joi, 21 iulie 2011

Muzeul Benzii Desenate

Muzeul celor 120 de zile. Cam aşa s-ar putea numi Muzeul Benzii Desenate deschis la etajul 4 al Muzeului de Artă contemporană din Bucureşti.
Doar patru luni aveţi la dispoziţie să-l vizitaţi, de fapt nici măcar, fiindcă de pe 16 iunie când a fost inaugurarea, au trecut deja 20 de zile, iar acest muzeu experiment se închide pe 16 octombrie. Asta dacă nu se bat Bucureştenii să-l salveze.

Merită încercat. Fără petiţii sau reclamaţii, fără proteste, greve sau marşuri. E de ajuns ca Măria sa publicul să fie doritor. Acum o să mă întrebaţi dacă eu m-am dus să-l vizitez. Din păcate nu, dar am trimis copilul cu tot cu grădiniţa. Au fost azi şi s-au întors încântaţi. În primul rând pentru că este un spaţiu primitor, cu o mediatecă, cu sală de proiecţie - adică da, au văzut şi un film, cu expoziţii, cu poveşti despre istoria benzii desenate la noi şi la alţii şi cu o gazdă primitoare care se numeşte Alina şi care a dat fiecăruia câte o Măgura, o carte poştală şi un autocolant.

Am primit şi programul pe lunile următoare şi am văzut deja câteva chestii interesante. De exemplu pe 11 august va fi o lansare de trei volume grafice audio pentru copii publicate la Editura Casa Radio. Şi nu e tot. Detalii găsiţi pe muzeulbd.ro

Hai că poate împreună reuşim să-l ţinem în viaţă. Eu zic că merită.

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes