joi, 9 octombrie 2014

Rulouri cu spanac și dovleac plăcintar



Așa arată. Să vă spun și cum se face? Nu am rețeta scrisă, deși sunt sigură că există pe undeva pe google, având în vedere că e marca Jamie Oliver. Noi (adică Ana și cu mine), am văzut-o la televizor și cum copila bălea lângă mine și cum eu sunt o mamă minunată care se pune la mintea ei, am decis să-mi încep ziua cu o descindere matinală la Mega de unde am luat, după cum urmează. Hai, măi, ce-ați rămas așa? Puneți mâna și scrieți ca să știți de ce aveți nevoie:

- un dovleac plăcintar nu prea mare
- un pachet de foi de lasagna
- o punga de spanac congelat
- o sticlă de suc de roșii
- un ardei iute
- niște kaiser sau feliuțe de pancetta
- un pachețel de Feta
- parmezan
- o ceapă mijlocie
- un cățel de usturoi

Buuun. Și acum să purcedem. Primul lucru: dați cuptorul la 200 de grade și aruncați în tava din cuptor dovleacul, așa cum e. Jamie l-a și pupat înainte de a-l băga la căldură, dacă sunteți superstițioși, puteți să o faceți și voi. Cât timp se coace dovleacul, luați o tigaie și, în vreo două linguri de ulei, căliți ceapa tăiată mărunt și kaizerul sau pancetta cubulețe. Trebuie să vă spun că-n rețeta originală nu exista acest ingredient, dar eu am simțit nevoia de el ca să contrabalanseze cu gustul de spanac și de dovleac. Așa că depinde de voi dacă vreți sau nu să puneți și șunculița asta. Când ceapa s-a aurit și kaizerul s-a rumenit, adăugați spanacul congelat și un pic de apă. Amestecați și când spanacul s-a înmuiat, puneți sare, piper măcinat și lăsați să fiarbă la foc domol vreun sfert de oră. (personal, cred că ar fi mers și niște usturoi tocat mărunt în spanac; nu am pus și parcă s-a simțit cam fad spanacul).

După vreo oră și jumătate spre două (în funcție de cuptor și de mărimea dovleacului), dovleacul ar trebui să fie copt. Scoateți tava, luați animalul din ea, tăiați-l pe din două, scobiți miezul, adăugați sare și piper și puneți-l la păstrare.

Luați o altă tigaie în care căliți în două linguri de ulei, cățelul de usturoi tăiat mărunt și ardeiul iute curățat de semințe și tocat (eu nu am pus ardei iute pentru că Anei nu-i place) și apoi adăugați sucul de roșii. Mai puneți vreo cană de apă, aduceți la fierbere (ce frumos vorbesc, ca din cărți!), puneți sare, piper și lăsați să bolborosească frumos câteva minute.

Pasul următor: într-un vas mare cu apă fierbinte puneți foile de lasagna la înmuiat. Ideea e că trebuie să puteți face rulouri și d-asta aveți nevoie să le manevrați ușor. Când sunt destul de flexibile, scoateți-le cu grijă din apă (vedeți că se rup ușor), întindeți-le pe masă și începeți să le umpleți după cum urmează: un strat de dovleac, unul de spanac, niște Feta presărată pe deasupra și un pic de parmezan. Rulați foile cu grijă și tăiați apoi fiecare rulou în două. Jumătățile astfel obținute așezați-le strâns lipite unele de altele într-un vas cu pereți mai înalți în care ați turnat în prealabil sosul de roșii. Eu am folosit un vas de Jena mai mare.  Pe deasupra presărați niște parmezan și băgați la cuptor să forfotească liniștit vreo 40 de minute.
Dacă vă rămâne dovleac, puteți să-l folosiți la o supă cremă, ceea ce am de gând să fac și eu, inspirându-mă de aici






0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes