vineri, 26 septembrie 2014

Vine weekendul, tralala!

Azi nu pot zăbovi prea mult pe aici. Mă simt moale ca o cârpă. Mi-e de stat în pat şi de uitat la un film bun. Ultimul l-am văzut în august. Les Intouchables. Parcă v-am mai povestit de el. De atunci am cam încheiat-o cu televizorul. Ba e pe desene, ba nu e timp, ba e iar pe desene şi tot aşa. Revenind acum la răceala mea şi la apatia ce m-a cuprins, mi-am dat seama că tocmai ce vine weekendul şi că infantei i se va fâlfâi  total de mucii mei, asta dacă nu-i va produce până diseară pe ai ei proprii şi personali şi că deci, va vrea program. Nu d-ăla cu stat în casă şi citit fiecare la ea în cameră şi d-ăla în care să simt şi eu că e sărbătoare, măi mamă!

De data asta, am idei. Două, adică una pe zi. Primo, mâine începe o nouă ediţie a Festivalului internaţional de Teatru pentru copii 100, 1000, 1000000 de poveşti. Iar cei de la Ion Creangă vor juca în deschidere un spectacol, în premieră, după Amintiri din copilărie. Magnifique, vorba ălora de pe Sena, mai ales pentru mamele de odrasle ce-şi dau ochii peste cap la fiecare arhaism din textele lui Creangă, lăsând să le scape câte un ce naiba mai înseamnă şi asta? Aşadar, mâine şi poimâine, adică sîmbătă, 27 şi duminică, 28, puteţi să-l vedeţi pe Nică într-o ipostază sperăm, friendly, pe scena Palatului Naţional al Copiilor. Şi cu această ocazie, cei de la Ion Creangă au şi un concurs. Am dat peste el întâmplător, căutând să pun un link la eveniment. Cică se lasă cu o invitaţie cadou. Ia vedeţi aici ce trebuie să faceţi. Mai multe despre piesa asta ce se adresează, atenţie,  copiilor de peste opt ani, găsiţi ici şa.



Cu ziua de sâmbătă, am rezolvat. Rămâne duminica, zi când eu voi fi pe baricade, la redacţie, târându-mi mucii prin studio. Şi pentru că se anunţă o vreme uşor labilă, am găsit pentru ai mei o distracţie indoor care are şanse să fericească şi mulţumească pe deplin şi odrasla şi p-ăla mare: Festivalul Ştiinţei ScieKIDS de la Mall Promenada. Eh, nu-i aşa că sună bine? Două zile, de la amiază până la orele opt seara, copiii sunt aşteptaţi să participe la fel de fel de experimente dintre care, piesa de rezistenţă va fi cea care se regăseşte şi pe afiş: şi anume construirea unei baterii gigantice de tataaaam... portocale. Vă copiez un pic din comunicatul oficial, vă pun şi linkul şi vă urez distracţie plăcută!

Pasionatii de stiinta distractiva sunt asadar asteptati la Mall Promenada, nivel -1 cu experimente stiintifice cu Fun Science, show-uri de senzatie :Mathmagicia, Bubbleology cu Claudia Stroe, Spooky-Ooky Fire & Ice, Robot Dance, obiecte interactive aduse de Oraselul Cunoasterii, machete de trenulete cu Atelier Micul Modelist, stiinta si arta cu Game Arte, demosntratii de print 3D cu RoboFun, competitii de roboti cu Techies, o baterie gigantica de portocale cu Da Vinci Learning .



0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes