luni, 2 iulie 2012

Vedere din Thassos - partea I

Dragii mei,

Noi suntem bine. Şi Grecia, la fel. Briza a măturat suav orice miasmă de criză, aşa că aici, la noi, acum miroase doar a mare şi a rozmarin. Spre seară, vântul aduce cu el parfum de alge şi iz de peşte proaspăt la grătar.

Cum te uiţi de pe balcon, vezi muntele în dreapta şi marea în stânga, iar dacă laşi nasul în jos, te pierzi printre chiparoşi în floare. Chiar peste drum de noi, acolo unde acum se lăfăie la soare 5 pisici, au de vânzare butaşi de măslini şi cutii cu mirodenii. Doar ele au puterea să stea afară la orele amiezii când soarele arde atât de tare încât parcă şi marea prinde a fierbe cu spume.

Miroase a cafea proaspătă la mine din bucătărie. Am şi bucătărie, şi sufragerie şi dormitor cu copil adormit ce nu se lasă a fi sculat nici după două ore de somn. De la valuri i se trage. A sărit toată ziua în ele, le-a lăsat să-i treacă peste cap, le-a luat în braţe şi le-a dat drumul, a fugit de ele şi s-a întors iar și iar.

Iat-o că apare. E aiurită de somn şi are fetișoara aia bună de pupat. Hai că vă las, mă duc s-o alint şi s-o trezesc cu mângâieri şi suc de portocale.

Cu drag, din Thassos,

Ioana


3 comentarii:

A spunea...

asta e din categoria : salutari din frumoasa statiune Thassos :)

PS o poza mica mica se poate?

PPS balaceala placuta!

The way I am spunea...

Distractie placuta, sa va simtiti cel putin minunat:)

vavaly spunea...

Sa aveti o vacanta de vis si sa veniti cu soarele si valurile in amintire. La anul acolo vreau si eu sa ajung cu ai mei baieti. Distractie placuta si astept noi impresii :).

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes