miercuri, 6 iulie 2011

4 you

După o săptămână de mers la mini club şi mini disco de sorginte bulgărească, am hotărât că e timpul şi pentru o distracţie de oameni mari. Așa că m-am dus la teatru. Și nu la Ţăndărică, ci la un teatru serios. La Odeon. La Pyramus & Thisbe 4 You.


Piesa merită văzută. Te râzi vreo oră jumate, fără pauză. La propriu. Actorii sunt buni -- iar pe lângă ei mai joacă şi echipa de maşinişti a teatrului. Deh, de-ale lui Dabija, regizorul, care a fost într-un moment de mare inspiraţie. Fără glumă!

Acum că v-am spus ce puteţi face în timpul liber, să vă spun şi ce puteţi face cu copilul/copiii din dotare. Cel mai bine ar fi să-i lăsaţi acasă cu cine s-o putea. Nu mult. Vreo două ore în care intră şi drumul dus-întors. Sau puteţi să-i trimiteţi cu cineva în Cişmigiu până se termină comedia, ca să nu vă simţiţi vinovaţi că voi vă distraţi în timp ce ăla micu' se uită pe geam, doar-doar v-o vedea venind acasă plini de sacoşe.

Există şi o a treia variantă. Dar vă anunţ de pe acum că e doar pentru cei curajoşi sau inconştienţi. Ca mine. Să-l luaţi cu voi. Păi ce mare lucru? o să spuneţi. Îi iau o jucărie să o frichinească pe sub scaun şi dacă se pune pe trăncănit, ieşim pâş-pâş din sală. Ei bine, asta nu ţine! Nu pentru că ar fi o palmă dată lui Dabija sau trupei, ci pentru că la spectacolul ăsta spectatorii stau pe scenă cu actorii. Pe nişte scaune, e drept, dar chiar sub nasurile lui Pyram și Thisbe. Și nu se face să vă trageți odrasla de o mână spre ieșire chiar prin mijlocul scenei.

Partea bună e că la piesa asta se râde non stop. Drept urmare, Ana a râs şi ea bucuroasă că lumea din jur e fericită. Apoi, piesa e animată: se întâmplă multe lucruri, e agitaţie şi mişcare: se îmbracă în lei, se vorbeşte în ungureşte, se răstoarnă scaune, se aprind felinare, se urcă pe mese, se schimbă costume şi, mai ales, nu durează mult. În plus, e un Shakespeare. Chiar, asta nu v-am spus. Piesa e de fapt scena meşterilor din Visul unei nopţi de vară, văzută din patru perspective diferite.

Așa că puteţi să vă simţiţi  cu conştiinţa împăcată că aţi culturalizat odrasla. Bineînţeles că nu-i adevărat, că doar d-aia se numeşte Pyramus & Thisbe 4 you şi nu 4 him! Dar rău nu-i poate face. Iar la sfârşit, cu puţin noroc şi câteva pile, Ana a ajuns să arate aşa:

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes