joi, 2 octombrie 2014

Simfonie de toamnă cu gust de prune

Cinci kilograme de la Obor...

 



...fierte la foc domol vreo oră și ceva...



 ...puse în nouă borcane și borcănele.




 O simfonie, ce mai! Un Vivaldi în bucătărie.





6 comentarii:

Orin spunea...

Criticul de la distanță (aka subsemnata) întreabă de ce nu ai umplut borcanele pînă sus. :)

Anonim spunea...

si la noi s-a auzit simfonia de toamna. au fost insa vreo 10-12 kg de prune, de la tara, o parte fierte la cuptor vreo 4 ore, apoi indesate cu efort in borcane (pana sus :)) si intoarse cu capacul in jos, pentru mai multa siguranta. Apoi niste borcane de compot (multe, juniorul prefera doar zeama, iar eu trebuie sa mananc prunele) si un crumble cu prune si cardamon, ca sa desavarsim simfonia. Intr-adevar, minunat!
Cristina

Ioana spunea...

Aoleo, trebuia sa le intorc cu fundu-n sus?

Ioana spunea...

Cred ca ala din poza e cel ramas ultimul. Eu credeam ca le-am umplut suficient.

Orin spunea...

Eu am văzut două mai goale și de asta am spus. Din cîte citisem eu anterior și am aplicat, se umplu borcanele pînă sus după care le întorci cu fundul în sus, cică e bine pentru sterilizat capacul și eliminat bulele de aer din compoziție. Lasă că le mănînci primele pe alea! ;)

Ioana spunea...

Eu credeam ca le-am umplut cum trebuie, dar vaz ca sunt cam goale. M-am cam fript si m-am chinuit cu-n polonic si cred ca m-am grabit. Sper sa se manance repede:)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes