marți, 12 noiembrie 2013

A la recherche du temps perdu

Am renunțat la ea când mi-am dat seama că aș putea, de banii ăia, să dau copilul la înot. Că nu a învățat să înoate, asta e altă poveste. Eu mi-am făcut datoria, am pus mâna pe cârpe, mop și fel de fel de fâsuri și sprayuri și m-am pus pe treabă. Să tot fie vreo patru ani de când sunt propria mea femeie la curățenie. Asta pe lângă propria mea femeie la cratiță, propria mea duce și aduce copilul și undeva, pe aici, mai e și un job, ba chiar două de ceva timp încoace. Al doilea de temps en temps, dar suficient cât să-mi mănânce cam tout le temps.

Problema mea sunt ei. Ei, cei mici și zburdalnici care se perindă ocazional prin bucătăria mea, spre deosebire de ei, cei mari și migratori care și-au părăsit temporar culcușul și au purces spre locații mai prietenoase. N-ați înțeles nimic, așa-i? Păi, din lipsă de vecini jos și dreapta cum ieși de la mine din casă, mizeria a încurajat cete de vajnici gândăcei să poposească la mine, în bucătărie.

Astă vară am chemat dezinsecția. Pentru o perioadă le-am venit de hac. Din păcate, au reînviat și acum cred că se împerechează de nebuni prin bloc și-și trimit puii la mine, având în vedere că dau doar peste exemplare minuscule, dar rapide și cu chef de joacă. Am dat cu spray, i-am asfixiat cu Pronto și Raid. Degeaba. De dimineață, am profitat de o tură jurnalistică de după amiază, ca să dau aragazul la o parte, să scot tot din bucătărie, să mă pun în genunchi în față chiuvetei și să râcâi cu un burețel prin toate colțurile. Acum aștept să iasă putoarea de fâs ucigător, ca să repun stăpânire pe bucătărie și să sotez o fasole verde garnitură la curcanul făcut aseară, după ce am adormit copila. Și da, mă plâng și mă tot gândesc: ce dracu ne-a trebuit nouă înot? Acum, eu aș fi stat la calculator și aș fi trimis-o pe ea să lupte cu dușmanul. Pe ea, fosta mea femeie la curățenie de care mi-e dor de temps en temps.

Apropo, dacă vă regăsiți în postarea asta (adică, dacă ați avut și voi gândaci), spuneți-mi și mie cu ce naiba i-ați ucis. Ai mei par nemuritori.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Hmmm, ca puricii de pe pisica mea:)
Ioana

Nico spunea...

Neata. am patit si eu. Am luat o solutie intr-o fiola de la petshop si am pus intr-un recipient cu pulverizator, am dat pe la toate colturile si gata, au disparut. Se pare ca mai trebuia sa dau inca o data dupa 3 saptamani. Dar la mine nu a mai fost cazul. Parca am dat vreo 12 lei pe fiola aia. Cu spray-uri ptr gandaci eu nu am rezolvat nimic. Doar imi era groaznic de greata de la mirosul ala. Fiola asta nu are miros. Si nici toxica pentru caini, pisici, copii nu e. Bafta

Anonim spunea...

Am avut aceeasi problema. Era atat de grav incat catelusa mea batranica era plina de gandaci, se urcau peste tot era casa plina, era un cosmar. S-a rezolvat dupa ce am convins cu greu administratorul sa cheme o firma ca lumea si sa dea in absolut tot blocul si ungherele blocului. Gandacii vin de undeva, nu? Nu ii am eu sau tu in casa cu vreun motiv (gunoaie scapate de sub control sau caini -pisici exagerat de multi) asa ca trebuie actionat la cauza si pe o suprafata mult mai mare ca precis au "casa" undeva in bloc. Maria

Andreea spunea...

Buna. Si eu m-am luptat cu ei. La un moment dat chiar aveam impresia ca imi rad in nas: eu faceam curat, mutam mobile, ii cautam peste tot, ei stateau pititi, cu cat mai curat faceam, cu atat mai multi erau ei. Cred ca le placea si lor mai mult la curatenie. Am intrat intr-un petshop si am intrebat-o plina de spumele marii pe doamna de acolo daca ma poate ajuta sa omor niste animale. Nu spun care a fost reactia doamnei la inceput pana a priceput despre ce animale vorbeam. Am luat doua fiole de REGES. Am stropit de doua ori la diferenta de doua saptamani si de atunci (sa tot fie vreun an jumate) sunt singura care se bucura de curatenie, iar seara in bucatarie nu mai vad alergand decat razele lunii :)

crina spunea...

Cand eram studenta(adica stateam in camin) am rezolvat problema cu o fiola de REGENT, nu stiu daca se mai fabrica,ori daca i-au schimbat denumirea(pare similar cu ce spune andreea mai sus) oricum exista in farmaciile veterinare, cei de acolo trebuie sa stie.E foarte eficient.O fiola, se dizolva intr-un litru de apa ,se pulverizeaza si gata...aaaa...si costa putin :)

ioana spunea...

Multumesc mult tuturor. Ma voi duce la o farmacie sa caut niscaiva otravuri. Regent cica nu s-ar mai fabrica, o sa vad daca mai gasesc prin vreun stoc ratacit, daca nu caut celelalte variante.

Anonim spunea...

Acum se numeste REGESC si se gaseste la FarmVet din B-dul Dinicu Golescu nr.14 chiar in Piata Virgiliu .

Ioana spunea...

Merci! Gandaci, pazeaaaa:)

Anonim spunea...

Eu am rezolvat cu o cursa de gindaci, cel putin nu se mai stropeste cu otrava.

Anonim spunea...

o sa incerc si eu cu regesc sau reges. ca am ajuns sa am halucinatii si sa vad gandaci si unde nu-s. ii mai tin in frau cu un amestesc de zahar si acid boric (citita pe undeva) pus in locuri strategice si k-nu-mai-stiu-cat de la mega, dar tot mai apare cate unul la 2-3 zile si eu vreau sa nu mai apara deloc, niciunul.
la noi s-a facut deratizare in bloc, vreo 2 zile mi-a fost sila sa ies pe palier, era plin de gandaci morti, dar tot apar. cred ca-i creste cineva pe post de animalut de casa.
ady

mara spunea...

Fiole de otravă de câmp (reges sau cum le mai cheamă), cel mai bine o combinație de trei otrăvuri diferite. Molotov, adică. Dizolvate în 1/2 l de apă. Fâs-fâs, cockroach dead.
Semnat: o veterană. ;)

ioana spunea...

Merci, Mara. Patria recunoscatoare:)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes