vineri, 22 martie 2013

Vineri- spaime, lacrimi şi ploaie

Ana plânge. Mai mult se smiorcăie, dar deja două lacrimi mari au luat-o la vale pe obraji. Încerc să o îmbărbătez, să-i spun că nu e grav, că sunt lângă ea şi mai ales, că e târziu. Uite, se făcu de opt şi noi mai avem de traversat o străduţă şi de trecut pe lângă curtea cu rottweiler şi cu narcise în ghiveci şi abia apoi vom ajunge la şcoală.

Dar Ana se lasă greu. Merge cu capul în pământ şi cu mâna stângă, aia fără umbrelă, se agaţă de geanta mea. Mă trage în jos, mă încetineşte. Încerc să-i explic că aşa se întâmplă în zilele cu ploaie, că nu e nimic înfricoşător şi că, dacă stai să te gândeşti puţin, poate să fie chiar amuzant.

- Hai să ne imaginăm o poveste. O poveste cu o zi de primăvară ploioasă, cu cer negru şi cu bălţi maaari de tot. O poveste cu nişte făpturi minuscule pe care apa le-a alungat din căsuţa lor şi care acum hoinăresc speriate prin lume.
- Înceteazăăăăă! ţipă Ana şi se agaţă şi mai tare de geanta mea. Tu nu înţelegi că mie chiar mi-e frică de ele? Sunt aşa de urâte fără blană şi fără haine!

Ana. Aproape opt ani. Se teme de râme.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Hm...adevarul e ca sunt scarboase.Eu ajunsesem sa pun mana pe ele,prin clasa a 4-a,pt ca m-a luat taica-miu cu el la pescuit si vroiam si eu sa prind pestisori.
Parerea mea ar fi sa studiati bine incaltamintea, sa se convinga de imposibilitatea ca rama sa ajunga pe pielea ei si, daca e un pic mai nazista, chiar sa incerce sa calce una doua in picioare..;)

Ioana spunea...

Nu e deloc nazista, mai degraba er genul care ar adopta toate animalele. Cu conditia sa aiba blana sau haine:)

Anonim spunea...

:) Cu meduzele cum se descurca? Le atinge?

Ioana spunea...

Din fericire, nu a avut parte pana acum de ele:)

Strumful spunea...

Iulia se teme de baloane, incerc sa ma invat cu teama ei care a provenit de la un balon spart langa ea cand era mica, insa nu stiu cum sa trec peste aceasta teama.

Ioana spunea...

Hai ca de teama asta nu am mai auzit:)
Poate daca ai incerca sa-i arati un balon dezumflat, pe care sa incerce sa-l umfle ea singura? Zic si eu.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes