vineri, 7 iunie 2013

Sanador, te omor!

Citisem deja pe net că lucrurile nu stau tocmai roz când e vorba de clinicile private. Ba că pierd analize, ba că le încurcă, ba că le greşesc. Astfel încât în dimineaţa cu pricina aveam un mare nod în gât datorat şi faptului că, de felul meu, nu mă simt chiar relaxată la ideea de a petrece minute bune cu capul într-un tub. Buuun, acestea fiind zise, vă anunţ că urmează partea în care încep să dau cu noroi în ăştia de la Sanador unde m-am dus să-mi fac un CT sinusuri din motive de presiune în urechi.

Ajung eu la recepţie şi mă trezesc cu o foicică vârâtă sub ochi, însoţită de un pix şi de o voce suavă: semnaţi aici, vă rog! Fiindcă am prostul obicei să citesc hârtiile înainte să dau cu subsemnata, constat cu surpriză că urmează să-mi asum responsabilitatea pentru tot răul care ar putea să mi se întâmple. Staţi aşa, păi eu nu vreau cu substanţă de contrast şi aici scrie cum că aş vrea sau in fine, că dacă medicul decide că e nevoie, accept. Aceeaşi voce îmi spune că ăsta e formularul şi că pe ăsta trebuie să-l semnez. Păi spune că mi s-a explicat tot ceea ce urmează să mi se întâmple şi nu mi-aţi spus nimic, zic. O să vi se explice imediat, zice vocea. Ok, aştept şi semnez după aia, zic şi eu. Bine, atunci plătiţi. Înainte? Păi da, aşa e la noi.

Teoretic poate că ar fi trebuit în momentul ăla să plec, doar că nu mai aveam timp să caut altă programare, aşa că am luat foaia, am tăiat partea cu substanţa de contrast, am scris că Nu mi s-a explicat nimic, am dat 150 de lei şi am luat-o către sala de aşteptare. Eeeh, partea bună d-abia acum începe. Mă aşez cuminte pe un scăunel, cu pulsul 120 de emoţie, când pentru remontarea moralului pacientului apare o asistentă înţepată care îmi smulge foaia din mână, intră într-un cabinet de unde iese două minute mai târziu cu o falcă în cer şi una în pământ:
- Nu aveţi trimitere? urlă.
- Am, dar am uitat-o acasă. Nu am ştiut că trebuie să vin cu ea.
- Păi, vă daţi seama ce faceeeţi? Eu de unde să ştiu că trebuie făcut CT la sinusuri şi nu la altceva?
- Vă spun eu, am semnat deja pentru asta.
- Doamnăăă, eu acum trebuie să-mi asum responsabilitateaaaaa!

Mda nasol, ştiu cum e că şi eu mi-o tot asumasem până atunci.
- Ok, uitaţi cum facem, zic, eu mă duc la recepţie, anulez programarea, îmi iau banii înapoi şi vin mâine cu biletul, e bine?
- Nuuuu, nu e bine! Că acum mă daţi pe mine peste cap. O să semnaţi că nu aveţi bilet.
- Semnez.

Câteva minute mai târziu, la fel de nervoasă, mă strigă să o urmez în sală. Intru, îmi arată cu degetul unde să mă aşez şi mormăie un să staţi nemişcată până vă spun eu.
- Păi, nu ar trebui să-mi acoperiţi cu ceva restul corpului?
- O să fac şi asta, nu e nevoie să-mi spuneţi dumneavoastră
- Şi ochii? şoptesc speriată.
- Ţineţi-i închişi.
Şi pleacă.

Au urmat vreo zece minute de groază. Unu la mână pentru că nu ştiam nimic despre CT, cum se simte, ce se întâmplă dacă deschid un pic ochii, cât durează. Doi, pentru că la un moment dat am început să simt cum se mişcă drăcovenia aia sub mine şi nu-mi dădeam seama dacă s-a terminat sau abia începe. Şi trei, pentru că e groaznic să ştii că nu poţi deschide ochii, fie şi pentru o secundă, ca să vezi unde te afli. Aşa că după vreo cinci minute de stat nemişcată, cu pleoapele strânse, am făcut un atac de panică, cu o senzaţie de sufocare şi cu tahicardie. Trec vreo zece minute, hop şi acritura care îmi ţipă un gata, îmi arată uşa şi iese pe hol după următoarea victimă.

Înainte să las Sanadorul plin de noroiul de rigoare, să vă spun că s-a întâmplat şi ceva bun în toată chestia asta. Acritura a reuşit să scoată din minţi toţi pacienţii de pe tura ei, astfel încât la ora prânzului, m-am trezit cu un telefon de la asistenta şefă, vădit îngrijorată de ceea ce s-a întâmplat cu isterica din subordine împotriva căreia primise o droaie de reclamaţii. Frumos din partea lor că au încercat, măcar de ochii soacrei, să rezolve problema. Poate chiar au rezolvat-o, poate că acritura e acum undeva, izolată, departe de lume şi de civilizaţie, torturată să stea cu ochii închişi într-un tub luminos care trozneşte sub ea.

În orice caz, la ora la care vă scriu nu ştiu dacă asistenta nevricoasă continuă să tortureze psihic bolnavii. Tot ce ştiu e că nu am sinuzită şi că habar n-am de ce am presiune în urechi. Când aflu ceva, vă anunţ.

24 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Auleu...:( Sa o ia un drac! Pai daca si la privat se poarta asa...atunci ce sanse sa mai ai la stat?

Ioana spunea...

Exact asta m-a socat si pe mine. Adica eu aleg sa dau bani in speranta ca ma aleg cu o incurajare si un zambet, iar tu tipi la mine, urat!

Anonim spunea...

Ntz, ntz. Io daca ma duc la privat le subliniez ca ei lucreaza pe banii mei. Am nascut de 2 ori intr-o clinica privata si am facut doar ce-am poftit!

Anonim spunea...

la "stat" in tg mures e foarte bine!

ioana spunea...

Nu am avut cum sa ma duc la stat, pentru ca medicul specialist nu are contract cu CAS si deci, ar fi trebuit sa ma duc sa ma consulte alte medic si de acolo sa-mi fac o programare peste cateva saptamani si nu aveam timp.

Anonim spunea...

Ai doar senzatia de ureche infundata sau si ceva zgomote,vajaieli, prin urechi?

ioana spunea...

Doar senzatia.

Anonim spunea...

Hm...pai si cand mergi la munte cum e?cui pe cui sau inca n-ai dus presiunea de Bucuresti la alta ?

Unknown spunea...

Pfff sa nu mai aud de sanador....ot data de 2 septembrie aveam programare la Dr Radulecu Corina...ieri mau sunat de sa imi zica ca doamna doctor nu mai vine pana pe data de 16 septembrie...tinand cont ca eu cu o saptamana in urma am fost la control si la analize trebuia sa ma vad cu ia sa imi cinteasca analizele si sa imi dea tratamentul....pt ca nu ma simt bn deloc..domnisoara care ma sunat mia zis ca ori ma programez la alt doctor ori astept sa vina ea...si am intrebat daca ma programez la alt doctor ce ar insemna pai sa mai platiti din nou consultatia....
Mi se pare inadmisibil asa ceva...nu e vina mea ca ea e plecata at trebui sa aiba un inlocuitor sau sa ma programeze ei din start la al doctor...eu ce fac acum???stau cu frica ca nu stiu ce am???.RUSINE

Daniel spunea...

SANADOR DE CACAT SANADOR DE CACAT SANADOR DE CACAT, ca sa se optimizeze bine pe google ca si in 2014 este la fel de prost, asa am patit si eu, dar mi am luat banii inapoi si am plecat

Anonim spunea...


Spitalele romanesti au doctori care au lucrat sau lucreaza si la stat nu stiu de ce va asteptati la minuni, vorbiti doar din persepctiva voastra ,referitor la fetele de la receptii- vreti sa va zambeasca sa va gadile in urechi si ce mai vreti sa va faca, e spital nu bordel habar nu aveti ce inseamna sa lucrezi acolo ce stres e.
"La centrul medical Sanador se face abuz de putere, profitand de pe urma crizei si a faptului ca locurile de munca sunt limitate, mergand pe premisa ca "daca nu-ti convine, poti pleca". Problema este si mai acuta contractul pe care l-au semnat prevede 8 ore lucru, 5 zile pe saptamana. Situatia reala este ca se lucreaza si 13 ore pe zi si noaptea precum si sambetele si duminicile. Nu au voie sa manance, de pauza de masa nici nu se pune problema, lucru inadmisibil intrucat desi pare ca programul de lucru este usor, telefoanele suna continuu si uneori nu ajungi la toaleta la sfarsitul programului. Asa zis-ul "training" oferit de ei este un caiet de cateva sute de pagini pe care ti-l arunca in brate si trebuie sa il inveti singur in 2 saptamani, nu o luna cum este specificat la inceput si la interviu(perioada de training o luna). In timpul saptamananii "te asculta ca la scoala" si daca nu stii nu iti ofera raspunsul, concluzionand la sf celor 2 saptamani daca nu stii toti medicii, specialitatile, investigatiile+locatiile pe de rost este nevoit sa semnezi DEMISIA. Pe langa asta, angajatele trebuie sa indure durerile de stomac cauzate de lipsa hranei si uneori deshidratarea. Mentalitatea care circula in aceasta clinica- unde sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc, este sa ia banii pacinetilor si sa-si bata joc de angajati". Acele fete nu stau pe salarii mari. Din cauza unora ca dvs care criticati, fetele isi pot pierde locul de munca din cauza "sefelor" care asculta de plangerile pacientilor care se "plang ca nu le-a zambit domnisoara". Dar asta e Romania e mai usor sa faci rau altuia....

Ioana spunea...

Citit cu atentie textul. Nu lipsa unui zambet m-a facut sa-l scriu.

Anonim spunea...

nu recomand sanador , neseriosi , una spun alta fac..

Anonim spunea...

Se asteapta cu orele externatrea, iar nesimtirra cu care ti se reproseaza sa astept, noci la spitalele de stat nu gasesti

Andrada spunea...

Acum 5luni am mers la dr Popa,expert pe ficat-ciroze, cancer etc. Tata avea metastaze pe ficat. Am mers eu intai cu dosarul, citiri de Ct,Rmn, a cerut CT recent si nu aveam,urma sa facem aici la spital.A spus ca mai bine facem la ei direct, i-am zis ca tata e netransportabil,era ficatul dublu la ultimul eco.Mi-a zis sa il aduc cu avionul - ceea ce nu parea ok pt ca burta dadea sa pocneasca.I-am zis si ca facem 9 ore cu masina pana la ei. Am fost sunata a doua zi sa stabilim programarea pt operatie -care urma doar dupa ce faceam ct si daca era posibila. in o sapt eram la ei.am facut 9 ore, la orice denivelare oricat de mica incetineam la 10 km/h pt ca tata avea dureri insuportabile la orice.
Cat am stat la rand la ghiseu,min 30 min,mama a stat cu tata care nu putea sa stea in fund fara sa fie tinut. Cand nu mai putea de durere i-a cerut o patura pt sprijin ca pernuta si cat ea a coborat eu am fugit de la casa la tata- dadea sa cada pe jos- pana am ajuns la rand.
Am platit toata procedura- 4000si ceva lei sa il poata interna, ori stateam pe scaun inca 5ore pana la ct(platit separat)
L-au dus la urgente la ei dupa min o ora sa dea sange pt ct.Nu voiau sa il lase pe pat ca urma sa vina o urgenta (au ramas min 2paturi goale mereu). Tata nu a mai putut sa se ridice si a ramas intins acolo, dupa ce am rugat asistentele,apoi ne-am facut ca nu auzim ca trebuie luat de acolo. am mers la receptie dupa vreo40 min si am intrebat unde e scaunul cu rotile promis ca sa il ducem la etaj in salon. Mi-au zis ca a venit asistenta cu scaunul de vreun sfert de ora, a luat internarea si a plecat. Cu fisa si FARA PACIENT. Au sunat iar la salon. Am asteptat inca min20 min. Au adus scaun si l-au lasat langa usa salonului si am vrut sa ma duc sa il asez eu pe tata.Dar nu, era pt noi,dar nu era pt noi."Sa asteptam ca vin de sus baietii sa il ia cu tot cu patul mobil".Intr-un final l-au luat.
Dupa ceva ore vin analizele:imposibil de facut ct,cu atat mai putin operatia.E atat de grav,incat cam in 4 ore decedeaZa.Nu se mai putea facea nimic. Ii rog pe hol pe dri sa nu ii spuna lui tata cum e, pt ca el nu stia nici ca are metastaze.. ei intra in salon si incep sa ii spuna ca are icter, metastaze, ficatul e gata, ce sa ii mai faca? ii scot eu afara si ii rog iar.
D-nul dr Popa nu s-a aratat. A trimis doi dr-unul gastro si unul mana a 2/3 chirurgie. I-am rugat sa ne dea ambulanta inapoi acasa, pt ca noi faceam 9 ore si ne-au dat 4 ore de viata. Au calculat si au zis 7000 lei. Si ca nu ne ajuta pt ca nu ii pot face nimic.Le-am cerut rezerva sa ramana mama cu el peste noapte. I-au facut 2 perfuzii cu albumina care au costat 400lei, si cand s-a terminat prima a prins aer furtunul perfuziei si au golit pana a ramas mai putin de jumatatte din a2a, deci au aruncat min.100 lei. Apoi pe hol ii intrebam ce pot face sa ii usurez drumul, daca ajungem.. Aproape imi radeau in nas. Au chemat si dr oncolog care - cand ii puneam intrebari - susotea la urechea drilor si spunea tare "aha..stiu eu ce o sa se intample" iar la mine se uita ca la martieni. a doua zi - la plecare- am mers sa recuperez banii pt procedura, din care sa scada internarea si albumina. Au retinut 1600 lei. doar ca au "üitat" sa dea si banii platiti pt ct-ul nefacut. Si mai bine, la iesirea din salon, in timp ce il luam pe tata, d-nul dr.Popa era la iesire din alt salon, dadea noroc si imbratisa un pacient care facuse procedura inainte si acum era externat. Acel pacient era de vizitat si de imbratisat... Noi-care am fost chemati degeaba, ca sa INCERCAM sa facem un ct la ei, cu analizele proaste din prima si promisiuni desarte -nu am meritat macar o vizita de "fiti tari si imi pare rau", sa nu mai spun de scuze ca l-au uitat de 2 ori pe tata pe hol si nu au vrut sa ii dea pat..
Si asa am mers inca 9 ore acasa, cu tata aproape inconstient tot drumul, ascultandu-l daca respira, rugandu-ne sa avem cat mai aproape un spital daca se intampla ceva.
Tata a decedat dupa 3 saptamani si mi-am promis ca o sa povestesc tuturor ce inseamna SANADOR..

George spunea...

Dacă nu erau doctorii era cel mai de rahat,am 30 minute de când aștept să-mi schimbe perfuzia(după ce am oprit-o eu pe prima) și nici nu ne mai răspund la apel.Etajul 8 chirurgie după intervenția pentru cancer.

Unknown spunea...

Doresc sa scot in evidenta un aspect neplacut care s-a petrecut astazi la Policlinica Sanador de pe Str. Buzesti - centrul de recoltari. Am fost astazi cu fiul meu la spitalul Sanador pentru recoltare sange, in jurul orei 9:30. Am fost indrumati pe la Sectia Urgente Pediatrice catre cabinetul pentru recoltari din Policlinica de pe Str. Buzesti unde am asteptat aproape 5 minute pana a venit domnisoara de la receptie, care ne-a incasat imediat banii pentru analize si ne-a transmis sa asteptam. Am asteptat aproximativ 40 minute, timp in care din cabinetul de recoltare ieseau doar asistente solicitate la cabinetele din jur. Am intrebat de ce dureaza atat si am inteles ca in cabinet era un bebelus (cred ca avea aproximativ 1 ora de cand intrase) si asistentele nu erau suficiente ca numar, motiv pentru care erau solicitate si de medicii aflati in cabinetele vecine. Domnisoara de la receptie vorbea de sus cu toata lumea, inclusiv cu mine. I-am solicitat sa-mi returneze banii si mi-a cerut CI-ul pentru a face o copie, ceea ce m-a scos putin din sarite. Am cateva intrebari retorice pentru managementul SANADOR:
1. In conditiile in care nu se pot face programari la recoltare (asa mi s-a spus la telefon 0219699), de ce nu asigurati cel putin doua cabinete de recoltare, cu personal dedicat acestei activitati, asa cum procedeaza alte clinici private ?
2. De ce sunt incasati banii in avans si nu dupa prestarea serviciului medical ?
3. De ce solicitati actul de identitate pentru a face o copie dupa el atunci cand vi se solicita returnarea banilor pe care-i incasati in avans ? Apartineti de Ministerul de Interne ? Credeti ca daca va elaborati o procedura interna care implica un pacient/client, acesta din urma este obligat s-o respecte cu orice pret ?
4. De ce va bateti joc de pacienti, lasandu-i sa astepte si sa piarda o multime de timp pe banii lor ? Nu vi se pare ca incepeti sa semanati din ce in ce mai mult cu un spital de stat ?

Nu este prima data cand trec printr-o experienta neplacuta intr-un centru SANADOR, acum trei ani fiind internat pentru o operatie de menisc la spitalul SANADOR. Si atunci am avut parte de situatii pe care le credeam posibile doar in institutiile de stat, nu la privat, in conditiile in care platesti de-ti vine rau.

Anonim spunea...

sI eu am fost pe la SANADOR la interpretarea RMN spun ca sunt nou iar in realitate am 2 operatii

Anonim spunea...

Sanador... una din cele mai proaste experiente pe care le-am avut. Neprofesionisti(habar n-au sa puna o branula), nu comunica cu pacientii si apartinatorii acestora, una spun si alta te pun sa semnezi si pusi doar pe luat bani, bani, bani! Rusine si bataie de joc pe banii nostri!!!

Ion spunea...

Daca aveti situatii de urgenta, spuneti NU Sanador (si probabil pentru orice situatie medicala). Ora 23 aseara si ma chinuiam de o zi intreaga cu dureri din ce in ce mai cumplite in capul pieptului, care au devenit de nesuportat, cu urlat si fara sa pot sa mai respir. Banuiam un reflux gastroesofagian, desi nu am mai avut. Stand vis-a-vis de Sanador, ma decid cu mare greutate (intuitiunea) sa trec strada sa ma duc la camera de garda. Desi nu puteam respira, sta, vorbi (si chiar nu mai vedeam nimic, un efect interesant al durerii de gradul ala e ca nu mai poti tine ochii deschisi) si nu eram singura, ma chinui sa explic ce simt si sa depistez buletinul. Vine un asistent sa ma "trieze", bolboresc ce simt, zice ma duc sa intreb un doctor, se intoarce si conversatie: EL: nu avem sectie gastroenterologie in (marele spital Sanador cu sapte sedii care ne-a blocat tot cartierul cu trafic infernal pe Sevastopol si imprejurimi), dar putem sa va ducem la un "urgentist" care va va pune la perfuzii si va face o ecografie. Eu: Ok, ce implica asta? (balmajesc) El: 220 RON evaluarea, 400 RON ecografia, 600 RON perfuzia. Eu : (durererea se urca si la cap) Hm ok dar de unde stie ca am nevoie de perfuzii si ecografii urgente fara consult? As putea veni maine pentru asta, acum cred ca am nevoie de un antiacid, o pastila rapida sau orice altceva care imi va permite sa respir? Nu am apucat sa numar 1200 RON inainte sa ies din casa, abia respir. El: nu avem pastile in spital. EU: nu aveti medicamente in spital? El: Nu. Ma taresc nu stiu cum acasa de la Fabrica de Bani Smulsi in Durere @Sanador si chem Salvare-Ambulanta, unde o doamna doctor foarte draguta constata o gastrita acuta si ma salveaza cu o injectie cu Algocalmin, reteta cu Maalox, recomandari de regim alimentar si de analize ulterioare. Multa sanatate!

Danutza andreinovici spunea...

SANADOR=FRAUDA PE FATA!
Nu RECOMAND SANADOR NICIODATA este cel mai prost spital la capitolul pefiatrie asistente frustrate dar nu toate ,foarfece ruginite la taierea bandajelor copiilor ,analize incurcate sau chiar si analize care nu arata ce are pacientul iar explicatia lor este ca nu au marcari buni iar cand te vad la ananghie iti baga pe gat tot felul de analize ca sa scoata bani de la tine FRAUDA PE FATA
MA TOT GANDESC ANAF-UL ,OPC-ul nu se sesizeaza in aceasta privinta ca tot vad oameni nemultiti de SANADOR si nu se intampla .
SPecific ca am fost de doua ori cu bebelusul meu la interval de 11 luni
Iar prima data i sa administrat un tratament gresit pentru o bacterie pe care bebelusul nu o avea ,iar cand am ajuns acasa iam facut analizele si bebelusul a fost de un medic care venea la domiciliul iar SANADOR nea spus ca este grav trebuie internat.
Iar a doua oara intentionata i sa adus o anumita mancare de regim care leam spus ca bebe nu mananca iar cand leam cerut alta mancare de regim au zis ca asta trimite firma de catering ca ulterior sa aflu ca interesul lor este ca Copilul sa nu iti manance ca sa il tina cat mai mult pe perfuzii ca sa te COJEASCA DE BANII.
NU STIAU NICI MACAR SA ia o febra sau sa administreze o branula pe care la un spital de stat i sa administrat in 1 min .
Iar pentru o noapte am platit 2500 lei 1300 lei cand neam cazat ( nu am inteles ce includ bani acestia)
Iar cand neam externat inca 1199 lei dintre care stiam.de 250 lei analizele pentru ca cu restu venisem de la synevo , iar restu pana la 2500 lei neau incarcat factura cu ace sterile si manusile asistentelor, pampersi (care culmea eu ii aveam de acasa) servetele umede (care la fel le aveam de acasa).
Deci FRAUDA PE FATA
JOS CU SPITALUL SANADOR

Unknown spunea...

La Sanador poți să mori până primești rezultatul unui RMN urgent pe care îl plătești cu sute bune de lei.Este oare normal ca de la jumătatea lui decembrie sa nu am rezultatul nici astăzi 22 ianuarie 2018?,când ți se promite că este gata în 10 zile lucrătoare?Nu este posibibil .E mai rău decât la spitalele de stat.Diferenta este că dai o căciulă de bani.

Anonim spunea...

Si eu am fost dezamagita de Sanador... m-am programat pentru o interventie chirurgicala. Cum era anormal, am intrebat de anestezie, mi s-a spus ca e locala, iar in sala de operatie mi s-a spus ca e generala (din fericire, nu mancasem). Una au spus, alta au facut! Nu raspundeau la telefon, nu-mi spuneau cand ma externeaza, cine imi scoate perfuzia, bandajul... asistentele nu vorbeau urat, dar evitau sa ma lamureasca in toate privintele. Pacat!

Anonim spunea...

Si eu am o experienta urata la Sanador din Buzesti, pe 25 aug. 2022.Personalul de la Registratura,unde s a facut programarea,vorbesc urat,ton ridicat,nu si asuma cel putin greselile.Sunt din provincie si am sunat ptr.programare,cu cel putin 1 luna inainte rugand sa ma puna la inceputul programului ca sa pot sa ma intorc,deoarece parcurg peste 100 km,ca sa ajung acasa.Imi zic,ca numai are dr.la care mergeam la 17 orele si ca are la 18 incepe progr.CU greu ajung acolo in str.Buzesti la 16.30 si stupoare.Persoana de acolo de la Primiri,imi zice ca la 17 are program dr.respectiva.Bineinteles ca mi am aratat nemultumirea,m au mintit atunci cand am sunat si au zis ca incepe la ora 18.consultatiliile.Nu va spun ce urat mi a vorbit,se uita atat de urat la mine,parca eu as fi fost de vina ca ele nu si fac treba.A tipat la mine,a comentat cred 15 min.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes