luni, 26 noiembrie 2012

32 jumătate, labă-ngustă, gleznă groasă

Dragă Moşule (Crăciun sau Nicolae, nu contează, Moş să fii)

Mai e un pic şi ar trebui să dai o tură şi pe la noi. Încă se mai crede în tine şi deci, încă ne ocupăm cu făcutul de liste şi scrisori. Din păcate, te-ai procopsit cu încă un client nehotărât şi pretenţios. Nu ştiu dacă aşa sunt toţi copiii din ziua de azi, dar poţi să crezi că am dus copila în două magazine de jucării şi nu i-a plăcut nimic? Şi nu erau jafuri chinezeşti de la tarabă, erau jucării d-alea scumpele, coloratele şi bibilitele, care apar şi-n reclame la teveu, iar fie-mea a declarat că nimic nu-i place atât de mult încât să merite să te deranjeze (pupe mama pe ea de înţeleaptă!).

Dar stai, asta nu înseamnă că n-are rost să mai vii! Te rog, să nu-mi faci figura, mai ales că a stat vreo două ceasuri ieri să-ţi facă ţie o felicitare! Acum, nu că ar fi rudă cu mine, dar să ştii că Ana chiar are talent la inventat drăcovenii d-astea hand made. Nu intru acum în amănunte, dar vreau să-ţi spun că de adus, trebuie să-i aduci ceva. Din păcate,  nu pot să te ajut cu nicio idee. Dacă o întrebi pe ea, ştie una şi bună: un căţel adevărat. Dacă mă întrebi pe mine, să ştii că încheiem socotelile definitiv dacă bagi potaia în cizmuliţă. Te rog să nu mă provoci, că strig în gura mea cine eşti şi de unde vii!

Şi acum, ca să nu zici că sunt naşpa, ţin să-ţi spun că am încercat să-i dau ceva idei în materie de cadouri, dar n-a prea ţinut figura. Am încercat să-i vâr sub nas şi nişte pliante d-alea şmechere de la supermarketuri, dar nimic. A bâiguit ea ceva cu o păpuşică ce face pe învăţătoarea la vreo 180 lei, dar i-am scos repede gărgăunii din cap. În momentul de faţă am rămas la un joc, dar şi pe ăsta l-a ales mai mult de gura mea. Acum, eu ce să zic, mie mi-a plăcut că e cu întrebări din geografie, cu un glob pământesc, cu chestii d-alea inteligente unde copilul învaţă jucându-se şi ce bine va fi şi ce deştept se va face! Dacă îl găseşti pe undeva, adu-l, că oricum nici ea nu ştie ce vrea. Dacă nu, oi găsi tu ceva de băgat în ghetuţe.

Ei, şi apropo de ghetuţe. Eu de fapt d-aia te deranjez, că vezi tu, ni s-au terminat ghetuţele! Nu mai avem nicio pereche. Ce aveam ne-a rămas mic şi altele noi n-am găsit. Şi să ştii că am căutat. Am scormonit la Viena o după-amiază întreagă, am bătut patru ore Sun Plaza acum două weekenduri şi trei ore Afi-ul şi nimic. Şi pe bune că nu sunt pretenţioasă. Mă mulţumesc cu orice ghetuţă cât de cât călduroasă, cu arici sau cu şiret, din piele sau nu şi musai fără beculeţe care se aprind şi se sting la fiecare călcătură. Nu ştiu dacă m-ai văzut uţupindu-mă printre cutii, nu ştiu dacă ai zărit o blondă congestionată la faţă trăgând frenetic un copil de picioare. Eu eram! Eu eram aia care am încercat, în disperare de cauză, să încalţ dreptul cu 32 şi stângul cu 33, după ce zeci de ghete erau bune la un picior şi mici la celălalt. Şi da, eu eram aia care ţipam şi gesticulam la un copil desculţ şi ascuns pe sub rafturi. 

Aşa că uite ce-ţi propun eu: ştiu că eşti şi tu obosit şi terfelit, că vremurile sunt grele şi pensia mică, dar fără ghete, degeaba vii la noi. N-ai frate unde să laşi cadoul. Înţelegi că baţi drumul degeaba? Aşa că ocupă-te tu de ghete, că eu nu mai pot şi mă duc să cumpăr eu cadou în locul tău. Ce zice, Moşule, te bagi?

8 comentarii:

szqwer spunea...

superb, ai scris superb! Si lasa ca pentru postarea asta o aduce si amaratu' de Mos Culae ceva, fie ele ghete au ba! pup si sa zici cum fu' la sedinta cu crocodila :-)

Anonim spunea...

eu am vazut unele, intr-un magazinas din idm, din piele (unul din raaaaarele cu incaltari de piele) haioase foc; rosii, galbene si parca mai aveau o culoare. sub 200 lei. da' nus' daca aveau pt copii. sau urmareste stalpii de inalta tensiune cand s-anunta targuri de producatori. de vreo ...mai multi ani numa' d-acolo ma incalt. n-or avea ei modele prea fistichii, dar nu-s de baba si-s de piele, cu talpa solida si calduroare. am niste bocanci, umblu prin nameti numa' cu soseta subtire.
da' sa stii ca inteleg. am niste picioare groase (nu grase) :( si nu intra nicio ghetuta d-asta finuta. ce sa mai vorbim de cizme. n-am mai purtat cizme ... cred ca din copilarie. asa ca tre' sa zic merci cand gasesc o ghetuta mai joasa sau niste bocanci. si port 36 la incaltari de iarna si 34-35 la sandale/pantofi. (da' 36 de la daichman mi-e mare de zici ca am labe de scafandru).
ady
ps. alti parinti incearca sa opreasca avalansa de puncte si subpuncte de pe listele mosilor si tu....

Ioana spunea...

Pai Ady, eu vreau sa încalț copilul, nu pe mine. Cu mine e alta poveste, o sa ma încalț și eu, dar ...la pensie:))

vavaly spunea...

imi place de numai pot sa te citesc :). tin sa iti spun sa stai linistita si neingrijorata de faptul ca copilul nu stie ce vrea sau nu vrea nimic sau intra in magazin de jucarii si iese cum intra. asa e si cu al meu. magazin mare cu etaj cu minunatii si el nu vrea nimic sau pleaca cu te miri ce de 5 lei mai mult ca i l bag eu sub nas.
acum si a pus in cap ca vrea o macara... dar asta ca a auzit la un coleg. daca e dupa el habar n are,. poate doar niste cartoane si mai mult lipici pentru opere;le de arta pe care le creaza cu mamica din dotare.
asa ca am luat initiativa si vinerea neagra ne a adus carti serioase de invatat, studiat, cercetat. acum incerc sa i insinuez discret ca el de fapt asta vrea de la Mos. frumos, nu?
succes la gasit ghetute fara scilici si licurici...probabil ca nu e asa usor .

Anonim spunea...

am priceput ca de copil e vorba. la targurile alea aveau si pentru copii. parca. acu' ma scarpin filozofic in cap.
ady

Ioana spunea...

Am fost și eu la vreo doua târguri, dar nu am gasit nimic pentru copil. Aveau într-adevăr ghetuțe, dar numere foarte mici. Oricum, o sa mai caut.

Andreea Demirgian spunea...

http://www.pantofioriveseli.ro/

Andreea Demirgian spunea...

sau la carrefour pe mijloc.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes