joi, 9 martie 2017

Curățenia de primăvară

Ce faceți în weekend? Dacă nu aveți niciun plan, ce-ați zice de o tură prin Grădina botanică care, pare-se, are nevoie de un pic de ajutor în perioada asta ca să se facă frumoasă pentru lunile ce urmează. Concret, trei weekenduri la rând începând cu cel din 11-12 martie, Grădina își așteaptă voluntarii dornici să o curețe, să-i taie lăstărișul, să greblezele frunzele moarte, să scoată rădăcinile putrezite, bref, să o pregătească cum se cuvine de primăvară.

 Evenimentul este organizat de asociația Team Work (apropo, vedeți că își caută voluntari) încă din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică din București și la el sunt așteptați să participe aproximativ 350 de voluntari, cu vârsta minimă de 14 ani. Aici recunosc că sunt un pic încurcată, căci nah, nu e foarte amuzant să lași copilul singur acasă, în weekend, chiar și pentru o cauză nobilă. Noroc însă cu școala și lecțiile dumisale, că așa au și cei mici ceva de făcut până vin cei mari din Grădină.

Dacă doriți așadar să grădinăriți în weekend, să șțiți că programul de voluntariat va fi între 9h30 și 14h30 și veți fi îndrumați de membrii Team Work. Lansat sub denumirea de „Curățenia de Primăvară”, evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică — Grădina Orașului Meu”, alături de „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Curățenia de Toamnă”, „Grădina Bunicii”.

Până în prezent, 5000 de voluntari au luat parte la evenimentele organizate de Team Work în Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" a Universității din București. Despre această grădină, poate merită spus că a fost înființată în anul  1860 pe lângă Facultatea de Medicină și la început se întindea doar pe 7 hectare. Grădina a fost mutată în spațiul actual în 1884 de către Dimitrie Brândză, botanist român, unul dintre întemeietorii școlii botanice românești, și de către Louis Fuchs, arhitect peisagist belgian. Aflat la intrarea în Grădină, Muzeul cuprinde peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice. In momentul de față, Grădina se întinde pe 17,5 hectare.

Acum, că știți și unde vă trimit, vă mai spun încă o dată că, dacă nu puteți weekendul care vine, nu e bai. Curățenia va continua și pe 18-19 martie și 25-26 martie.

Inscrierile se fac pe baza completării unui formular online.  Pentru alte detalii, organizatorii vă invită pe pagina lor de facebook . 


0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes