joi, 22 noiembrie 2012

Colivia cu nebune sau viaţa mea în şcoala ta

Ieri am stat acasă. Am fost bonăless, din nişte motive justificate, dar care nu fac obiectul postării de faţă. Aşa că, am profitat să dau o raită prin Cora să cumpăr niscaiva peşte, după care să recuperez una bucată şcoler cu lacrimi curgând pe obraz din pricină de răspuns greşit la Smart. Fie vorba între noi, nici nu ştiu dacă să mă bucur că a greşit şi deci, doamna nu a mai trişat, sau să mă oftic fiindcă ştia răspunsul, dar s-a încurcat.

După ce am reintegrat domiciliul conjugal, am liniştit copila şi am prăjit peştele, ce mă gândesc eu, în naivitatea mea stupidă? Ia să stau să-mi trag şi eu sufletul olecuţă. Naiba m-a pus să încerc să fac asta pe scaunul de la computator. Gling! Un sunet cristalin mă anunţă că am mail. Ţin să fie, ţin să fie? Onor patriei şi partidului, madam preşedinta clasei autopropusă la prima şedinţă cu părinţii ne anunţa că ne dă două ore de gândire pentru a decide dacă vrem să facem serbarea de Crăciun la un loc de joacă, marţi, 11 decembrie, de la ora 18h.

Păi, nu prea vrem. Şi că e prea devreme, prea fără legătură cu Crăciunul şi prea fără legătură cu serbarea. Ea, nu şi nu. Că aşa e trendul acum, că odraslele vor să se joace, că noi putem să ne cunoaştem mai bine. Şi cam cât costă paranghelia asta, întreabă cineva. Eh, o nimica toată, între 70 şi 100 lei de căciulă. What? Eu nu merg, zice mămica. Mi se rupe, zice practic preşedinta, având în vedere că ea o ţinea pe a ei cu trendul şi tradiţia la clasa dnei învăţătoare care, citez, agreează ideea cu locul de joacă.

E momentul în care simte nevoia să intervină mămica nr2, ajutor de nădejde şi câine de pază al învăţătoarei. Şi iată ce ne zice: că să strângem şi nişte bani pentru cadourile profesorilor cu ocazia Crăciunului. Da, da ştiu, mă aşteptam că o să ajungem şi la asta, dar nu mă aşteptam să dau ceva şi pentru dna directoare, domnul director adjunct, profa de engleză, profa de religie şi profu de sport. Şi acum, dragi spectatori, vine şi explicaţia: "Şcoala nu e gratuită; dacă vrem ce e mai bun, trebuie să cotizăm. Doar aşa vor avea parte copiii de cei mai buni profesori în clasa a V", zice mămica. Şi de cei mai cretini părinţi, zic eu.

Vreţi să ştiţi ce a fost la gura mea? Nu, nu cred că vreţi. Mai amuzant este că, cu excepţia a două mame, restul nu vor să mai iasă la joacă cu mine. Sau, dacă o fac, o fac pe furiş, să nu le vadă doamna. Pentru că ea vede şi aude tot, căci altfel cum de ştia azi dimineaţă tot ceea ce am vorbit noi aseară, pe mail?

Dar lasă, că şi noi ştim că aţi trişat la Smartul de mate şi că ţipaţi în clasă! Şi mai ştim şi că, dacă nu sunteţi cuminte, poate nu mai vine Moşul la fel de bogat ca în alţi ani. Vorbesc eu cu el!




10 comentarii:

A spunea...

adica nu ati pus bani si pentru femeia de serviciu?! :)
la noi pachetul all-inclusive ( cadou copii, inchiriere mos, brad, cadou cadre didactice, etc etc) a fost 200 ron.....renegociat ulterior la 160ron

good luck!:)

Ioana spunea...

Nu inca!

mara spunea...

Nu pot să cred, e o glumă, nu? Bani de cadouri de Craciun pentru profesori???

Alexandra Albu spunea...

Si eu am fost intrebata de o mamica ca "anul asta ce facem cu doamna educatoare?" Zic nu stiu, tre sa facem noi ceva cu ea? Sa o scoatem la dans? Ca in alti ani au pus bani pe care i-au inserat intr-un buchet de flori. FUCK ME! Le-am zis ca eu nu prestez spagi. Daca vor sa ia cadou, ok, daca nu iar ok...io nu ma bag! Ce, ea imi ia mie cadou de Craciun? Ne tragem de sireturi?

Ioana spunea...

Vezi daca voi nu faceti religia asa cum trebuie, la scoala? Acolo se zice ca "dar din dar se face rai". Pai si asta nu inseamna ca "slavit fie ploconul!"?

Ioana spunea...

Alexandra: dar cine naiba te crezi tu, sa-ti ia doamna tie cadou? Mai fata, baga-ti mintile in cap, ca n-ai plecat inca de pe meleagurile patriei!

Alexandra Albu spunea...

:)))) Slavit sa fie cand mi l-o da si ea mie...si-am facuto poezie!

Alexandra Albu spunea...

:))) Haha, da...nu stiu cine ma cred sa nu prestez cado'...nene eu i-am luat in septembrie un cadou pe post de flori...ii ajunge. Mai da-o-n ma-sa...

Anonim spunea...

Vai de mine, mai citesc pe blogul tău din când în când, am ajuns întâmplător odată când căutam ceva, si mi-a plăcut, asa că mai intru ocazional. :)
Am citit cam tot ce-ai scris despre învățătoare si zău, te sfătuiesc să-ți transferi copilul de acolo, chiar nu mi se pare în regulă ce se întâmplă. Probabil că e o scoală din aia cu pretenții, unde aparențele sunt foarte importante, o scoală si o învățătoare de care e numa faima, nu si altceva. Eu am copil în cls IX, dar nu am auzit asa ceva până acum, începând din grupa mică. Evident, si noi am cumpărat mici atenții pt educatoare si învățătoare, de Crăciun si de 8 Martie, dar au fost mici, simbolice. Si da, în fiecare an de grădiniță si de ciclu primar, mămicile au primit si ele ceva simbolic de la educatoare/învățătoare de 8 Martie, de ex, că a fost o bomboană de ciocolată, că a fost mărțisor, o floare...
Scoala/clasa/învățătoarea de care povestesti tu aici nu par să fie mediul sănătos si echilibrat de care are nevoie un copil.
Maria

Ioana spunea...

Buna Maria!Da, stiu ca lucrurile tind sa o ia razna prin scoala. Cred insa ca de vina sunt si niste parinti care se trezesc sa perie atunci cand nu e cazul. Am sedinta cu parintii dupa amiaza si sa vedem ce o sa iasa.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes