vineri, 15 iulie 2011

14 Juillet

Am fost la Ambasada Franţei. Că deh, fiind ieri 14 Juillet, am zis să merg şi eu să dau nas în nas cu lumea bună. Cea mai încântată de idee a fost Ana, pe care am luat-o cu mine după ce aflasem că anul ăsta sindrofia urma să fie dedicată copiilor. Frumos gătite, am pornit-o la trap sub un soare de 37 de grade să nu pierdem balul din Amzei.

Nici nu am ajuns bine că Ana s-a apucat să facă inspecţia meselor pe care tronau fel de fel de gustărici minuscule, tipic franţuzeşti, având în vedere mărimea îmbucăturii- cât o nucă! După ce s-a învârtit încolo şi-ncoace, Ana şi-a ales o cremă Danette dintr-un frigider, a luat o linguriţă şi s-a aşezat în fund pe iarbă, să mănânce tacticos. Asta ne-a făcut de altfel să ratăm marele leşin al Excelenţei sale, care s-a prăbuşit direct în braţele lui Boc. Dacă nu aţi aflat încă, ei bine Ambasadorului francez i s-a făcut rău şi sub privirile tuturor invitaţilor era să cadă jos dacă nu-l ţinea vânjosul nostru de prim ministru.

In rest, din ciclul ce poţi să faci la 6 ani la Ambasada Franţei, Ana a admirat fanfara adunată în curte, a încercat să o dirijeze şi ea din umbră cu un pai de băut, a dat iama într-un frigider cu îngheţată şi a pornit-o pe scări, până sus, în holul ambasadei să vadă şi ea cum trăieşte omul ăsta. Concluzia ce frumos e la el în sufragerie!

Apoi s-a plictisit. A început să protesteze că asta nu e petrecere pentru copii. Că vrea în parc. Că poate mai bine ar alerga un pic pe peluză, dacă se poate. Se poate. Şi dă-i şi fugi în stânga şi-n dreapta. Dar buni care era şi ea cu noi a vrut să plece. Prea cald! Ana s-a lăsat dusă spre ieşire bodogănind supărată: nu mi-a plăcut, nu a fost pentru copii, ci pentru oameni mari care nu ştiu nimic despre copii. Nu mai merg niciodată la ambasadă. Sper să nu mă mai invite nimeni!

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes