vineri, 14 decembrie 2012

Ajutaţi o mamă!

E vorba de mine şi e vorba de fapt despre Moşul de anul ăsta. Adică ce vorbesc eu prostii, care an, că mai sunt câteva zile. Dar, dat fiind că azi e vineri şi că mâine e sâmbătă şi că mă voi scula când vor vrea muşchii mei (dar nu mai târziu de 9h30, că mă ceartă Ana), nu am chef să panichez ci dimpotrivă, contrar caracterului meu infect, am de gând să privesc partea plină a paharului. Şi anume cea în care mă sună mama, să-mi spună că ea n-are timp să umble pe coclauri şi să se dea pe gheaţă după cadourile noastre, dar că are o idee.A hotărât ca anul ăsta să ne dăm rotunzi şi culţi şi să primim cu toţii cărţi. Not bad- deşi, între noi fie vorba eu aş fi vrut un pulover sau o bluziţă-  doar că biata mama habar n-are ce am şi ce n-am eu prin bibliotecă.

O idee a fost să dau o raită pe Elefant.ro, să văd ce au ăştia pe la ei, eu să-mi aleg şi maman să marce banul. Sigur, n-o să mă întind prea tare la caşcaval, mă opresc şi eu la vreo 2-3 cărticele, să vadă mama ce bine m-a crescut.  Dar pe care să le vreau? Oscilez între vreo 4 titluri de Kundera, plus că mi-au căzut ochii pe o cărticică de-a Ludmilei Ulitkaya, plus încă vreo două titluri de-ale Ioanei Pârvulescu.

Aşa că, înainte să trimit scrisoarea Moşului, mă gândeam să vă întreb şi pe voi: ce-aţi mai citit fain în ultima vreme?

11 comentarii:

Anonim spunea...

Cea mai interesanta carte din ultima jumatate de an a fost Ierusalim de Montefiore.E o carte ce bate la 1 milion dar n-o citesti degeaba ,adica nu sunt doar cuvinte insirate...

Unknown spunea...

Citesc acum si-mi place IQ84 de Haruki Murakami. Am mai citit pe nerasuflate Spendida cetate a celor o mie de sori si Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini. Se gasesc toate pe elefant.ro

Anonim spunea...

pe mine Murakami m-a deprimat puternic. Acum mi-ar placea sa citesc "Cautatorii de scoici" de Rosamunde Pilcher. Sau orice carte a doamnei respective, cu un ceai fierbinte langa mine si culcusita in fotoliu acoperita cu un sal si cu o matza torcand la picioare.

Ioana spunea...

Cristina - Am citit-o, foarte faina. De fapt, tot ce am citit de Murakami mi-a placut!

Anonim- Nu am citit nimic de ea. Sper ca nu e grav:))Dar, merci de pont!

Celalalt Anonim: Despre ce e vorba in Ierusalim?

Adi spunea...

TOATE cartile Ludmilei Ulitkaia sînt minunate, o recomand cu mare cladura pentru inteligenta si umor.

Ioana spunea...

Deci, tu zici sa o aleg pe aia a Ludmilei Ulitkaya; cred ca asa voi face. Si nici nu-i foarte scumpa, asa ca pot sa mai cer vreo doua:))

A spunea...

Laptele negru...n-am citit-o dar am vazut o recomandare faina si am trecut-o si eu pe lista mea de asteptare...si mai e Flori pentru ALgernon (Daniel Keyes) si Spuma zilelor de Vian dar astea sunt "vechituri" ..tu ai spus ca vrei "ultimul racnet" :)

A spunea...

recomandarea am gasit-o aici http://jurnal-de-mutunau.blogspot.ro/2012/12/lapte-negru-si-cele-patruzeci-de-legi.html

ioana spunea...

Nu vreau neapărat ultimul răcnet, ca sunt multe vechituri pe care nu le-am citit. Mersi pentru recomandări:)

Anonim spunea...

mai am cateva pagini din "citind "lolita" in teheran" de azar nafisi. mai veche, dar as recomanda-o oricui.
mai recomand isabel allende. orice titlul, dar preferatele mele sunt "eva luna", "povestile evei luna", "fiica norocului", "portret in sepia" "casa spiritelor", "zorro" si "insula de sub mare". daca vrei sa-ti rupa inima : paula" si "suma zilelor". musai impreuna.
citita anul asta de la biblioteca: "cazul jane eyre", nu mai stiu autorul, dar nu e clasica "jane eyre" de charlotte bronte. eu am pus-o si pe lista de cumparaturi.
ady

Ioana spunea...

Notat:))

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes