joi, 15 noiembrie 2012

Fi-mi-ar scârbă!

Copiii voştri merg la SMART? Hai măi, nu ştiţi ce e ăla? Păi e un concurs pe bani, organizat în şcoli şi unde dai nişte teste destul de nasoale ca să afli cine e cel mai tare din parcare la mate, română, limbi străine şi cultură generală.

Întrebările în sine nu sunt foarte grele, dar formulările sunt destul de alambicate şi majoritatea problemelor sunt de logică, cu mici capcane. Bref, nişte teste unde pentru a lua maximum de puncte, e nevoie de multă atenţie şi de o dimineaţă bună în care să-ţi pice fisa.

Sau, e nevoie doar de o învăţătoare ca a noastră. Cu 30 de ani de experienţă, cu diplomă, cu renume şi cu un palmares impresionant de medalii per clasă. Şi care, din dorinţa de a-şi păstra neştirbită faima, s-a apucat să le dea azi copiilor o mână de ajutor la întrebările mai dificile. Nu vorbesc de citirea enunţului, ci de rezolvarea lui pe tablă. Nu chiar mură-n gură, dar pe aproape.

Dacă nu ar fi fost ajutată, Ana ar fi greşit la o întrebare. Acum o să primească o sută de puncte în cap, dar mi-a zis că îi e ruşine de prietena ei din altă clasă care a făcut totul singură. Şi mie îmi e ruşine. Şi silă. Şi vreau să fac ceva, pentru că altfel, 28 de copii din Bucureşti vor lua pe nedrept 28 de premii.


9 comentarii:

GERMINA spunea...

Bine ai venit in club... Fi-ne-ar clubul al naibii...

Anonim spunea...

Asta e grav.
Eu zic sa iei masuri :director ,inspectorat .Plangeri , scandal etc.
Nu e deloc normal sa le perverteasca creierasele de pe acum.

szqwer spunea...

Ioana, eu ti-am tot citit of-ul despre acesta invatatoare.Desigur ca tu imi pari o fire cu mult mai delicata decat mine ( care as fi ridicat palosul la ea si as
fi "deranjat-o" extrem de des sa o intreb anumite chestii "colegiale" ), dar am si eu o intrebare: Ana chiar nu se poate muta in alta clasa?Eu as lasa-o un trimestru acolo si apoi as muta-o la alta invatatoare despre care as fi avut niste feedback-uri pozitive.va pup cu drag

Ioana spunea...

Nu sunt o fire asa de delicata, dar daca tot fac ceva, vreau sa aiba rost si finalitate. Dupa chestia de astazi, ne gandim serios sa facem o schimbare.

mara spunea...

foarte urât. și trist. :(

Alexandra Albu spunea...

Dar copiii sunt obligati sa mearga la chestiile astea? Concursurile astea? Ca din cate aud si Bereanda facea la fel, si vad ca nu numai ea...ce dobitocie e asta?

Ioana spunea...

Nu, nu sunt obligati. Dar Ana chiar a vrut sa mearga si noi am incurajat-o, fara sa stiu cum sta treaba de fapt.

Alexandra Albu spunea...

E pai acum v-ati lamurit la modul trist ca nu e pe bune. Pacat ca astea sunt "tehnicile de educatie" din Romania. Sa ii invatam de mici sa fure.

Orin spunea...

Să vezi ce mișto a făcut și învățătoarea lui Arin! Aveau test anunțat la geografie acum două zile, din toată materia. Și stau și învăț cu copilul, nu știa el totul, am renunțat să insist, am zis că asta este! Cînd vine de la școală îl întreb ce a făcut la test. Îmi spune că nu l-a dat, că doamna l-a amînat pe motiv că jumătate de clasă uitase de test și nu învățase. Adică da, dăm test doar cînd majoritatea sau cine trebuie învață. Of!!!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes