joi, 27 iulie 2017

Anglia

Ea nu e acasă acum. M-a sunat de două ori să-mi spună "mamiiii, am ajuns în paradiiiiis! Dorm cu prietena mea în cameră și avem baia noastră, și wifi și televizor cu dvd-uri! Și, mama, am curte și pisică și câine mic și bătrân și am, știi ce?, am doi ponei! Iar aseară, Mandy ne-a făcut pizza!" Mandy e gazda. Căsătorită cu Derek. Copilul meu e în tabără. In Anglia. Un avantaj al celor de la liceul bilingv Coșbuc. Mă rog, dacă te țin curele. Recunosc că abia acum, când am auzit-o cât e de încântată de ce trăiește, am putut și eu să mă mângâi pe cap și să mă felicit că am fost de acord să o trimit. Inițial mi se păruse cam mică fata și cam scumpă excursia, dar apoi, m-am gândit că trăim în România unde lucrurile bune se termină repede. Dovadă că la aeroport una dintre profesoare spunea că există riscul ca acest program de tabere să ia sfârșit. Ca idee, nu este o tabără în sensul strict al cuvântului, ci mai degrabă o școală de vară, de 10 zile. Copiii stau în familii și în fiecare zi se duc la cursuri de civilizație britanică. Sunt împărțiți pe grupe și au de făcut fel de fel de proiecte pentru care trebuie să interacționeze cu localnicii. De exemplu, Ana are un proiect în cadrul căruia pornește de la premiza că este posibil să adopți un hobbit și merge prin oraș și întreabă oamenii cum cred ei că ar trebui să-l îngrijească. Da, știu, nicio legătură cu temele de vacanță "à la roumaine". Familiile sunt înscrise în acest program după o amplă verificare și copiii sunt distribuiți după niște criterii pe care le-am menționat noi, părinții, la momentul înscrierii. Noi am precizat că Ana e iubitoare de natură și animale, așadar a nimerit la o fermă. Ultimele două zile de tabără vor fi la Londra. Acum o să vreți să vă spun și cât a costat această distracție: păi undeva spre 1200 de euro avion (British Airways), cazare (familiile din program iau niște bani pentru serviciile pe care le oferă), cursuri, hostelul din Londra. Nu e puțin, dar e o experiență de care sper din suflet să se bucure și să-i folosească. Până acum e încântată.

Și acum să trecem și la mine. Nu, eu nu plec nicăieri. Mă ocup cu golitul sertarelor de lucruri inutile și inventatul de rețete cu legume. Nu am devenit vegetariană, dar am beneficiat de niște vinete, ardei și dovlecei. Așadar, le plat de jour: vinete și respectiv dovlecei tăiați pe din două, stropiți cu ulei de măsline și presărați cu sare și oregano, băgați la cuptor până se înmoaie și apoi umpluți cu un amestec de ceapă, ardei, pătrunjel trase în tigaie și amestecate cu niște feta. Alături, o salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel.
 
Pentru aceia dintre voi care cred că cea mai bună legumă e carnea, aveți mai jos și o poză cu niște roșii umplute cu un amestec de carne tocată de curcan amestecată cu ceapă, verdeață și niste orez, stropite cu ulei de măsline și băgate la cuptor pentru vreo oră.

O să-i trimit și Anei pozele poate i le arată lui Jamie Oliver din partea mea.


            

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-ti fie de bine legumioasele, iar Anei sa-i priasca iesirea. Mereu m-au fascinat scolile astea de vara in Anglia si sunt hotarata ca pana termina al meu cel mare liceul sa strangem bani de una. Spor la aranjat sertare!
Oana

Unknown spunea...

Am dat click pentru ca ai inceput cu Coscbuc! Cat are fetita ta? Eu sunt genul de parinte care deja a ales liceul pentru copii :)! Ale mele au 5 ani si 3 ani, sper sa nu se schimbe prea multe pana atunci :)!

Ioana spunea...

E intr-adevar o investitie. Nu e simplu de strans suma, dar bine măcar că merită.

DaddyCool.ro spunea...

Cred că se va întoarce super încântată. Cât despre legumele tale, îmi place cum ai făcut trecerea! Ca și când ai vorbit despre legume tot articolul! :))

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes