioano!

Cine merge la paradă, mâna sus! Cine nu, să-mi spună ce face trei zile de relaş cu copilul drăgălaş. N-am idei şi am nevoie. Mă găsiţi pe blog sau lipită de geam.

6 comentarii:

Andreea Demirgian spunea...

Pai intr-una din zile ai putea sa treci pe la noi. Sambata de ex.

Ioana spunea...

Mulțumim. Hai sa ne auzim sâmbătă dimineață la un telefon ca sa nu ne audă toată lumea cum ne dam întâlnire:))

Anonim spunea...

nu prea stiu ce poti face cu un copil 3 zile (numa' in casa? la cinema/teatru nu se poate?), dar stiu ce o sa fac eu: o sa dorm (ma pricep foarte bine la asta, as putea castiga campionate), o sa fac o tarta cu piersici sau cu cirese, ca poate si-o aminti cineva cum ma cheama si s-o prinde ca de ziua numeleui poti face vizite si neinvitat (daca nu-si aminteste nimeni, mananc singura toata tarta), o sa termin de citit o carte si poate incep o alta, ies in oras la clubul de citit, si apoi treburi de duminica: gatit pentru vreo 2 zile, spalat pe cap, d-astea.
ady
ps. plus filme/seriale.

Ioana spunea...

La multi ani, Ady! Sa traiesti, sa te bucuri de tarta cu piersici, de dormit, de seriale, de citit si de parul frumos mirositor:))

Alexandra Albu spunea...

Azi am avut zi libera ca doamna a zis ca are "cerc pedagogic" asa ca...dupa pranz am dus copila la Muzeul Ceasului...i-a placut enoooorm! Apoi am mers amandoua la restaurantul grecesc de vizavi si ne-am indopat cu placinte cu spanac si midii pane! :) Maine nush ce facem.

Ioana spunea...

Daa, si mie imi place Muzeul ceasurilor de la voi! L-am vazut in copilarie, cu scoala! Cred ca si eu maine invit copila in oras, ca nu am avut chef sa gatesc nimic in seara asta.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes