sâmbătă, 27 august 2016

Ce coincidență!

Vorbeam deunăzi cu niște amice despre coincidențe. Adică da, suntem cu toții de acord că ele există, dar uneori ai sentimentul că destinul te joacă efectiv pe degete. Cel mai elocvent exemplu de astfel de- hai să le spunem stranii coincidențe îl am în familie. Pe bunicul meu dinspre partea mamei îl chema Lazăr. Și, ce să vezi, s-a născut în comuna Gheorghe Lazăr. Bine, poate și de aici numele de familie al neamului. În același timp, pe bunica mea paternă o chema....tataaaam, ați ghicit Lazăr. Șiii...s-a căsătorit cu un Lazăr. De unde deducem că și părinții mei au avut același nume de familie! Exact, pe amândoi îi chema la fel! Eu nu m-am căsătorit cu un Lazăr, în schimb am făcut liceul Lazăr.

Tot la capitolul coincidențe se înscrie și legătura mea cu orașul Reims, din Franța. Adică, prima dată am ajuns acolo într-un schimb de elevi. A doua oară, m-am dus pentru că mi-am făcut o prietenă. A treia oară, că mi-era dor de el. A patra oară, nu mai știu. Dar cum va sună faptul că atunci când a fost să mă trimită Radio France la un stagiu la ei în țară a ales dintre toate orașele posibile exact Reims-ul?!

Și cu Ana există o coincidență. Numele ei are o poveste. Noi ne-am căsătorit de Sfinții Ioachim și Ana, iar domnișoara a ales să poposească la mine în burtă exact de Sf. Ana. De unde și numele care  de altfel, era pe locul numărul 1 în lista de preferințe.

Și acum, doamnelor și domnilor, e rândul vostru să povestiți. Aveți exemple de astfel de potriveli ciudate în viețile voastre? Dacă da, ni le spuneți și nouă? Aveți câteva zile la dispoziție să tot povestiți.

9 comentarii:

Corina spunea...

Daca ma apuc sa fac o lista nu mai termin. Nu stiu daca cred in coincidente deoarece am mers pe principiul nimic nu este intamplator. Iar o succesiune de evenimente nu poate fi decat favorabila unor alegeri.

diana-fr spunea...

Eu locuiesc de 16 ani la Reims si iti citesc cu mare placere blogul de cativa ani:)

Viatadupabebe spunea...

Noi am dansat la nunta pe o melodie, Anastasia, once upon a december night. 2 ani mai tarziu se nastea o fetita numita Anastasia, in luna decembrie :)

Ioana spunea...

Asta chiar coincidenta. Poate ne si cunoastem ca eu mai trec pe la Reims.

Ioana spunea...

Super!

Olga spunea...

M-am nascut cu cateva saptamani mai repede,in ajun de Mos Nicolae...ma cheama si Nicoleta...pe primul amic il chema Nicu...pe cel de care m-am indragostit prima oara il chema Nicolae si m-am maritat cu alt Nicolae in biserica al carui patron e Sf. Nicolae...

Olga spunea...

M-am nascut cu cateva saptamani mai repede,in ajun de Mos Nicolae...ma cheama si Nicoleta...pe primul amic il chema Nicu...pe cel de care m-am indragostit prima oara il chema Nicolae si m-am maritat cu alt Nicolae in biserica al carui patron e Sf. Nicolae...

Merlin spunea...

la mine nu, dar la niște prieteni apropiați, el, ea, și cei doi copii sunt născuți în zile de 18 ale lunii.
oricum, niciuna din coincidențele de mai sus nu mă face să leșin, sunt normale, nu ies din obișnuință.
și ca să mă fac bine înțeles, voi da un exemplu despre ceea ce înțeleg eu ca o coincidență incredibilă, însă e vorba de ficțiune literară și nu de realitate, și anume : trei prieteni din copilărie, care locuiau pe aceeași stradă și se înțelegeau super bine, la 18 ani fiecare pleacă pe drumul lui, se văd sporadic de-a lungul anilor, și se întâlnesc după vreo 30 de ani, întâmplător, într-un anticariat dintr-un oraș oarecare. Asta da, coincidență !

Ioana spunea...

Diana, tot la Reims esti? Ajung acolo peste 2 sapt.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes