marți, 8 martie 2016

Nimicuri de Ziua femeii

Știu că e 8 martie și frumos ar fi din partea mea să vă urez toate cele (sigur, dacă sunteți de sex feminin; dacă nu, măcar să vă urez curaj), dar zic să-i las mai bine pe cei dragi vouă să o facă, iar eu să vă povestesc despre alte lucruri.

Să vă spun, de exemplu, că am fost la film, la Zootropolis. L-ați văzut? Nouă- adicătelea mie și infantei- ne-a plăcut. În primul rând acțiunea, căci da, există acțiune, în al doilea rând secvențele umoristice și apoi muzica Shakirei. Personal, nota zece pentru scena cu leneșii de pădure. Parcă erau funcționarele noastre de la Poștă. Apropo de asta, niciodată nu am înțeles de ce la toate ghișeele se face teoretic același lucru, dar de fiecare dată când îți vine rândul se dovedește că ai stat la coada greșită.

M-am apucat să citesc Amantul japonez al Isabelei Allende. Nu știu încă dacă să-mi placă sau nu. Știu că am adormit ieri după două pagini, dar e drept că eram și foarte obosită. În schimb, am abandonat Femeia în fața oglinzii a lui E.E Schmitt. Ba am lăsat-o, ba am luat-o, dar când am observat că o port în rucsac de o săptămână și eu tot pe facebook stau în troleibuz, am decis să o așez în bibliotecă. N-are decât să mă aștepte acolo! Și da, eu am rucsac, nu poșetă.

Ana nu are pantofi de primăvară. Deloc. Nu știu de ce v-ar interesa asta, dar eu o spun aici că poate aveți idee de unde aș putea să-i cumpăr. Unii sport și impermeabili, de-ăștia vreau. Pe ea nu pare, însă, să o deranjeze. Ea vrea geacă de piele. Nici asta nu știu de unde să-i iau. Cele de la H&M sunt urâte rău, cele de la Zara sunt prea groase și cam scumpe, iar cele de la Reserved, se vede că nu sunt de piele. Până găsesc o soluție, i-am zis că e prea mică pentru o astfel de haină. S-a supărat.

Să vă mai spun că, dacă aveți copii care se preocupă cât de cât de limba franceză, ăștia de la Institutul francez urmează să amenajeze (dacă nu cumva au făcut-o deja) o cameră cu jocuri unde cei mici să se distreze "en français dans le texte". Vor fi fel de fel de drăcii pe calculator unde să joace toate aiurelile în rețea, folosind doar limba lui Baudelaire. Și apropo de franceză, e foarte faină biblioteca de la Institut. Mult mai bine aprovizionată ca cea de la British. Ana nu se prea omoară cu cărțile, dar ia DVD-uri și ne uităm la ele în franceză, cu subtitrare în engleză. Așa suntem amândouă fericite.

Bun. Cam asta e. Și bineînțeles că nu o să închei fără să vă urez happy 8 martie și bon courage domnilor! Haideți că mai e puțin până diseară și ați scăpat!





2 comentarii:

Corina spunea...

Abia astept sa vad Zootropolis. E criminal, mai ales momentul de la ghiseu. Parca e realitatea romaneasca. Pantofiori si gecuta din Mall. Am trecut si eu prin Mega Mall si poti alege cate ceva.

Anonim spunea...

Te rog,spune-mi c-o sa -ti placa Isabel Allende,pentru ca intr un top al scriitorilor(al meu personal) ea este undeva sus in capul listei.N-am apucat sa citesc Amantul japonez..sper sa nu ma dezamageasca..
Mona.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes