vineri, 8 mai 2015

Una pentru tata şi-una pentru mama

Ce faceţi în weekend? La mall, la piaţă, la cosmetică? Astea erau pentru mame. Las' că am şi pentru taţi. La bere, la service, cu băieţii, la televizor? Nu? Nicio idee? Hai că am eu. Chiar două: una pentru tata şi una pentru mama, după cum spune şi titlul.

Pentru prima dintre ele, doamne-ajută să nu plouă! Pentru că bună parte din ea se va desfăşura în curtea interioară a Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand care îşi serbează pe 9 şi 10 mai, ziua de naştere. Cu această ocazie, în cele două zile, de la 10.00 la 14.00, publicul este aşteptat în curtea interioară pentru a asista la diferite momente de reconstituire istorică cum ar fi aspecte militare şi de viaţă din secolul XIX, demonstraţii de instrucţie de front şi tactice conform regulamentelor militare româneşti şi germane din perioada celui de-al doilea război mondial, dueluri şi mânuiri de armament alb şi tir cu arcul, specifice secolului XV. Copiii vor avea ocazia să admire diverse costume şi arme din epoci diferite, să asiste la demonstraţii, ateliere, jocuri cercetăşeşti, să arunce un ochi pe ecranul cinematografului de campanie care va prezenta filme istorice, totul într-o atmosferă de sărbătoare întreţinută de muzica militară şi de epocă cântată live. Pentru mai multe amănunte, vă invit pe pagina de fb a muzeului. Atenţie, intrarea e gratuită, aşa că dragi tătici, hopa sus încă de dimineaţă, că altfel riscaţi să nu mai prindeţi locuri în faţă! Oricum, chiar şi dacă plouă sau  înghesuiala va fi aşa de mare încât cel mic să  rişte să ajungă victimă colaterală a bătăliilor reconstituite, să ştiţi că Muzeul Militar merită o vizită în orice zi a anului. Eu, de ce să mint,  nu am ajuns încă cu Ana (şi nici ta-su, nah!), dar am auzit doar de bine din multe părţi, aşa că e pe listă. Ai auzit, dragule? E pe listăăăăă!

A doua idee nu e cu împuşcături, ci cu...clătite. Şi nu la muzeu, ci în apropiere. Adică la câteva minute de mers pe jos de Muzeul Militar situat pe strada Mircea Vulcănescu o să ajungeţi pe strada Luigi Cazzavillan (nu-mi cereţi să vă spun dacă să o luaţi la dreapta sau la stânga, uitaţi-vă şi voi pe o hartă). Şi acolo, la numărul 25, se găseşte un locuşor numit La un ceai. Doar când auzi numele ăsta îţi dai seama că locul ăsta este sigur pentru mame. Iar sâmbăta asta va fi decretată Sâmbăta clătitelor americane. Dacă ajungeţi aici între 14.00 şi 19.00, veţi putea alege între trei feluri de clătite pregătite cu această ocazie: cu banană şi nutella, cu cafea, căpşuni şi miere sau cu bere, mix de seminţe, crispy bacon şi unt de arahide. Asta ca să puteţi să-l convingeţi şi pe tati să vină cu voi, după ce voi aţi mers cu el la împuşcăturile de la muzeu. Pentru detalii şi rezervări, aruncaţi un ochi pe pagina lor de fb.

Bun, cam asta ar fi. Pentru alte idei de weekend, folosiţi cu încredere pagina de comentarii. În rest, doamne-ajută să nu plouă!

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes