joi, 16 aprilie 2015

Antonio, fa caldo

Fa caldo rău de tot. Și nu, nu e de la vremea primăvăratică de afară, deși m-am târât la propriu până-n parc să profite infanta de zilele de vacanță. Și nici de la cele două ore petrecute cu fierul de călcat în mână ca nu care cumva să las familionul dezbrăcat în prag de weekend. E de la ea. Viroza. Asta de se declanșă exact când urlam mai abitir de admirație la concertul lui Garou. La început am zis că o fi de la atâta zbierat. Suficient de puternic încât să atragă privirile tuturor celor din jur și să o facă pe Ana să șoptească "e mama mea, îi place mult de ăsta". Dar nu. Nu a fost din motive de cântat și de dansat.

A fost pur și simplu. Și a fost în forță. Și pentru că de la un anumit punct, soții ajung să facă lucruri împreună, aproape telepatic, a venit și consortul cu versiunea proprie de viroză. Recunosc, a lui a fost mai tare. Mai cu frisoane, mai cu tuse și stare de sfârșeală. Mai cu crampe musculare și dorință de a fi lăsat în pace și uitat sub o pătură. Și bineînțeles că am luat-o și pe a lui, ca să o pot compara cu a mea. Da, dragule, acum știu, ție ți-a fost mai rău decât mi-a fost mie. Așadar, trăiască paracetamolul și vitamina C și între fa caldo și fa fredo, să facem și niște bagaje. Că dacă tot e vacanță, ne vom târî spre vecinii noștri bulgari să vedem cum e și pe la Veliko Târnovo. Mă gândeam să-mi bag și o plapumă în portbagaj, că poate ăștia or fi oprit căldura.

Ceva obiective de vizitat, recomandări de restaurante, adrese de farmacii?

2 comentarii:

Unknown spunea...

Sanatate multa si drum bun!
La Veliko Tarnovo nu ratati cetatea, seara se aprind luminile si daca aveti noroc prindeti si partea muzicala (care din cate am inteles este doar in week-end).

De mancat am mancat bine cam peste tot, mi-a ramas gandul la niste cartofi noi, mici-mici, pregatiti la cuptor in vase de lut cu ceva branza/cascaval deasupra si un fel de iaurt inghetat cu miere, intr-un borcanel de ceramica.

Ar fi bine sa luati si plapuma cu voi, nu-i exclus sa fie oprita caldura :) Noi am fost vara la Veliko, si seara era destul de rece.

ioana spunea...

Am bifat totul, mai putin cartofiorii. Next time!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes