vineri, 17 octombrie 2014

În timp ce eu dormeam

Unul din avantajele majore ale înaintării în vârstă este că devii de o sinceritate debordantă. Şi faţă de tine şi faţă de ceilalţi. Şi nu, nu ţine de înţelepciune, ci pur şi simplu de nepăsare. Nu neapărat faţă de tine, ci mai ales faţă de ceilalţi. Pe principiul, zică lumea orişice, mie mi se fâlfâie!

Aşadar, m-am îngrăşat. Acum vreo cinsprezece ani nici nu aş fi îndrăznit să pronunţ aceste cuvinte. Iar acum douăzeci, m-aş fi ascuns în casă de supărare. Acum, mă plâng şi eu cui vrea să mă asculte, căci soţul din dotare spune că el nu vede nimic. Nu prea cred, dar apreciez că a intuit răspunsul corect. Adică minte frumos şi mie-mi convine - v-am zis că sunt de o sinceritate debordantă!

Aşadar, de vreo lună şi ceva, m-am procopsit cu două kile în plus. Nu e mult, dar suficient cât să mă enerveze. Habar nu am dacă să o pun pe seama vârstei, berilor de astă vară sau gauffrelor belgiene, dar un lucru e clar: cele două kile sunt acolo, nu par să plece nicăieri şi deci se impun niscaiva măsuri. Teoria o ştiu- fără pâine, fără dulciuri, fără bere, fără cine după ora 20h, multă apă, mers la sală. Ce mai, o tristeţe!

Aşa că, tot ciulind eu urechile la sfaturi legate de metode de slăbit minune, am descoperit că s-a inventat un nou tip de îndulcitor. Îi zice green sugar, e din extract de stevia rebaudiană (ce naiba mai e şi asta?) şi are indice glicemic zero. Dau să cred că e de bine. Şi nu, nu m-a plătit nimeni să vă povestesc despre toate astea, ci doar m-am gândit să vă spun şi vouă că dacă sunteţi dispuşi să daţi nişte bani în plus- destul de mulţi, aş zice- o să puteţi să faceţi dulciuri dietetice. Mai mult, cică spre deosebire de alţi îndulcitori, zahărul ăsta ar avea şi un gust bun, apropiat de cel al zahărului normal. E produs de laboratoarele Remedia şi puteţi să-l cumpăraţi de pe net. Are şi o listă întreagă de beneficii, ca toate chestiile astea bio. Şi cică ies nişte super banane caramelizate cu el.

In rest, aveţi idee de vreo metodă prin care poţi pierde kilograme în timp ce dormi? Mă gândeam că la stilul meu de viaţă, asta mi-ar prinde cel mai bine. Promit să dorm cât e nevoie!


4 comentarii:

L. spunea...

Jur c-am citit stevie rimbaudiana! :))

Ioana spunea...

Jur ca si eu asta am inteles:)

Anonim spunea...

Metode de slabit rapid nu stiu, dar pot sa-ti spun ca eu folosesc Stevia ca si indulcitor la cafea, lapte si ceai de aproape 2 ani si m-am obisnuit cu el extrem de repede. Are un gust placut si fiecare lingurita are 2 calorii. Inca nu am incercat sa-l folosesc la prajituri sau altceva...
Nu este de la firma despre care ai scris tu dar daca vrei sa renunti la zahar macar un pic, este un inceput foarte bun. Succes!

Andreea

Ioana spunea...

Andreea draga, eu nu beau oricum cafeaua sau ceaiul indulcite. Dar, e drept, mai scap la prajituri:) Si la cate o bere! (oare alcool cu Stevia o fi existand?)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes