joi, 25 februarie 2016

Trei

După cum se poate vedea mai jos, titlul  nu indică nici numărul de cărţi din imagine (sunt cinci, da?) nici vârsta căreia îi sunt adresate (nu e niciuna de colorat), ci numele editurii care mi-a făcut ieri bucuria să-mi trimită acest cadou.



Bineînţeles că la cei aproape unsprezece ani ai ei, Ana s-a repezit la povestea lui Frank Einstein şi motorul cu antimaterie pe care şi-a aşezat-o frumos în teancul de cărţi în curs de citire. Mă rog, din teancul ăsta, una singură este dorită de ea, restul cărţilor sunt din cele obligatorii, dar binevenite, zic eu. De exemplu, poezii de Alecsandri sau Eminescu. Aşadar, acum vom avea şi nişte antimaterie peste teancul cu materie.

Dintre cărţile primite ieri, două mi-au atras în mod particular atenţia. Da, da, mie, pentru că Ana, ocupată fiind cu lecţiile, m-a lăsat pe mine să citesc din cadoul primit de ea. Minunata pălărie a lui Millie mi-a atras atenţia prin numele autorului: Satoshi Kitamura. Pentru cine nu ştie, domnul acesta este un japonez pasionat de benzi desenate, ilustrator şi autor de cărţi de copii şi care a scris o poveste adorabilă, cu parfum de Micul Prinţ despre puterea imaginaţiei la orice vârstă. Pratic, minunata pălărie a lui Millie este minunată pentru că nu există, ci este inventată în funcţie de dorinţele fiecăruia.

A doua carte pe care am ajuns să o citesc aseară, până-n miez de noapte, este cea dedicată vieţii lui Shakespeare. Iniţial am luat-o ca să văd cum e scrisă, dacă e prea aridă sau prea bogată în detalii şi, fără să-mi dau seama, am terminat-o. Cartea se doreşte un răspuns, pe înţelesul copiilor mai mărişori (peste opt ani, aş spune eu) la întrebarea: cine a fost Shakespeare? Nu doar dramaturgul, dar şi copilul şi adultul. Este foarte bine scrisă şi tradusă, este foarte interesantă, cu detalii despre viaţa oamenilor de atunci, despre cum arăta Londra în timpul lui Shakespeare, despre apariţia teatrului, despre soarta actorului, despre regină, despre ciumă, despre contextul istoric al epocii. În plus, copiii au ocazia să înveţe câte ceva şi despre piesele lui Shakespeare, despre personaje, surse de inspiraţie, frumuseţea limbajului, etc.Cartea face parte dintr-o serie publicată de Editura Trei şi consacrată vieţii unora dintre marile personalităţi ale lumii, cum ar fi: Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Einstein, Marco Polo, Columb, Mozart, Isus sau Newton.

Chiar dacă Ana nu s-a repezit aseară să citească despre Shakespeare, mi se pare o carte minunată pentru un elev care are tot timpul nevoie de surse de inspiraţie pentru diferite proiecte la şcoală, ca să nu mai spun că felul în care este scrisă m-a făcut pe mine, adult, să-mi doresc să o termin. Aşadar, dacă vreţi să aflaţi mai multe despre cărticica aceasta sau despre toată seria de biografii celebre, aruncaţi un ochi pe site aici. Vedeţi că în clipa de faţă, găsiţi aceste cărţi reduse, cu preţuri variind între12.28 lei şi 15.30 lei.

Pentru mai multă inspiraţie, puteţi să aruncaţi un ochi pe www.blog.edituratrei.ro sau pe www.facebook.com/panda.cartipentrucopii. Spor la citit, vă urez!


1 comentarii:

Adriana spunea...

Din seria Cine a fost noi o avem pe cea cu Einstein, e scrisa intr-o maniera placuta si atractiva, am citit-o impreuna cu copilul *baiat, 9 ani si jumatate) i-a placut foarte mult. Pe cealalta (cu anti materia) a inceput-o, insa nu l-a prins din prima, probabil o va relua mai tarziu

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes