miercuri, 9 mai 2012

El Miércoles, en Bucarest

Încă de dimineaţă, încerc să fac ce mă sfătuiesc toate ziarele de pe tarabe şi anume să mă bucur de fotbal. Păi,  ia să vedem, de ce m-aş bucura? Că s-a oprit circulaţia şi nimeni nu mai mişcă de la stadion până hăăt departe, spre Unirii? Că a trebuit să mutăm maşina de frica Bascilor? Că ne-au năpădit microbiştii? Că zboară elicoptere pe cer şi că cerul e înnorat? Că s-au închis şcolile? Că poliţia e cu noi şi printre noi?

Deşi cred că exagerăm cu entuziasmul (e doar un meci, pe bune!), mă bucur că au spălat străzile, au refăcut marcajele şi au băgat ziare la metrou. Trăiască deci, Europa League şi noi odată cu ea! Dacă ar fi izolat şi blocurile, aş fi fost şi mai fericită.

Totuşi, continui să am nişte dileme: de ce azi dimineaţă, în Cişmigiu, nişte oameni cu bidinele şi salopetă vopseau, curăţau, tăiau şi plantau de zor pe o vreme neprietenoasă? În mod normal aş fi zis că are legătură cu alegerile şi guvernul, acum încep să cred că tot el futbol e de vină şi ai săi suporteri. Iniţial cică erau vreo 35.000. Apoi, au scăzut la 25.000, după ce unii ar fi coborât din avion cu o staţie mai devreme, la Budapesta. Azi dimineaţă, rămăseseră doar 20.000. Buni şi ăia, nu zic nu, dar vreau să ştiu ce au făcut ei atât de extraordinar de a trebuit să schimbăm în cinstea lor denumirile staţiilor de metrou? Păi da, de ieri, câteva staţii de metrou s-au văzut rebotezate cu nume de fotbalişti. Adică mureau dacă se urcau la Obor şi nu la staţia Gică Hagi?

Şi tot în dulcele stil  românesc de a ne face preş când ne intră străinul în casă, aflai din ziarul de la metrou că tot în cinstea meciului, vaporaşul de pe Herăstrău va plimba gratuit toţi suporterii. Staţi aşa! Păi, după ce au fost luaţi de la aeroport pe echipe, transportaţi pe trasee diferite ca să nu se păruiască, după ce fiecărei găşti de suporteri i s-a dat barul ei din Centrul Vechi, acum îi băgăm pe toţi la coadă la vaporaş? Deşi, fiind moca, când or veni ai noştri, autohtonii, să vezi atunci meci adevărat!

2 comentarii:

A spunea...

eu sunt curioasa cam cati bani au lasat in tara, ca sa vedem daca a meritat efortul:)

dar overall, mie mi-a placut ca mergeam pe Magheru si veneau valuri valuri de oameni alb albastri care zambeau cu gura pana la urechi si vorbeau tare intr-o limba seminecunoscuta:)

Ioana spunea...

Eu zic ca a meritat, presa internationala a scris de bine.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes