luni, 4 iunie 2018

La doctor, la Hexamed

Mi-am reînnoit carnetul de conducere acum vreo lună, ocazie cu care am trecut şi pe la Oftalmologie.
- Păi, duduie dragă, îmi zice un doctor mai în vârstă, mata nu vezi bine la distanţă! Acu' ce să zic, e drept că de multe ori nu prea vedeam dacă vine 86 sau 69 când stăteam în stație, dar recunosc că nu mă deranja așa de tare. Resemnată că vine o vârstă când deh, ajungi și la ochelari, încep să probez diverse lentile. In zadar, căci după nici două minute mă lua amețeala. Şi tocmai când mă gândeam că iată, am în sfârşit un pretext pentru care, deşi cu carnet de peste zece ani, tot nu mă încumet să mă urc la volan, o amică, medic oftalmolog, îmi spune: auzi, nu vrei să vii și la mine să te văd? Că degeaba îţi faci ochelari dacă nu poţi să-i porţi.
Şi am fost. Şi da, îmi voi pune ochelari, dar asta după ce a stat cu mine vreo patruzeci de minute ca să vadă ce şi cum. Ocazie cu care mi-a făcut şi-un tur prin clădire şi am zis că n-ar fi rău să vă povestesc şi vouă ce am văzut şi mai ales ce dotări au, că nu se ştie niciodată. La sfârşitul acestui articol o să aveţi parte şi de o poză cu mine în timp ce probam lentile. Acum, vă las una cu cabinetul.


                                          (copilul din imagine îmi aparţine şi şi-a dat acordul)

In familia mea am avut deja cazuri de cataractă şi de glaucom, aşa că, având în vedere antecedentele, recunosc că sunt destul de atentă când dau peste o clinică bine dotată, curată şi cu oameni drăguţi. Hexamed este un lanţ de clinici care acum şi-a deschis o locaţie şi în Bucureşti, pe strada Iordache Golescu, nr 17. Se ajunge uşor cu tramvaiul 41. Clinica are două cabinete de consultaţii, unul de explorări- ceea ce e fain pentru că atunci când intri la doctor deja ţi-au fost măsurate dioptriile şi tensiunea oculară şi- aici vine momentul aplauzelor- are sală de operaţie super bine dotată din ce mi s-a explicat. Eu vă spun sincer că nu mă pricep, am aruncat doar un ochi să văd cum arată camera şi aparatura. Zici că eşti în Star Trek! O să vă las o listă cu achiziţiile pentru că aici se pot opera fel de fel de afecţiuni (cataractă, glaucom, pterigion, ectropion, entropion, salazion- nu mă întrebați mai multe, că habar nu am, dar dacă vreodată va fi cazul, măcar știți că sunt operabile) se pot trata dezlipiri de retină şi se pot face injecţii intraoculare. Cabinetele sunt dotate cu aparatură modernă- există kerato- refractor, autorefractometru pediatric, biomicroscop portabil Keeler, oftalmoscop Keeler, ecobiometru Nidek, perimetru computerizat Humprez III, laser yag Zeiss, IOL master 700. Vă daţi seama că eu habar nu am ce sunt toate acestea, dar am întrebat-o pe prietena mea care sunt aparatele cu care se mândreşte şi ce mi-a zis ea, v-am zis şi eu. În plus, în sala de operaţii există două sterilizatoare performante (dacă cumva se strică unul, să fie de rezervă), filtru de aer, lampă uv, lavoar şi un microscop foarte deştept care arată aşa. Şi apropo de operaţii, cristalinele folosite cică sunt  de la Alcon, Zeiss, Nidek, Baush sau Lomb și sunt de foarte bună calitate.


                                                            (sala de operaţie)

Există şi o optică medicală în cadrul clinicii, nu ştiu însă detalii despre preţuri şi modele pentru că nu m-am oprit.

Şi acum, să trecem şi la partea umană care, în cazul de faţă se numeşte Cristina Patentaşu. Îmi pare rău că nu a vrut să mă lase să-i fac poză (nu, nu, că nu ies bine! Lasă, pozează aparatele, că astea contează!) că mi-ar fi plăcut să v-o arăt! E complet şuie (e blondă şi tunsă periuţă), dar are o voce caldă, un car de răbdare şi super lipici la copii. În plus, cabinetul e dotat astfel încât consultaţia pare mai degrabă o joacă cu fel de fel de probe. Lista completă cu doctorii o aveţi aici (şi aşa o puteţi vedea şi pe Cristina în poză). Despre preţuri, nu pot să-mi dau seama dacă e mai scump decât în alte părţi, aşa că vă las pe voi să trageţi singuri concluziile, după ce aruncaţi un ochi în secţiunea servicii.


                                                      (cabinet de consultaţii)

La sfârşit, să ştiţi că, spre deosebire de alte lanţuri de servicii medicale care preferă oraşele mari,  Hexamed şi-a deschis clinici în Focşani, Ploieşti, Urziceni, Slobozia  şi Brăila. Site-ul e chiar foarte bine făcut şi aveţi acolo toate detaliile necesare, în cazul în care aveţi nevoie de oftalmolog.

Iar acum, momentul mult aşteptat. Poza cu mine! Sunteţi gata? Tataaaaaaam!


Nu aş vrea să plec fără să răspund la o întrebare pe care o simt aşa, în aer. Acesta nu este un articol plătit, ci doar unul în care fac reclamă unei clinici care mi-a plăcut şi unei doamne doctor pe care o cunosc şi pe care v-o recomand din tot sufletul.

1 comentarii:

Laura C spunea...

Cat de mult ma bucur sa descopar profesionisti dedicati :) Am notat pentru viitor, multumesc pentru recomandare :)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes