luni, 20 martie 2017

O idee


Dragi copii, m-am gândit să împărtășesc cu voi o rețetă de chiftele (sau hamburger, depinde cum o luați) pe care a descoperit-o asta mică a mea, pe net. Ana se autointitulează pasionată de bucătărie, dar de fapt, ea face un fel de muncă de documentare în sensul că descoperă fel de fel de site-uri de bucătăreală și apoi mă pune pe mine la treabă.

De data asta, însă, chiar merită să luați ceva de scris și să notați (sau puteți face și o captură de ecran, cum fac ăștia micii când vor să-și treacă temele de la unii la alții- ce, nu știați?) pentru că rezultatul este foarte interesant.

Ca și ingrediente vă trebuie:
  •  1 kg carne tocată de care vreți
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o căpățână brocoli
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare
  • piper
La un kilogram de carne tocată (eu am avut curcan, dar merge foarte bine și vită- chiar mai bine, cred sau pui), se adaugă sare și piper, cățeii de usturoi zdrobiți, ceapa tocată, morcovii rași pe răzătoarea mică și tataaaam, căpățâna de brocoli dată pe răzătoare cât să adaugăți la amestec vreo câteva linguri de brocoli ras. Efectiv, luați căpățână, o băgați sub un jet de apă, o apucați de tulpină și începeți să o radeți ca și cum i-ați freca ridichea de răzătoare până când adunați un pumn de florescență mărunțită. Amestecați totul într-un castron și formați niște hamburgeri sau niște chiftele pe care le prăjiți ulterior sau în tigaie sau pe grătar. Ca și garnitură, eu am făcut niște cartofi fierți în coajă, curățați ulterior, tăiați rondele și prăjiți un pic într-o tigaie cu o lingură de ulei, o ceapă verde tocată, sare, piper și boia.
Rezultatul? Iată poza (nu mă întrebați de ce e pozat pe lung, când de fapt imaginea e făcută și salvată pe lat, că nu știu)


 

 La sfârșit, să vă mai spun un ultimul pont: la Lidl au brocoli bio la un preț absolut rezonabil. 




0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes