sâmbătă, 20 octombrie 2018

Minunea (eu sunt aceea)

Măi, oameni buni, din seria vaiceminunatăsunt, astăzi despre tarta cu mere caramelizate și parfumate cu un strop de Baileys și mâncarea de pui cu zucchini. Eu vă explic cum mă pricep rețetele, după care vă las și niște linkuri ca să nu ziceți că n-ați înțeles. Si da, vom avea și niște poze.

Hai să începem cu felul principal pe care l-am găsit pe Internet, printre niște rețete franțuzești, încercând să găsesc o idee despre ce aș putea găti dintr-un piept de pui și un zucchini. Doar că eu am simplificat rețeta și sincer, mă declar mulțumită de rezultat. Asadar, primul pas este să spălați dovlecelul, să-l tăiați felioare mai groase și să le opăriți puțin sau să le lăsați într-un vas d-ăla de gătit la aburi, cât să se înmoaie. Căliți o ceapă nu foarte mare în câteva linguri de ulei de măsline și când devine sticloasă, adăugați pieptul de pui tăiat fâșii. Amestecați bine și după câteva minute, puneți și feliile de dovlecel. Sărați, piperați, dați și cu un praf de curcuma și cu un pic de cimbru și mestecând din când în când, așteptați ca dovlecelul și puiul să prindă culoare. Eu am făcut o garnitură de risotto și când am mâncat, am presărat și niște parmezan. A fost super bun! Aveți aici rețeta originală.



Si acum, la pièce de résistance! Așadar, vă duceți voi și cumpărați două foi de tartă sau, dacă vă pricepeți, puteți să le faceți în casă. Intindeți o foaie, o ungeți cu un ou bătut în prealabil și presărați pe ea scorțișoară. Apoi, o rulați cu grijă, astfel încât să rezulte un fel de cilindru de aluat cu scorțișoară pe care îl tăiați feliuțe cu grosimea de un deget. Buun. Acum, într-un vas de Jena rotund sau într-o formă de tort, așezați feliuțele astea de aluat unele lânga altele și aplatizați-le cu grijă, cât să tapetați toată forma pe interior. 



Curățați vreo cinci mere mari de coajă și tăiați-le cubulețe. Intr-o tigaie, topiți 50 g de unt, adăugați  150 g de zahăr și când s-a topit zahărul, răsturnați cubulețele de măr și amestecați bine. Adăugați un pic de Baileys (cam 120 cl) și vreo 25 g de făină și continuați să amestecați. Lăsați merele să se răcească un pic și turnați-le apoi în forma tapetată cu aluat. 

Luați foaia numărul doi de aluat și procedați exact cum ați făcut și cu prima. Doar că acum așezați pe masă felioarele de cocă cu scorțișoară unele lângă altele, acoperiți-le cu o foaie de copt și cu un făcăleț, aplatizați bine ca să rezulte o foaie de aluat cu care acoperiți vasul cu mere. Dați la o parte surplusul de aluat de pe margini, crestați tarta în mijloc ca să se coacă bine și băgați-o la cuptor, la 180C, vreo trei sferturi de oră. Merge mâncată călduță, cu frișcă sau cu înghețată de vanilie. Nu, nu vă invitați la mine, că nu vă dau din ea. D-aia v-am lăsat rețeta, să vă faceți singuri. Uitați și linkul, ca să nu vă aud că n-ați înțeles.

 
Pentru aceia dintre voi care cred că nu vor reuși, aș vrea să spun doar atât: dacă eu am putut, puteți și voi! Iar dacă nu vă iese, măcar v-ați făcut cu o sticlă de Baileys! (eu aveam un rest de acum niște ani, de la o petrecere și așa am optat pentru rețeta asta). Vă las acum, că mă duc la teatru.

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes