duminică, 17 noiembrie 2013

Bazar pentru Ioan

Despre Ioan Bănescu am aflat acum două zile. Așa am aflat că e un puști plin de talent care cântă la chitară, ridicând săli în picioare. În rest, face citostatice. Ioan are 15 ani și suferă de cancer. Dar poate fi salvat. Chiar poate, doar că nu are toți banii de operație. Apoi, am văzut la Ada că acești bani se pot strânge. Câte puțin, e drept, dar ei vin și continuă să vină. Inițial m-am gândit să licitez și eu ceva la ea. Apoi, m-am luat cu criza mea de bilă. Mi-a fost rău. O zi. Azi m-am simțit iar bine. Și fără să vreau, m-am gândit cum o fi să nu-ți treacă. Și am aflat aici cum e.

Poate că nu aveți timp să citiți despre limfomul Hodgkin, dar sunt sigură că ați înțeles cu toții cât e de grav. Le-am povestit alor mei. Și am zis să facem și noi ceva. Mai mult decât mica noastră donație. Și atunci a venit Ana și a zis că dacă Irina, fata Adei, a reușit să-i ofere niște bani lui Ioan cu un desen, poate reușește și ea cu un colier făcut de ea. Și cu un joc pe care l-a iubit în copilărie și pe care l-a păstrat cu grijă în bibliotecă. Așa că am scos și eu cutia cu haine de-ale Anei mici, puse bine la păstrare, haine d-alea bune și aproape nepurtate pe care "hai să nu le dăm, dragule, că nu se știe niciodată" și am ales cu grijă trei dintre ele, cele mai frumoase, și ne-am gândit că poate s-o găsi o fetiță să le poarte. Și apoi m-am gândit că aș mai avea ceva de dăruit: o invitație la teatru.

Despre toate astea găsiți detalii dedesubt, în continuarea acestui articol. Ce trebuie să faceți voi? Păi, să treceți pe aici, să vă uitați și să licitați, scriind pur și simplu în comentarii suma și obiectul licitat (vă rog asigurați-vă că vă pot anunța ulterior dacă ați câștigat, folosind un cont Google cu adresă e-mail de contact atunci când licitați). Licitația e o idee venită tot de la Ada (apropo, intrați și la Ada, poate mai găsiți ceva care să vă placă). La noi, bazarul se va închide joi la orele 11:00, când voi anunța numele câștigătorilor pe blog.

Pentru a intra în posesia obiectelor, câștigătorii vor fi rugați la final să-mi trimită pe mail dovada transferului în conturile deschise pe numele mamei lui Ioan:
ING Bank – Titular cont: ISTRATE ANI ROXANA
Cont euro: RO71 INGB 0000 9999 0391 2419
Cont lei: RO61 INGB 0000 9999 0201 2272

Și acum, haideți să vedem ce avem pe aici. Sunt sigură că măcar ceva o să merite prețul unei mâini întinse către un copil bolnav. Clic pe orice poză ca să o măriți; nu ratați invitația la Odeon de la finalul listei!

Rochița cu buline
Preț de pornire: 40 lei
Dacă aveți o fetiță de 4-5 ani (chiar și 6) pasionată de buline și de culoarea roz, atunci cu asta o veți face fericită. Iar dacă voi sunteți fani bumbac organic, atunci veți fi pe deplin mulțumiți. Rochița am luat-o de aici și din păcate, Ana a purtat-o doar de vreo 5 ori. Ultima dată pe când avea vreo 6 ani și trei luni. Acum ne punem speranța în alte fetițe care să o scoată în lume, așa cum merită. Face furori printre colegi, garantat. Se spală ușor, se calcă impecabil.
Pardesiul fistichiu
Preț de pornire: 60 lei
Acest pardesiu de culoarea untului sau al șampaniei, cum vreți, e adus de peste mări și țări de bunica. Cumpărat din Bruxelles, a aterizat la noi la vârsta nepotrivită. Ideal pentru o fetiță de 122 cm (conform etichetei), a fost purtat de trei-patru ori înainte să intre în bazar. Interior cu floricele și broșă cu fluturaș pentru un copilaș drăgălaș. Ideal pentru primăvară. Haideți că nu mai e așa mult!

Rochiță înflorată din catifea reiată
Preț de pornire: 50 lei
Pentru rochița asta trebuie să ai maxim 122 cm. Ana nu a avut la timp. A purtat-o doar o dată și uite așa a rămas rochița asta înflorată, din H&M-ul din Munchen, la noi în cutia cu lucruri frumoase și nepurtate. Acum are o nouă șansă.
Colier cu floricică făcut de Ana mică
Preț de pornire: 10 lei
Despre el ce să vă spun? Ana a stat duminică după amiază și l-a înșirat pe firul roșu. L-a măsurat apoi, l-a ajustat, l-a legat și acum așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă cineva l-ar dori pentru o fetiță. I-am spus să nu facă nod, ci fundă, așa că e ajustabil.
Puzzle în cărticică pentru o fetiță mică (merge și la băieței, dar nu am rime cu ei)
Preț de pornire: 20 lei
Da, știu, scrie în spaniolă. Dar practic nu are nicio importanță limba atâta timp cât această carte va ține ocupat orice copilaș de trei-patru ani. Garantat. E frumoasă, în stare foarte bună, are cinci puzzle-uri, fiecare pe câte o pagină colorată care pot fi făcute după modelul din partea stângă (ca în poză). Are și o poveste ușor de înțeles pentru orice știe măcar o limbă latină în afară de română. Hai că o să vă descurcați, sunt sigură!

Invitația la Gaițele
Preț de pornire: 70 lei
O invitație pentru o lojă de 4 locuri, doar pentru voi, la spectacolul Gaițele de la Teatrul Odeon. Gaițele se joacă de peste zece stagiuni cu casa închisă; dacă nu l-ați văzut, acum e momentul! Invitația este valabilă pentru seara de vineri, 29 noiembrie, cu începere de la ora 19:00; spectacolul ține două ore și jumătate. Dacă l-ați văzut, trimiteți-vă părinții, o să vă mulțumească pentru cele aproape trei ore de comedie de bună calitate. Sau, și mai bine, lăsați părinții cu cei mici, luați-vă partenerul și un cuplu de prieteni și duceți-vă toți patru la teatru.


19 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Colierul Anei. Licitez 30 de lei. Pentru Mara mica!

Ioana spunea...

Vai, Alexandra, nu vrei sa stii ce fericire e la mine in casa acum! Multumim din suflet:))

Anonim spunea...

Licitez 70 lei pe rochita de catifea. Corina

Ioana spunea...

Multumim, Corina!

Ioana spunea...

Ada a mai licitat pe fb 20 de lei pentru colierul Anei.Copilul e super fericit!

Alexandra Albu spunea...

Vreau sa stiu, trebuia sa o filmezi cand i-ai zis! :))))

melly spunea...

Pardesiul fistichiu, din ce material este? Te rog sa-mi spui care e lungimea manecii, daca nu i-o fi prea mare pt fetita mea, licitez.

OanaM spunea...

vreau sa licitez pentru invitatia la teatru :) 100 ron

alina damian spunea...

Buna, 100 ron pt puzzle.
Multumesc, Alina

Ioana spunea...

Melly, e un fel de catifea reiata. Lasa-ma sa ajung acasa si sa-l masor.

ioana spunea...

Pai, multumesc Alina:)

ioana spunea...

Melly, lungimea manecii este de 43 cm de la umar.

Laura spunea...

As vrea eu rochia cu buline, ofer 50 de lei. Sper sa-i vina Elizei, ca Ana ta parea slabuta, Eliza mea e mai mare decat varsta ei.

Ioana spunea...

OK, Laura. Ii vine cu siguranta ca e masura englezeasca si la ăia hainele sunt mai mari decat scrie pe eticheta. Te-am trecut in condicuta:)

ioana spunea...

Melly, mai licitezi pt pardesiu?

melly spunea...

Da, mai licitez, cred ca o sa-i vina pana in primavara.. Cand se incheie licitatia te rog sa-mi spui ca sa livrez banii in cont si sa iti dau detaliile livrari.

Ioana spunea...

Melly, licitatia s-a incheiat.

ioana spunea...

Si Melly, daca vrei, pardesiul e al tau, doar tu ai licitat pentru el.

melly spunea...

Bun atunci! :) iti scriu e-mail..

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes