vineri, 7 iunie 2013

Sanador, te omor!

Citisem deja pe net că lucrurile nu stau tocmai roz când e vorba de clinicile private. Ba că pierd analize, ba că le încurcă, ba că le greşesc. Astfel încât în dimineaţa cu pricina aveam un mare nod în gât datorat şi faptului că, de felul meu, nu mă simt chiar relaxată la ideea de a petrece minute bune cu capul într-un tub. Buuun, acestea fiind zise, vă anunţ că urmează partea în care încep să dau cu noroi în ăştia de la Sanador unde m-am dus să-mi fac un CT sinusuri din motive de presiune în urechi.

Ajung eu la recepţie şi mă trezesc cu o foicică vârâtă sub ochi, însoţită de un pix şi de o voce suavă: semnaţi aici, vă rog! Fiindcă am prostul obicei să citesc hârtiile înainte să dau cu subsemnata, constat cu surpriză că urmează să-mi asum responsabilitatea pentru tot răul care ar putea să mi se întâmple. Staţi aşa, păi eu nu vreau cu substanţă de contrast şi aici scrie cum că aş vrea sau in fine, că dacă medicul decide că e nevoie, accept. Aceeaşi voce îmi spune că ăsta e formularul şi că pe ăsta trebuie să-l semnez. Păi spune că mi s-a explicat tot ceea ce urmează să mi se întâmple şi nu mi-aţi spus nimic, zic. O să vi se explice imediat, zice vocea. Ok, aştept şi semnez după aia, zic şi eu. Bine, atunci plătiţi. Înainte? Păi da, aşa e la noi.

Teoretic poate că ar fi trebuit în momentul ăla să plec, doar că nu mai aveam timp să caut altă programare, aşa că am luat foaia, am tăiat partea cu substanţa de contrast, am scris că Nu mi s-a explicat nimic, am dat 150 de lei şi am luat-o către sala de aşteptare. Eeeh, partea bună d-abia acum începe. Mă aşez cuminte pe un scăunel, cu pulsul 120 de emoţie, când pentru remontarea moralului pacientului apare o asistentă înţepată care îmi smulge foaia din mână, intră într-un cabinet de unde iese două minute mai târziu cu o falcă în cer şi una în pământ:
- Nu aveţi trimitere? urlă.
- Am, dar am uitat-o acasă. Nu am ştiut că trebuie să vin cu ea.
- Păi, vă daţi seama ce faceeeţi? Eu de unde să ştiu că trebuie făcut CT la sinusuri şi nu la altceva?
- Vă spun eu, am semnat deja pentru asta.
- Doamnăăă, eu acum trebuie să-mi asum responsabilitateaaaaa!

Mda nasol, ştiu cum e că şi eu mi-o tot asumasem până atunci.
- Ok, uitaţi cum facem, zic, eu mă duc la recepţie, anulez programarea, îmi iau banii înapoi şi vin mâine cu biletul, e bine?
- Nuuuu, nu e bine! Că acum mă daţi pe mine peste cap. O să semnaţi că nu aveţi bilet.
- Semnez.

Câteva minute mai târziu, la fel de nervoasă, mă strigă să o urmez în sală. Intru, îmi arată cu degetul unde să mă aşez şi mormăie un să staţi nemişcată până vă spun eu.
- Păi, nu ar trebui să-mi acoperiţi cu ceva restul corpului?
- O să fac şi asta, nu e nevoie să-mi spuneţi dumneavoastră
- Şi ochii? şoptesc speriată.
- Ţineţi-i închişi.
Şi pleacă.

Au urmat vreo zece minute de groază. Unu la mână pentru că nu ştiam nimic despre CT, cum se simte, ce se întâmplă dacă deschid un pic ochii, cât durează. Doi, pentru că la un moment dat am început să simt cum se mişcă drăcovenia aia sub mine şi nu-mi dădeam seama dacă s-a terminat sau abia începe. Şi trei, pentru că e groaznic să ştii că nu poţi deschide ochii, fie şi pentru o secundă, ca să vezi unde te afli. Aşa că după vreo cinci minute de stat nemişcată, cu pleoapele strânse, am făcut un atac de panică, cu o senzaţie de sufocare şi cu tahicardie. Trec vreo zece minute, hop şi acritura care îmi ţipă un gata, îmi arată uşa şi iese pe hol după următoarea victimă.

Înainte să las Sanadorul plin de noroiul de rigoare, să vă spun că s-a întâmplat şi ceva bun în toată chestia asta. Acritura a reuşit să scoată din minţi toţi pacienţii de pe tura ei, astfel încât la ora prânzului, m-am trezit cu un telefon de la asistenta şefă, vădit îngrijorată de ceea ce s-a întâmplat cu isterica din subordine împotriva căreia primise o droaie de reclamaţii. Frumos din partea lor că au încercat, măcar de ochii soacrei, să rezolve problema. Poate chiar au rezolvat-o, poate că acritura e acum undeva, izolată, departe de lume şi de civilizaţie, torturată să stea cu ochii închişi într-un tub luminos care trozneşte sub ea.

În orice caz, la ora la care vă scriu nu ştiu dacă asistenta nevricoasă continuă să tortureze psihic bolnavii. Tot ce ştiu e că nu am sinuzită şi că habar n-am de ce am presiune în urechi. Când aflu ceva, vă anunţ.

17 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Auleu...:( Sa o ia un drac! Pai daca si la privat se poarta asa...atunci ce sanse sa mai ai la stat?

Ioana spunea...

Exact asta m-a socat si pe mine. Adica eu aleg sa dau bani in speranta ca ma aleg cu o incurajare si un zambet, iar tu tipi la mine, urat!

Anonim spunea...

Ntz, ntz. Io daca ma duc la privat le subliniez ca ei lucreaza pe banii mei. Am nascut de 2 ori intr-o clinica privata si am facut doar ce-am poftit!

Anonim spunea...

la "stat" in tg mures e foarte bine!

ioana spunea...

Nu am avut cum sa ma duc la stat, pentru ca medicul specialist nu are contract cu CAS si deci, ar fi trebuit sa ma duc sa ma consulte alte medic si de acolo sa-mi fac o programare peste cateva saptamani si nu aveam timp.

Anonim spunea...

Ai doar senzatia de ureche infundata sau si ceva zgomote,vajaieli, prin urechi?

ioana spunea...

Doar senzatia.

Anonim spunea...

Hm...pai si cand mergi la munte cum e?cui pe cui sau inca n-ai dus presiunea de Bucuresti la alta ?

Jimborean Paula Roxana spunea...

Pfff sa nu mai aud de sanador....ot data de 2 septembrie aveam programare la Dr Radulecu Corina...ieri mau sunat de sa imi zica ca doamna doctor nu mai vine pana pe data de 16 septembrie...tinand cont ca eu cu o saptamana in urma am fost la control si la analize trebuia sa ma vad cu ia sa imi cinteasca analizele si sa imi dea tratamentul....pt ca nu ma simt bn deloc..domnisoara care ma sunat mia zis ca ori ma programez la alt doctor ori astept sa vina ea...si am intrebat daca ma programez la alt doctor ce ar insemna pai sa mai platiti din nou consultatia....
Mi se pare inadmisibil asa ceva...nu e vina mea ca ea e plecata at trebui sa aiba un inlocuitor sau sa ma programeze ei din start la al doctor...eu ce fac acum???stau cu frica ca nu stiu ce am???.RUSINE

Daniel spunea...

SANADOR DE CACAT SANADOR DE CACAT SANADOR DE CACAT, ca sa se optimizeze bine pe google ca si in 2014 este la fel de prost, asa am patit si eu, dar mi am luat banii inapoi si am plecat

Anonim spunea...

Intrasem pe pagina sa vad despre ce e vorba (am un abonament gratuit la ei). Am patit-o si eu, insa cu cei de la Regina Maria. Exact cum a explicat comentatoarea de mai sus. Intreaga poveste e aici:

http://www.agentiadepresa.com/2013/10/regina-maria-si-spiridusii-raketi/

Anonim spunea...


Spitalele romanesti au doctori care au lucrat sau lucreaza si la stat nu stiu de ce va asteptati la minuni, vorbiti doar din persepctiva voastra ,referitor la fetele de la receptii- vreti sa va zambeasca sa va gadile in urechi si ce mai vreti sa va faca, e spital nu bordel habar nu aveti ce inseamna sa lucrezi acolo ce stres e.
"La centrul medical Sanador se face abuz de putere, profitand de pe urma crizei si a faptului ca locurile de munca sunt limitate, mergand pe premisa ca "daca nu-ti convine, poti pleca". Problema este si mai acuta contractul pe care l-au semnat prevede 8 ore lucru, 5 zile pe saptamana. Situatia reala este ca se lucreaza si 13 ore pe zi si noaptea precum si sambetele si duminicile. Nu au voie sa manance, de pauza de masa nici nu se pune problema, lucru inadmisibil intrucat desi pare ca programul de lucru este usor, telefoanele suna continuu si uneori nu ajungi la toaleta la sfarsitul programului. Asa zis-ul "training" oferit de ei este un caiet de cateva sute de pagini pe care ti-l arunca in brate si trebuie sa il inveti singur in 2 saptamani, nu o luna cum este specificat la inceput si la interviu(perioada de training o luna). In timpul saptamananii "te asculta ca la scoala" si daca nu stii nu iti ofera raspunsul, concluzionand la sf celor 2 saptamani daca nu stii toti medicii, specialitatile, investigatiile+locatiile pe de rost este nevoit sa semnezi DEMISIA. Pe langa asta, angajatele trebuie sa indure durerile de stomac cauzate de lipsa hranei si uneori deshidratarea. Mentalitatea care circula in aceasta clinica- unde sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc, este sa ia banii pacinetilor si sa-si bata joc de angajati". Acele fete nu stau pe salarii mari. Din cauza unora ca dvs care criticati, fetele isi pot pierde locul de munca din cauza "sefelor" care asculta de plangerile pacientilor care se "plang ca nu le-a zambit domnisoara". Dar asta e Romania e mai usor sa faci rau altuia....

Ioana spunea...

Citit cu atentie textul. Nu lipsa unui zambet m-a facut sa-l scriu.

Anonim spunea...

nu recomand sanador , neseriosi , una spun alta fac..

Anonim spunea...

Se asteapta cu orele externatrea, iar nesimtirra cu care ti se reproseaza sa astept, noci la spitalele de stat nu gasesti

Andrada spunea...

Acum 5luni am mers la dr Popa,expert pe ficat-ciroze, cancer etc. Tata avea metastaze pe ficat. Am mers eu intai cu dosarul, citiri de Ct,Rmn, a cerut CT recent si nu aveam,urma sa facem aici la spital.A spus ca mai bine facem la ei direct, i-am zis ca tata e netransportabil,era ficatul dublu la ultimul eco.Mi-a zis sa il aduc cu avionul - ceea ce nu parea ok pt ca burta dadea sa pocneasca.I-am zis si ca facem 9 ore cu masina pana la ei. Am fost sunata a doua zi sa stabilim programarea pt operatie -care urma doar dupa ce faceam ct si daca era posibila. in o sapt eram la ei.am facut 9 ore, la orice denivelare oricat de mica incetineam la 10 km/h pt ca tata avea dureri insuportabile la orice.
Cat am stat la rand la ghiseu,min 30 min,mama a stat cu tata care nu putea sa stea in fund fara sa fie tinut. Cand nu mai putea de durere i-a cerut o patura pt sprijin ca pernuta si cat ea a coborat eu am fugit de la casa la tata- dadea sa cada pe jos- pana am ajuns la rand.
Am platit toata procedura- 4000si ceva lei sa il poata interna, ori stateam pe scaun inca 5ore pana la ct(platit separat)
L-au dus la urgente la ei dupa min o ora sa dea sange pt ct.Nu voiau sa il lase pe pat ca urma sa vina o urgenta (au ramas min 2paturi goale mereu). Tata nu a mai putut sa se ridice si a ramas intins acolo, dupa ce am rugat asistentele,apoi ne-am facut ca nu auzim ca trebuie luat de acolo. am mers la receptie dupa vreo40 min si am intrebat unde e scaunul cu rotile promis ca sa il ducem la etaj in salon. Mi-au zis ca a venit asistenta cu scaunul de vreun sfert de ora, a luat internarea si a plecat. Cu fisa si FARA PACIENT. Au sunat iar la salon. Am asteptat inca min20 min. Au adus scaun si l-au lasat langa usa salonului si am vrut sa ma duc sa il asez eu pe tata.Dar nu, era pt noi,dar nu era pt noi."Sa asteptam ca vin de sus baietii sa il ia cu tot cu patul mobil".Intr-un final l-au luat.
Dupa ceva ore vin analizele:imposibil de facut ct,cu atat mai putin operatia.E atat de grav,incat cam in 4 ore decedeaZa.Nu se mai putea facea nimic. Ii rog pe hol pe dri sa nu ii spuna lui tata cum e, pt ca el nu stia nici ca are metastaze.. ei intra in salon si incep sa ii spuna ca are icter, metastaze, ficatul e gata, ce sa ii mai faca? ii scot eu afara si ii rog iar.
D-nul dr Popa nu s-a aratat. A trimis doi dr-unul gastro si unul mana a 2/3 chirurgie. I-am rugat sa ne dea ambulanta inapoi acasa, pt ca noi faceam 9 ore si ne-au dat 4 ore de viata. Au calculat si au zis 7000 lei. Si ca nu ne ajuta pt ca nu ii pot face nimic.Le-am cerut rezerva sa ramana mama cu el peste noapte. I-au facut 2 perfuzii cu albumina care au costat 400lei, si cand s-a terminat prima a prins aer furtunul perfuziei si au golit pana a ramas mai putin de jumatatte din a2a, deci au aruncat min.100 lei. Apoi pe hol ii intrebam ce pot face sa ii usurez drumul, daca ajungem.. Aproape imi radeau in nas. Au chemat si dr oncolog care - cand ii puneam intrebari - susotea la urechea drilor si spunea tare "aha..stiu eu ce o sa se intample" iar la mine se uita ca la martieni. a doua zi - la plecare- am mers sa recuperez banii pt procedura, din care sa scada internarea si albumina. Au retinut 1600 lei. doar ca au "üitat" sa dea si banii platiti pt ct-ul nefacut. Si mai bine, la iesirea din salon, in timp ce il luam pe tata, d-nul dr.Popa era la iesire din alt salon, dadea noroc si imbratisa un pacient care facuse procedura inainte si acum era externat. Acel pacient era de vizitat si de imbratisat... Noi-care am fost chemati degeaba, ca sa INCERCAM sa facem un ct la ei, cu analizele proaste din prima si promisiuni desarte -nu am meritat macar o vizita de "fiti tari si imi pare rau", sa nu mai spun de scuze ca l-au uitat de 2 ori pe tata pe hol si nu au vrut sa ii dea pat..
Si asa am mers inca 9 ore acasa, cu tata aproape inconstient tot drumul, ascultandu-l daca respira, rugandu-ne sa avem cat mai aproape un spital daca se intampla ceva.
Tata a decedat dupa 3 saptamani si mi-am promis ca o sa povestesc tuturor ce inseamna SANADOR..

George spunea...

Dacă nu erau doctorii era cel mai de rahat,am 30 minute de când aștept să-mi schimbe perfuzia(după ce am oprit-o eu pe prima) și nici nu ne mai răspund la apel.Etajul 8 chirurgie după intervenția pentru cancer.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes