luni, 14 decembrie 2015

În program

Happy Monday tuturor! Serios, cu excepţia momentul în care ziua voastră sau vreo sărbătoare legală pică într-o zi de luni, este ceva care să vă atragă în mod particular la prima zi din săptămână? Nu vă gândiţi că vin eu acum cu o soluţie magică care să vă îndrăgostească iremediabil de ea. Doar că voiam să vă amintesc, mai ales vouă, nefericiţilor părinţi de şcolari, că lunea asta este ultima luni de trezit cu noaptea-n cap. De săptămâna viitoare, gata! Timp de două săptămâni, cel puţin, veţi fi fericiţii posesori ai unor copii lungiţi pe canapele, înarmaţi într-o mână cu telecomenzi, în alta cu ciocolată sau bomboane şi care se vor uita cu o privire de multe ori tâmpă, la desene, aşteptându-vă să veniţi de la birou şi să începeţi să-i distraţi.

Ei bine, în mărinimia mea, am decis să vă ofer astăzi nişte idei de amuzat plozii în zilele de vacanţă ce se pare că vor fi complet lipsite de zăpadă- asta ca să nu mai zicem că încălzirea globală e un mit. Sigur, nu am făcut o cercetare minuţioasă a ofertelor de vacanţă, aşa că ceea ce urmează este doar ceea ce mi-a atras mie atenţia. Sunt însă ferm convinsă că lista de activităţi şi evenimente este foarte mare, aşa că, dacă vreţi, chiar vă rog să completaţi cu sugestii.

Anul trecut, am ajuns să petrecem o jumătate de zi la Santa Claus Kingdom, la vreun sfert de oră de mers de staţia de metrou Aurel Vlaicu. Concret, contra unei sume de 35 de lei per copil în timpul săptămânii şi de 50 lei de vineri până duminică, la care se adaugă 25 de lei per cap de adult, puteţi să staţi cât vreţi voi într-un fel de hală plină ochi de fel de fel de distracţii pentru cei mici. Aveţi di tătii, vorba cântecului: carusel, pârtie de schi, derdeluş, perete de escaladă, trenuleţ. Aici găsiţi şi lista completă a atracţiilor. Există posibilitatea să mâncaţi la unul din restaurantele deschise în incintă, dar nu vă aşteptaţi la cine ştie ce. Ba da, la preţuri relativ mărişoare. Produsele sunt destul de proaste şi ca gust şi ca textură, iar prăjiturile, deşi arată minunat, sunt de-ale congelate care încă au bucăţele de gheaţă prin aluat, în timp ce crema este bocnă. Cel puţin, aşa am păţit eu. În rest, numai de bine.

Dacă vreţi distracţii mai aproape de inima oraşului şi care să combine atât culturalizarea celor mici cât şi aerisirea lor în natură, am primit pe mail un listoi cu programul Crăciunului copiilor ce va fi organizat între 16 şi 22 decembrie, în Parcul Kiseleff. Evenimentul este organizat de cei de la Teatrul Ion Creangă şi agenda este plină de surprize: ateliere, spectacole, recitaluri, totul într-un decor feeric, din câte ne anunţă organizatorii. Dacă vă tentează să daţi o raită pe acolo, începând cu ziua de miercuri, găsiţi programul aici. 

Pentru aceia dintre voi care-şi doresc în primul rând culturalizare şi apoi aerisire, Teatrul Odeon vă invită la o nouă serie de spectacole din ciclul Clasic e Fantastic, consacrat piticilor cu vârste între 4 şi 10 ani. Ca un mic sfat: e important să ţineţi seama de recomandările organizatorilor şi să nu mai târâţi la spectacole copiii foarte mici care se plictisesc şi automat, deranjează restul sălii.Revenind la subiect: prima întâlnire cu muzica clasică pentru cei mici, va avea loc duminică, 20 decembrie, când sunt prevăzute două spectacole. Un matineu, de la ora 11:00, la Copilăria lui Enescu şi un alt doilea spectacol, de la orele 18:00, la Copilăria lui Vivaldi. Apoi, sâmbătă, pe 26 decembrie, veţi avea parte de o nouă întâlnire cu muzica clasică. La matineu, de la orele 11:00, se reia Copilăria lui Enescu, iar de la orele 18:00, puteţi să vedeţi Copilăria lui Mozart. Pentru orice informaţii, click pe site-ul teatrului. 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care au copii mai mari şi care cred că vor rezista fără să se foiască non stop la un concert de jazz, Institutul francez vă invită joi, 17 decembrie, la un Crăciun Belle Epoque ţinut de Vincent Peirani şi Emile Parisien. O să fie muzică bună de-a lui Sydney Bechet, împănată cu Lodge sau Mills şi cu câte un pic de compoziţie proprie a băieţilor ăştia ce fac furori în clipa de faţă, în Franţa. Pentru mai multe detalii, click aici

Şi acum, o ultimă idee şi vă dau vouă cuvântul. Tocmai ce am primit pe mail un anunţ de la cei de la Tekoneko care îi aşteaptă pe toţi copilaşii cu vârste între 3 şi 6 ani care adoră să construiască, să vină să facă împreună un brad de lemn. Concret, cei mici vor învăţa să taie bucăţele de lemn, să înşurubeze, să modeleze decoraţiuni, astfel încât, la final, să poată pleca acasă cu propriul lor brăduţ de Crăciun. Evenimentul are loc săptămâna aceasta miercuri, la Diverta Piaţa Romană şi joi şi vineri, la sediul Tekoneko din Băneasa,  întrele orele 18:00-19:00. Preţul este de 60 lei per copil şi detalii privind participarea, puteţi obţine la unul din telefoanele afişate pe site.

Cam asta ar fi. Şi nu uitaţi, că pe 18 decembrie, aveţi premiera la Star Wars. Asta dacă vă interesează. Şi presupunând că vă interesează subiectul, aflaţi că la cinema-ul din Mega Mall, aveţi şi varianta în 4DX. Zic şi eu ca să mă dau mare şi să-mi impresionez consortul, că personal nu am nicio tangenţă cu filmul ăsta. Dacă mai sunt şi alţii ca mine, puteţi să mergeţi cu cei mici la Micul Prinţ (minunat film, pe Ana a impresionat-o până la lacrimi) sau la Crăiasa Zăpezii. În rest, să treacă lunea, să vină marţea şi tot aşa, până la vacanţă!



0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes