joi, 16 octombrie 2014

Să plec zic, dar unde?

Ia să vedem noi. Dacă astăzi suntem joi, 16 octombrie, asta înseamnă că mai avem vreo două săptămâni până ia infanta vacanță. Așadar, ne așteaptă vreo șapte zile fără școală și, să sperăm, fără teme. Și pentru că voi lucra la greu niște weekenduri în a doua jumătate a lui noiembrie, voi beneficia la rându-mi de vreo două, trei zile libere. Avem carevasăzică, următoarea expresie: vacanță copil+ zile libere mama+sperăm zile libere tată=? Aici trebuie să mă ajutați. Unde să plecăm noi? Ca parcă nu aș rămâne pe aici, dacă tot nu e școală și nu e job.

De vreo trei zile tot caut oferte, promoții și zboruri. Cel mai ieftin l-am găsit pentru Istanbul, dar parcă nu m-aș duce să mă plimb pe malul Bosforului în noiembrie. Pe mine mă trage ața la Paris. Cu un pic de noroc aș prinde o vară indiană, cu soare și zile călduroase. Dacă nu știați, aflați de la mine: șansele să fie frumos, în noiembrie, în capitala Franței, sunt relativ mari. M-aș fi dus la Barcelona, dar nu găsesc decât zboruri la prețuri prea mari. Mai ales că vreau să rămân în București în primul weekend din noiembrie din motive de scrutin și deci nu am date prea flexibile: undeva 5-9 ale lunii.

Și pentru că tot bat netul în căutare de promoții, am dat peste niște situri cu informații foarte practice. De exemplu, îi știți pe cei de la kayak? Au o aplicație foarte tare pentru cei cu dor de ducă, dar flexibili în opțiuni. Adică, dacă doar vrei să pleci, dar nu știi unde, poți introduce orașul de plecare și luna în care vrei să călătorești, iar ei îți afișează cele mai ieftine variante de zbor. Tot cu informații despre avioane și promoții, vine Ioana Budeanu. Habar nu am cine e, am dat peste blogul ei absolut întâmplător și am aflat lucruri. Tot cu informații vin și Cristi și Adriana despre care, again, nu știu nimic, mai puțin faptul că scriu aici și îți arată pașii de urmat când te pui pe găsit oferte.

Acum, e momentul ca eu să tac și să vă las pe voi să-mi povestiți ce și cum. Adică de unde vă luați de obicei zborurile, ce trucuri folosiți ca să obțineți prețuri bune, cu ce low costuri ați zburat și cum a fost? Mai ales că eu nu am zburat până acum decât cu zboruri de linie. Nu pentru că arunc cu banii, ci pentru că de obicei, mergem cu mașina sau pentru că am găsit cât o pleașca de reducere.  In fine, am nevoie de sfaturi, de ponturi și de sugestii care să mă ajute pe mine să plec în vacanță.  E pentru binele copilului să iasă din București, normal! Eu doar mă sacrific, mwahahaha!!


6 comentarii:

Anonim spunea...

Belgrad. 120 de euro cu tarom.Minunat oras.S.

Ioana spunea...

Ce e de facut cu copilul pe acolo?

Vio spunea...

Pana unde poate sa fie zborul (dus-intros) ca sa-l iei in calcul? Ca sa stiu daca ma bag sa-ti recomand ceva, dar nu-i chiar cu low cost...adica se duce spre 200 euro avionul..
Drept sa-ti spun pt mine zborurile cu low cost nu au fost low cost, asta pt ca imi luam f tarziu bilete si cu cat le iei mai tarziu cu atat devin mai scumpe. Ma rog, cel putin asa era cd am zburat eu cu Blueair sau Wizzair..nu mai stiu exact care.
So? CAT sa fie, cat sa fie?

Ioana spunea...

Problema la noi, ca sa zic asa, e ca totul se inmulteste cu trei. Adica la 200 de euros am gasit multe oferte de avion, dar cand inmultesti cu trei si rezulta 600 de euros doar drumul, am un nod in gat. Hai sa zicem un avion la vreo 150 euro de persoana. Merci.

L. spunea...

Nu ma bag la preturi, da asa ca idee, la Budapesta ati fost? Mie-mi place enorm orasul. Uite ce poti face cu Ana, plus plimbat cu vaporasul pe Dunare, of course. http://visitbudapest.travel/guide/budapest-with-kids/

Ioana spunea...

Da, e foarte frumos Budapesta. Am fost fara Ana si cred ca am avea ce face cu ea acolo. Ma gandeam insa ca in noiembrie e posibil sa ploua si sa fie urat. E drept ca oriunde e un risc cu luna noiembrie.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes