Din seria "ce mai citesc copiii noștri atunci când nu stau pe telefon sau tabletă", am primit de la Corint Junior trei propuneri care, zic ei, ar merge pentru vârsta de 10-12 ani (Ana va face în curând 12). Cum pachetul abia ce-a venit de o zi, e prematur să vorbim despre succesul poveștilor la noi în casă. Ce pot însă să vă spun deja este că toate cele trei cărți arată foarte bine, au titluri care au făcut-o pe Ana să le răsfoiască pe loc și subiecte numai bune pentru un copil de vârsta ei. Apropo, chiar dacă își zice rockeriță, a primit geacă de piele de la Moșu' și petrece în oglindă cam tot atâta timp cât petrece la teme, Ana e încă copil în mintea ei, așa că iubește cărțile cu povești amuzante. Si cele trei par că răspund așteptărilor ei.
Hai să vă spun și câte ceva despre subiectele celor trei cărticele. Goana după cașcaval a britanicului Chris Mould povestește aventura unui mic echipaj de pirați (mic la propriu, e vorba despre niște omuleți) care trebuie să răscumpere cu cașcaval o pisicuță răpită de niște șoareci. Pentru asta, marinarii mărunței vor fi nevoiți să se aventureze în locul acela înghețat numit frigider.
Cu un titlu care îi va face pe numeroși școlari din România să viseze cu ochii deschiși, Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea este, zice-se pe copertă, o poveste scrisă de Pamela Butchart, câștigătoare a premiului Blue Peter best story award (nu cunosc acest premiu, dar sunt sigură că e de bine). Vă citesc de pe copertă: "Izzy și prietenii ei sunt de-a dreptul uimiți când domnișoara Jones începe să fie drăguță cu ei. Până la urmă, ea este învățătoarea care zâmbea pe ascuns atunci când, mai demult, Maisie Miller cădea de pe scaun. Apoi, pe catedra ei a apărut un ursuleț de pluș care avea scris pe burtică: "ești grozavă"! Domnișoara Jones chiar nu e genul care să aibă un ursuleț de pluș. E mai degrabă genul care urăște- cățelușii- și- crede- că- pisicuțele- sunt- urâte. Și în momentul acela și-au dat seama ce se întâmplă- domnișoara Jones a devenit extraterestru. Iar acum încearcă să-i transforme și pe ei în extratereștri. Fugiți!!!"
Cea de-a treia carte este de altfel cea care mi-a atras mie atenția de la bun început datorită ilustrațiilor semnate Gabriel Poenaru. Paradisul lui Mimi și Tibi este o cărticică scrisă de Ioan Antoci, cel care, în 2009, a luat premiul pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală și de Est la Festivalul de la Cannes cu scenariul Câinele japonez. In povestea de față, "monștrii din lumea virtuală invadează lumea reală pentru a o subjuga și a o distruge. Mimi, Prințesa Războinică și Tibi, Vânătorul de Monștri pornesc într-un război pe viață și pe moarte pentru salvarea lumii".
Așadar, trei titluri numai bune să umple timpul celor mici și să-i distreze cât noi, ăștia mari, ieșim un pic la aer, să vedem ce mai e nou prin Piață.
sâmbătă, 4 februarie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu