marți, 5 februarie 2019

Ştiaţi că...

- afară tocmai a început să picure şi e al naibii de frig faţă de ziua de ieri şi deci, ideea de a renunţa la haina de iarnă a fost una extrem de proastă?

- un escroc italian s-a dat drept chirurg plastician şi a operat un an de zile prin Bucureşti, inclusiv la Monza? L-au dat şi la gazetă.

- se poate face quiche cu praz şi lapte de ovăz în loc de smântână?

- pe site-ul La femme, rochiile reduse au exact acelaşi preţ cu cele din magazin?

- Tiberiu Uşeriu a abandonat cursa de prin nămeţi după ce i-au degerat degetele?

- clafoutis-ul cu cireşe iese foarte bun cu lapte de migdale şi făină de porumb?

- azi e promoţie de St. Valentin pe Air France?

- Dacian Cioloş deschide lista de candidaturi depusă de USR-PLUS pentru Parlamentul european?

- mi-am luat palton de la Mango?

- mă doare în gât de vreo săptămână?

- Laura Codruţa Koveşi e prima pe listă pentru funcţia de procuror şef la Parchetul european?

- tocmai am terminat de citit Zuleiha deschide ochii şi mi-a plăcut mult, mult?

- am pe listă Au revoir là-haut, cartea, căci filmul l-am văzut şi vi-l recomand? A propos, vedeţi că romanul e tradus şi-n română.

- am avut televizorul stricat vreo două săptămâni şi nu i-am simţit lipsa?

- s-a deschis în Bucureşti, Miau cafe, prima cafenea cu pisici?

- nu am timp să mai scriu aici şi d-aia vă povestesc tâmpenii?

- dar chiar şi-aşa, tot îmi sunteţi dragi, ştiţi, da?


Ca să v-o dovedesc, vă las şi reţeta de clafoutis, cu tot cu poză doveditoare.

Ingrediente Clafoutis cu cireşe fără gluten:

- 400 grame de cireşe fără sâmburi (eu am luat congelate, de la Carrefour)
- 4 ouă
- 20 cl de lapte de soia sau migdale
- 60 grame de maizena (făină de porumb) şi eu am adăugat şi vreo 40 de grame de făină de ovăz
- 50 de grame de zahăr brut de trestie
- un praf de sare
- 2 cl de kirsch facultatif

Se amestecă ouăle bine, bine, cu zahărul cu mixerul sau în robot, apoi se toarnă laptele rece, în fir subţire, continuând să amestecaţi, se pune sarea şi la sfârşit, făina de porumb şi cea de ovăz. Amestecaţi până obţineţi un aluat omogen şi curgător. Eu am adăugat şi un praf de copt, dar nu e obligatoriu.
Intr-un vas (eu am folosit unul de Jena) se toarnă cireşele aşa, congelate, şi deasupra aluatul. Se pune vreo 50 de minute în cuptorul preîncălzit, la vreo 220 de grade. Iar la sfârşit, cu puţin noroc, o să aveţi o chestie care arată aşa:


                   (tocmai am realizat că farfuria pe care tronează clafoutis-ul nu-mi aparţine)

- împrumut farfurii şi nu le mai dau înapoi?




1 comentarii:

Orin spunea...

Hihi, și tu mi-ești dragă! Știam doar două lucruri din lista ta. Și na, mie mi se pare că scrii mai des decât mine, nu las eu semne pe aici de fiecare dată când ajung să citesc.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes