miercuri, 5 aprilie 2017

Pastele mele și pesto-ul lor de spanac

Să vă spun, să vă spun: am făcut niște paste geniale, după o rețetă găsită de Ana pe net. Tot ce vă trebuie este un blender, vreo jumătate de oră disponibilă și următoarele ingrediente:
- vreo trei, patru căni de baby spanac
- un pumn de nuci măcinate
- doi căței de usturoi striviți
- o jumătate de cană de parmezan
- sare
- piper
- o lingură zeamă de lămâie
- vreo trei, patru linguri de ulei de măsline
Si bineînțeles un pachet de paste.

Se iau toate ingredientele de mai sus (fără paste), se aruncă claie peste grămadă într-un blender și se mixează până când obțineți o pastă verde. O gustați, mai puneți sare, piper, lămâie sau parmezan dacă simțiți nevoia și o dați deoparte până fierb pastele. Eu am avut niște penne integrale, dar cred că orice fel de paste sunt bune. Pe astea nu are sens să vă povestesc cum să le faceți, scrie pe pachet. Odată fierte, le scurgeți, adăugați pesto-ul de spanac și amestecați vârtos, pe foc, cât să se împrietenească cu sosul. Apoi, le așezați frumos în farfurie, presărați cu generozitate parmezan și bon appétit! Iată și dovada (bambusul e de decor și e opțional)


3 comentarii:

Anonim spunea...

daca sunteti fani usturoi, in acelasi tip de sos poti inlocui spanacul cu leurda....yummy....

oana

Ioana spunea...

Buna idee!

Anonim spunea...

Buon appetito!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes