joi, 29 decembrie 2016

Idei de sfârșit de an

Pentru că tot vă sunt copiii în vacanță, m-am gândit să împărtășesc cu voi din preaplinul meu de înțelepciune și experiență în umplerea timpul liber. Vorbesc prostii. Vreau doar să vă recomand un film pentru minorii familiei. Asta dacă aveți timp și chef de mers la cinema. Se numește Sing, în română a fost tradus cu "Hai să cântăm" și e foarte haios. Pe scurt, e vorba despre un director de teatru- un koala- care, pentru a-și salva instituția de la faliment, organizează un concurs de cântat. Un fel de Vocea României la care rămân în finală un șoarece ce aduce a Frank Sinatra, snob și cu probleme cu mafia, o gorilă adolescentă, fiu de gangster, o elefănțică timidă și complexată, o purcică casnică cu vise ratate și o femelă de porc spinos, rockeriță și care visează la o carieră solo după ce a fost părăsită de iubitul și colegul de trupă. Se cântă mult, se râde pe săturate. Dacă aveți copii mai mari, vă recomand varianta subtitrată. Merită din plin să auziți cântecele și vocile în original.

Și pentru că tot vorbim de filme, să vă vând un pont. Stând eu mai deunăzi cu o ceașcă de cafea în fața, la o masă, la Paul, am răsfoit programul de la cinema Elvira Popesco de la Institutul francez. Și, nu mică mi-a fost mirarea să constat că acolo se pot vedea multe din filmele de pe la mall-uri, e drept, nu în variantă 3D, ci în cea clasică, dar și la alte prețuri. Inclusiv Sing. Altfel, pour les connaisseurs, pe 3 ianuarie, de la 18h30, rulează Julieta a lui Almodovar. Iar pe 6 ianuarie, de la 20h30, aveți Juste la fin du monde a lui Xavier Dolan, cu Vincent Cassel și cu Marion Cotillard (aia de i-a stricat căsnicia lui Angelina Jolie). Pentru detalii (despre programul cinema-ului, nu despre aventura franțuzoaicei cu Brad Pitt), aruncați un ochi aici.

Iar dacă tot vă urniți din casă pentru a merge la film, poate aveți chef să încheiați ziua la cârciumă. Am fost de curând la una tare faină. Ii zice Shift Pub, e undeva în zona Icoanei (pun și link, nu intrați în panică), e intim, au un vin roșu foarte bun și un meniu cu multe, multe drăcii. De la fel de fel de salate, trecând prin supe creme (inclusiv supă de ceapă) și quiche-uri, ajungând la hummus, tabouleh, paste și sfârșind printre fel de fel de cărnuri gătite în fel de fel de moduri. Fac și burgeri, fac și șnițele, fac și rață și pește și lava cake și tort de morcovi sau ștrudel cu mere. Au fel de fel de cocktailuri cu și fără alcool și prețuri...ca peste tot. Porțile sunt generoase și arată bine (adică plating-ul- ca să folosesc un termen la modă,  e satisfăcător). Oamenii sunt simpatici și zâmbitori, la toaletă e foarte curat, au hârtie și se încuie ușile. Recomand. Cică pub-ul ăsta ar face parte dintr-o trilogie alături de Alt Shift și Control. Detalii aici. 

La final, fără nicio legătură cu cele spuse până acum, aș vrea să vă spun că dacă vă bate vreun gând să vă faceți vreodată tatuaje, există varianta cu henna. Iese mai spălăcit, e drept, dar nu doare, se curăță și-ți faci și damblaua. Mare atenție însă să fie o vopsea bună. Si apropo de asta, recomand vopseaua de păr Apivita de la Sensiblu. Fără porcării în ea și cu culori mișto. Mă rog, mie mi-a plăcut. Ați înțeles bine, m-am vopsit. Și nu, nu pun poză. Vă las însă cu trailerul de la Sing.


Atât pentru anul ăsta. Vă doresc petrecerea faină de Revelion și să ne auzim cu bine în 2017!

1 comentarii:

Adriana B spunea...

Nu am ajuns inca Sing, desi ne-ar fi placut sa-l vedem (vom merge probabil in 2017). In schimb, am vizionat la TV "Pistruiatul", i-a placut juniorului mai mult decat ne-am asteptat :)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes