joi, 26 noiembrie 2015

Gloria şi unicornul magic

Când era Ana mea mică, mititică, am cunoscut-o pe Daria. Tot blondă. Tot cu gura până la urechi. Tot la Universitar născută. Tot vreo zece luni. Tot în căruţ. Tot cu mama la plimbare. Dar ea nu era mică. Era...minusculă. Precum zânişoarele din poveşti care apar noaptea dintr-o floare. Totul era perfect, era acolo, dar mic, fragil, aproape transparent. Doar zâmbetul era la fel de mare ca al oricărui copil. Şi dragostea mamei. Cristina născuse prematur. Cu vreo zece săptămâni înainte de termen. Nu şi-a luat prunca în braţe, ci în palme. Şi a reuşit să o facă mare. Dar nu toţi reuşesc. Şi de asta e nevoie de ajutor şi de implicare.

Aşa că, o mână de oameni minunaţi printre care trei bloggeriţe pe care le cunosc personal, le admir pentru talent şi le invidiez pentru disponibilitate şi implicare- Laura Frunză, Miruna Mărgărit şi Ana Nicolescu împreună cu încă două nume de care am auzit vorbindu-se de foarte bine- Tily Niculae şi Monica Popescu, jurnalist la Itsy Bitsy, au compus şi înregistrat o poveste de Crăciun pentru a veni în sprijinul copilaşilor născuţi prematur.

Iată ce scrie Laura Frunză pe blogul ei despre proiect: Este o poveste minunată despre un copil prematur, o soră mai mare care vrea să fugă de acasă şi magia adevărată a unui unicorn de pluş. Şi, mai presus de toate, este despre dragostea părinţilor pentru toţi copiii lor şi despre atenţia pe care pot sau nu pot, uneori, să le-o acorde.

Aşadar o poveste frumoasă pe care Asociaţia Unu şi Unu, singura asociaţie de părinţi care luptă pentru drepturile prematurilor o va lansa împreună cu partenerii ei sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 11h00, la Afi Palace Cotroceni, în zona bradului de Crăciun. Evenimentul este deschis publicului larg.

Dar nu v-am spus cum se cheamă povestea! Se numeşte Gloria şi unicornul magic şi se va putea descărca sub formă de audiobook online sau comanda sub formă de CD de aici, începând cu 28 noiembrie 2015. Banii încasaţi în urma vânzărilor vor fi donaţi în întregime către Asociaţia Unu şi Unu.

Eu nu pot ajunge pentru că nu voi fi în Bucureşti. Dar dacă voi sunteţi prin preajmă, vă recomand cu drag acest eveniment. Am un feeling că este o poveste foarte reuşită. La cum le ştiu eu pe doamnele astea de au scris-o, nici nu are cum să fie altfel.




0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes