luni, 3 iulie 2017

Tagliatelle de dovlecei

Vine o vârstă de la care pătrățelele de ciocolată și bomboanele mâncate pe șest, când copilul nu vă vede, se însoțesc invariabil de un sentiment de vinovăție care, din păcate persistă și, lucru și mai trist, rămâne gravat pe piele- mai ales pe burtă și fese. Cu alte cuvinte, de la patruzeci de ani încolo, mai greu cu datul kilogramelor jos. Vă spun eu care de două luni mă chinui cu gimnastică, asta după ce am văzut că doar "fără pâine" nu e suficient. In fine, probabil că voi ați renunțat demult la făina albă și la zahăr și probabil că nici nu aveți probleme cu greutatea ( ar mai fi și posibilitatea să nu aveți încă patruzeci de ani- dar asta deja ar fi prea crud pentru mine), dar eu o să presupun că problemele mele sunt universale și....ce ziceți? ah, nu, nu am o soluție, am însă o rețetă.

Știți felul ăla de mâncare pe care ar putea să scrie maaaare, cu litere de o șchioapă: poți să mănânci până crăpi, nimic din ce e în farfurie nu riscă să-ți facă rău și  nici să se depună?! Si acum vine și partea interesantă: mai e și bun la gust. Și nici nu costă mult. Și durează doar zece, cincisprezece minute să-l prepari. Sunteți gata să aflați ce drăcie mi-am făcut eu azi de mâncare? Ei bine, e vorba de tagliatelle din dovlecei cu roșii, ardei și usturoi.

Ar fi frumos din partea mea să vă scriu și rețeta. Așadar, aveți nevoie de un dovlecel mai mărișor, câteva roșii cherry, o felie mai mare de ardei roșu, unul sau doi căței de usturoi, ulei de măsline și niște parmezan. Se ia un instrument din acela de curățat legumele și cu ajutorul lui facem niște fâșii din dovlecelul spălat și curățat de coajă, în prealabil. Roșiile cherry le tăiați pe din două și împreună cu panglicile de dovlecel le băgați pentru câteva minute în cuptorul preîncălzit să mai piardă din apă. Răstimp, puneți o oală cu apă pe foc și când începe să fiarbă, adăugați niște sare și aruncați fâșiile de dovlecel pentru 30 de secunde. Apoi le strecurați și le treceți sub un jet de apă rece. Intr-o tigaie, încingeți vreo două linguri de ulei de măsline, aruncați felia de ardei tăiată cubulețe sau cum vreți voi, plus cățelul de usturoi tocat mărunt și lăsați-le să se perpelească nițel pe foc, până se înmoaie.

Acum, luați o farfurie, puneți tagliatellele de dovlecel, adăugați roșiile cherry scoase din cuptor, cubulețele de ardei și usturoiul luate de pe foc, presărați parmezan și bon appetit! Partea bună e că și dacă nu vă place, măcar nu riscă să vă facă rău sau să vă îngrașe și parcă nici ciocolățica de după nu vă mai face să vă simțiți așa de vinovați. Da, da, aveți voie: dar o singură pătrățică, ne-am înțeles?

Și iată și dovadă că nu râd de voi, ci chiar am mâncat ce v-am povestit.


0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes