marți, 27 noiembrie 2012

Suflet de mamă

Tocmai când mă pregăteam să sar într-un picior pe blog şi să vă povestesc cum am reuşit noi, nişte amărâţi de părinţi, să ştrangulăm încă din faşă pretenţiile şcolii de a plăti bani grei pentru serbarea de Crăciun, hop un mail. Autorul - o mămică cu suflet sensibilos ce se tânguia că ce fel de serbare e asta pentru copilaşii noştri, fără Moş Crăciun închiriat şi fără tort? Păi bine breee, nu ziserăm aseară, la şedinţă, că lăsăm baltă zurgălăii şi globuleţele şi optăm pentru o petrecere de sfârşit de trimestru, la un loc de joacă, unde să ne lăsăm progeniturile să zburde 3 ore pentru 44 de lei de căciulă? Şi că pentru Crăciun să le luăm o carte pe care să le-o aşeze doamna sub brăduţul decorat din clasă?

Dar, ce să vezi, nici n-avusei timp să-mi şterg lacrimile ce-mi şiroiau deja pe obraz la gândul unei serbări fărădemoş, că încă o mămică, la fel de simţitoare, se bagă şi ea în vorbă, ca un om mare şi zice: păi şi tortuleţ? Ce fel de serbare e aia fără tortuleţ? Şi, în două clicuri şi trei mişcări, bagă la înaintare şi o preafrumoasă poză cu un tort decorat cu brăduţi şi omuleţi de zăpadă, la vreo 65 lei kilogramul. Această idee nu a putut decât să o bucure pe partizana lui Moş Crăciun care a început să bată frenetic din palme şi să ne spună nouă, ălora de am avut naivitatea să credem că ce am decis aseară e bun decis, că suntem nişte egoişti care nu se gândesc la ce vor copilaşii şi că ne ambiţionăm pentru 25 de lei în plus. În plus faţă de cei 165 pentru petrecere, cadoul de Moş Nicolae şi Moş Crăciun, plus atenţii şi plocoane. Vreţi să vă spun ce faţă a făcut stimabila audienţă atunci când, în faţa propunerii de a-i cumpăra ceva şi doamnei de religie, m-am trezit spunând că, de la noi mai puţin, de la Dumnezeu mai mult?

Aşa că acum, în timp ce eu mă dau cu capul de blog de îmi zdrăngăne creierii, mai multe mame adevărate, din acelea bune şi duioase, cu suflet blând şi dor în piept, stau pe mail şi încearcă să ne convingă pe noi, păcătoasele, că nimic nu poate fi mai frumos decât un Crăciun sărbătorit ca la români: 

la loc de joacă,  să ne placă
cu-n Moşnegel tinerel
cu mobil şi portofel,
cu tortuleţ cu brăduleţ
şi cadouaş pentru profesoraş
...mânaţi măi, că de nu, vă ia mama dracului!

16 comentarii:

ileana spunea...

Eşti foarte tare cu pluguşorul tău. Şi eu merg azi la o şedinta cu parintii la fi-mea a mica si maine la o sedinta cu parintii la fi-miu ăl mare. Vai de capul meu ce m-o aştepta... Si mai ales vai de portofelul meu...

Anonim spunea...

Asa se practica in mai toate scolile, daca nu iti convine si tot iei in ras pe toata lumea de ce nu muti fetita la o scoala particulara si scapi si plocoane ...poate acolo iti sunt admise si ifosele de mare doamna.

mara spunea...

hahahaha! tocmai mă duc la ședință acum, la 6 jumate. sunt taaaaare curioasă :D

Ioana spunea...

Draga Anonim, îmi pare rău ca te supăr cu ifosele mele de mare doamna. Din păcate, ar fi prea simplu sa-mi mut copilul. Eu am de gând sa stau și sa schimb ceea ce nu-mi convine. Sau măcar sa încerc. Sau măcar sa povestesc și altora despre ceea ce nu-mi convine. E alegerea mea, asa cum a ta e sa ramai în anonimat!

Alexandra Albu spunea...

Anonimu' o fi ori profesor ori una din mamele jmecher-datatoare-de-bani-nemeritati...mi-e sila. Si mi-e sila si de faptul ca toti oamenii naspa se dau anonimi.

Eu una sunt dispusa sa merg pana in panzele albe. Mi s-au cerut 20 de lei pentru "serbare" adica un cd si niste poze. In anul 2012. I-am zis doamnei ca eu pot sa imi pozez singura copilul si sa il filmez si sa fac ce vreau eu. Urmeaza sa aprofundam. Eu nu dau bani pentru asta. Nu vreau. E un principiu. Cine vrea, sa dea.

szqwer spunea...

noi am scapat cu 50 ron cadoul de Mos, am gasit si mult cautata camasa alba la doar 13 ron, pfff! nici ca se putea mai bine de atat si mi-am facut 10 cruci ca de serbarea asta scapam numai cu asa de putini banuti.
cand aveti marea petrecere la care o sa urezi tu plugusorul asta jmecheru'? :-))pup

Ioana spunea...

In preajma apocalipsei:))

Corina spunea...

Pentru a satisface curiozitatile tuturor anonimul are si un nume si eu sunt mama, am un baietel clasa a IV-a si am gasit din intamplare blogul acesta, dar ni se pare un pic cam deplasate cometariile Ioanei.
Anonim(Corina)

yusuf spunea...

Fiecare are dreptul să-și spună părerea pe blogul lui/ei personal, în public sau oriunde, trăim într-o țară liberă.”Plocoanele” acestea nu sunt normale și nu facem altceva decât să ne educăm copiii în spiritul cu cât dai mai mult cu atât vei fi mai interesant uitând de ceea ce este esențial, în cazul de față atmosfera sărbătorilor.Azi am avut și noi ședință și cu cadoul copiilor, al doamnei și Moș Nicolae nu am dat decât 40 de RON.Sumă cu care doamna noastră nu a fost mulțumită motivând că este mult, cadoul de la școală ar trebui să fie ceva simbolic, a precizat dânsa și eventual ceva dulce.”Adevăratul” cadou urmând să fie primit acasă.

Ioana spunea...

Deci se poate. Si banuiesc ca nu esti la o scoala particulara de fite, nu-i asa?

yusuf spunea...

Nu suntem la o școala particulara, ci la o școala de stat cu o doamnă și niște părinți de bun-simț, fără a încerca să jignesc pe nimeni.

Tamara spunea...

Am reusit sa ma enervez...deja sunt suparata pe doamna noastra din anumite motive financiare...ma ia durerea de cap cand ma gandesc la sedinta legata de serbare....

Corina(anonima)- ma scuzi, oi fi una dintre mamicile care isi cauta orice motiv sa sara cu plasuta la doamna... si cand se hotaraste sa se stranga cate 20-30 de lei pentru un lucru, tu spui ca e putin, sa dati mai bine 100...nu de alta, dar am mai intalnit "doamne fara ifose" ca si tine...

Ioana spunea...

Lasa Tamara,nu te mai enerva...eu am facut tensiune si la ce m-a ajutat?

Andrei Sarban spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei Sarban spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei Sarban spunea...

Suuuuuuper faza cu profa de religieee! Si eu am probleme cu "gainile" la fiecare sedinta cu parintii (nuscumdracu da' nevasta-mea se invarteste ca are treaba si eu pic de fraier de fiecare data) unde sunt za only mascul! Doar ca hated not wanted! Bai nene..cand e vorba de serbari, excursii, draci baltati banii nu-s o problema. Cand se propune infiintarea unei grupe de lb germana (cu plata unei sume modice, 150 ron pe luna pt 10 ore lunar) brrrruuuusc viata e grea si banii trebuie chibzuiti!
Andrei
LE: Auzi, pot dovedi ca nu sunt un robot, dar sunt cam chior
LLE: am sters postarile vechi cu unknown!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes