sâmbătă, 19 noiembrie 2016

"In orașul Bucurville"

Profit că sunteți mulți pe recepție în seara asta (deh, e sâmbătă, avem o vârstă, ce să facem și noi, stăm pe net și socializăm cum putem) ca să vă spun că dacă nu aveți ce face mâine, să vă duceți la Gaudeamus. Ați fost deja? Și ați trecut și pe la cei de la Vellant ca să luați cartea In orașul Bucurville a lui Carmen Tiderle? Nu? Nuuuu? Păi, dragii mei, mai duceți mâine o dată și cumpărați-o! E pentru copii, dar sigur va amuza întreaga familie. E la fel de mișto ca cea lansată anul trecut și despre care vă povesteam aici. 

Ana a citit-o pe nerăsuflate. Vă las o mostră mai jos, ca să vedeți un pic în ce gen e scrisă. Dar serios, nu are cum să nu vă placă. Adică, dacă ați ajuns pe blogul ăsta și nu ați luat-o la goană, poeziile lui Carmen Tiderle vor fi pe lista de așa mai vii de acasă. Vă dau primele versuri din prima poezie pentru un mic avant goût.

Lână și Mătase

Pentru că se săturase
Să producă doar mătase
Un vierme s-a dus la stână
Să-nvețe să facă lână.
S-a străduit zile în șir
Si pân' la urmă a scos un fir
Destul de scurt, dar de cașmir.
....

 Deoarece Ana a fost cu taică-su la târg și nu cu mine, nu știu să vă spun și un preț al cărții. După spusele infantei, undeva la vreo 30 de lei. Să știți că și desenele lui Vali Petridean sunt minunate, nu doar versurile. Și dacă nu ajungeți la târg, mâine, puteți să o luați de pe net sau din librării. Adică, nu aveți niciun motiv să vă lipsiți de cartea asta. Copiii nu o vor mai lăsa din mână. Daaa, ați auzit bine, o să-i vedeți citind. Ce, nu mă credeți? Pariu?


1 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult de idee. In toamna am luat-o si pe cealalta si la cel mic (10 ani) a avut un succes nebun. A dus-o la scoala si au invatat poeziile pe dinafara. Doamna invatatoare a fost tare incantata si au facut si ceva fise pe marginea lor. Acum o caut.....
Oana

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes