joi, 25 septembrie 2014

Vai!

Gata, azi mă plâng. În primul rând pentru că nici n-ajunsei bine la birou, că vărsai pe mine bunătate de cană plină ochi cu apa în care tocmai se topea, sfârâind încetişor, o pastiluţă de vitamina C. So, acum sunt jilavă şi mucoasă. Căci da, am luat-o. Soţul e de vină. Întotdeauna, aşa-i? S-a procopsit cu o drăcie de prin aeroporturi şi după ce o săptămână ne-am tot ferit unul de altul, iată că un weekend la ţară, cu prietenii, ne-a apropiat nepermis de mult şi hop, mucii lui sunt şi ai mei.

Staaaaţi, că n-am terminat. Doar am zis că mă plâng. După muci şi durere în gât- care durează de câteva zile bune- acum vreo două seri am simţit ceva nelalocul lui, undeva prin burtă. Să mă culc, mi-am zis şi dau să mă bag în pat. Când colo, pas să poci adormi. Chestia din burtă a urcat vertiginos pe esofag şi de acolo...dă-i şi luptă. Două ore băture pe muchie, cu capul în WC, complicate şi cu nişte crampe, m-au făcut să mă zvârcolesc spasmodic prinsă în ghearele unei crize de bilă. Noroc că la două noaptea m-am liniştit cu totul, aşa că la şapte dimineaţa eram numai bună de dus copilul la şcoală, de mers la birou, de făcut teme după şi de stat în parc până la opt seara.

Iar acum, mă plâng. Pentru că sunt pleoştită de la răceală, pentru că aş vrea să fiu acasă, cu o carte în mână şi nu cu nasul în ştiri şi agenţii de presă, pentru că trebuie să stau la muncă până la opt şi nici mâncare pentru mâine nu am făcut, pentru că trebuie să o dau preventiv, pe Ana, cu spray de păduchi, pentru că sâmbătă e ziua prietenei mele şi o serbează în club şi noi nu putem merge, fiindcă nu avem unde lăsa copilul şi pentru că duminică lucrez toată ziua. Gata, am terminat. Acum ştiţi tot. Hai să vă spun şi ce carte citesc, măcar să vă alegeţi cu ceva din lamentaţia asta. Al dumneavoastră sincer, Şurik de Ludmila Uliţkaia. Recomand.





2 comentarii:

Anonim spunea...

Mes sincères vœux de santé pour toi

Anonim spunea...

decasept pentru gat. (ieftin, cu albastru de metil). pe mine ma ajuta foarte mult, chiar si preventiv. atunci cand mi se pare mie ca am o vaga haraiala, ca atunci cand iti "dregi" vocea inainte sa vorbesti.
nu stiu daca este o conincidenta sau nu, dar dupa o perioada in care am luat foarte multa vit. D (in urma analizelor s-a constatat e muuuult sub limita minima si nu e bine din prea multe motive), dar de anul trecut, din vara n-am mai racit/gripat absolut deloc. (ultima raceala a fost la inceputul lui iunie 2013; asta in conditiile in care din anul 2000 am racit in fiecare an la inceputul lui octombrie; mai raceam si prin februarie-martie, dar aia din octombrie venea ceas). ulterior am citit ca vit. D joaca un rol extrem de important in intarirea sistemului imunitar. acum fac injectii cu vit. D, la mine treaba e mai serioasa.
dar poate te ajuta informatia. (vorbesc de cam 1,5 ani cu 2-3 pastile pe zi inainte de incetarea oricarei raceli).
e adevarat, in timpul asta, au mai fost tentative de haraieli, repede rezolvate cu 1-2 decasept, dar n-au mai fost durerile de gat crunte, mucii, tusea (cu asta era distractiv; ramaneam luni de zile cu ceva numit "tuse reziduala", de oricine avea senzatia ca-s racita din octombrie pana in mai), starea prosta, starile alea cand te simti ca o carpa. nimic.
ady

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes