Alexandra Timofte este mezina grupului şi cea care joacă rolul de povestitor. |
de la stânga la dreapta- Claudiu Maier, zis şi Dudu, Carmen Lopăzan şi Cătălin Neamţu |
Cine sunteţi voi oameni buni?
Alexandra Timofte: Sunt actriţă, am 29 de ani, sunt mezina grupului şi mămica unei fetiţe de unsprezece luni. Joc în spectacole de improvizaţie pentru adulţi, dar sunt implicată şi în diferite alte proiecte şi evenimente pentru copii.
Carmen Lopăzan: Sunt actriţă, am 35 de ani, am proiecte multe, sunt liber profesionistă şi vreau să rămân aşa.
Cătălin Neamţu: Sunt actor, am 34 de ani, doi copii- o fetiţă de şapte ani şi un băieţel de trei- fac improviaţie de prin anul doi de Facultate şi am propria mea trupă de improvizaţie care se numeşte Liga Improvizatorilor.
Claudiu Maier: Sunt actor, am 35 de ani şi am început să fac improvizaţie din întâmplare. Am fost angajat într-un teatru din provincie un an, opt luni şi patru zile, dar nu am mai rezistat şi mi-am dat demisia. Şi e foarte bine. Mai ales că pot dormi până la zece dimineaţa.
Cum a apărut Little Impro?
Carmen Lopăzan: La spectacolele noastre de improvizaţie veneau şi mulţi copii care stăteau în primele rânduri să poată vedea şi ei ceva pe scenă şi care, surprinzător, erau foarte cuminţi şi atenţi la noi. Şi ne-am gândit că ce ar fi să facem un spectacol de improvizaţie doar pentru ei. Şi uite aşa, într-o zi de iarnă, în bucătăria lui Claudiu, împreună cu soţia lui care este şi web designerul nostru, s-a născut Little Impro.
Claudiu Maier: La început ne-am gândit tot la un spectacol clasic în care să le cerem copiilor din sală să propună spaţii şi situaţii, dar de improvizat să improvizăm doar noi. Iar apoi, în altă seară, de data aceasta în bucătăria lui Cătălin, am decis să facem un spectacol interactiv în care copiii să se implice.
Carmen Lopăzan: Spectacolul nu este o competiţie. Copiii urcă pe scenă şi trebuie să se simtă liberi. Şi dacă nu au toate cuvintele la ei, şi dacă sunt timizi şi emoţionaţi, nu e nicio problemă. Nu facem o competiţie în care să vedem cine răspunde primul şi cât e de corect ceea ce spune.
Cătălin Neamţu: În plus, spre deosebire de oamenii mari, copiii adoră să urce pe scenă.Şi apoi, ei sunt cei care ne-au făcut cea mai bună promovare. Pentru că fiecare copil care a venit să ne vadă a ajuns apoi să povestească şi să ne trimită cel puţin unul, doi prieteni.
Alexandra Timofte: Sau au revenit chiar aceiaşi copii pentru că spectacolul e de fiecare dată altul. Eu cred că e important ca părinţii să-şi aducă copiii la Little Impro pentru că îi ajută să-şi dezvolte creativitatea, să scape de inhibiţii, să spună liber ce au de spus.
Cătălin Neamţu: Şi să depăşească frica de public care, aşa cum spunea profesorul meu din facultate, Cătălin Naum, este cea mai mare frică a omului după cea de moarte.
Ce speraţi să se întâmple cu acest spectacol?
Claudiu Maier: Eu sper să reuşim să facem nişte parteneriate cu şcolile, să mergem să predăm improvizaţie pe post de materie opţională.
Carmen Lopăzan: Ar fi minunat să nu mai existe serbările alea odioase în care copiii recită şi doamna suflă. Spectacolul ăsta este de fapt un fel de curs de dezvoltare personală, dar altfel.
Cătălin Neamţu: Eu sper la concurenţă. Să apară şi alte trupe de improvizaţie pentru copii.
Claudiu Maier: Şi vreau să spun că e foarte important că la acest spectacol părinţii nu se plictisesc. Nu-i vezi stând pe facebook sau ieşind afară din sală, să fumeze.
Până şi Alexandra moare de râs, auzind ce pot inventa colegii ei |
Claudiu Maier (râde): Cu păr! In fine, eram timid. Ah şi nu suportam când aveam musafiri şi mama începea Duduleee, ia că a venit Tanti Maria, hai, vino să zici şi tu o poezie! Uite, aia cu Moş Crăciun sau cântecelul ăla cu trenuleţul...
Carmen Lopăzan: Eram timidă şi mă jucam mai mult singură...
Claudiu Maier o întrerupe: De fapt, suntem nevorbiţi din copilărie şi ne-am gândit să vorbim acum.
Cătălin Neamţu: Eu eram bine hrănit de mic şi nu aveam nicio frică faţă de niciun prieten sau coleg. Le luam jucăriile celorlalţi şi nu voiam să le dau înapoi decât la schimb cu altceva mult mai avantajos. Când m-au făcut pionier, ţin minte că bunică-mea a fost nevoită să-mi facă o cămaşă din două cusute una de alta şi am fost singurul copil din poză fără bască, fiindcă nu au găsit una pe măsura mea.
Alexandra Timofte: Eu vorbeam foarte mult şi eram obraznică. Am fost foarte băieţoasă, jucam fotbal, mă căţăram în copaci. Sper ca fetiţa mea să semene cu taică-su, că el a fost cuminte şi timid. Dar nu regret nimic din ce am făcut. Am fost până la urmă un copil ca toţi copiii.
Ana spune povestea dragonului cu şapte capete şi nouă nări |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu