joi, 12 noiembrie 2015

Piramide şi mumii şi-un bilet pentru copii

Dragii mei şi mici şi mari, dar mai ales dragele mele, ce-aţi zice dacă v-aş oferi o oră doar pentru voi şi o super distracţie pentru copiii voştri? Şi nu, nu trebuie să staţi lângă ei, altcineva se va ocupa şi de amuzamentul, dar şi de culturalizarea lor. Căci este o distracţie cu iz intelectual, după cum o să vedeţi în cele ce urmează.

Aşadar, Mall Promenada îi aşteaptă pe toţi copiii cu vârste între 5 şi 12 ani să descopere Egiptul Antic în cadrul expoziţiei interactive Kids in Pyramids. Evenimentul a început pe 10 noiembrie şi are loc zilnic, până pe 4 decembrie, între 9h00 şi 20h00, la nivelul 1 unde o echipă de mentori îi aşteaptă pe cei mici cu un curs interactiv de 45 de minute despre secretele Egiptului antic. Copiii vor putea pune fel de fel de întrebări, vor afla lucruri noi despre piramide, vor participa la construirea uneia în miniatură, vor descifra hieroglife, vor vorbi despre sarcofage şi papirusuri, se vor costuma în faraoni şi Cleopatre, vor învăţa despre mumii şi se vor distra cât timp voi, dragii mei adulţi, veţi avea trei sferturi de oră doar pentru voi. Exact, să faceţi ce vreţi voi: să beţi o cafea, să bateţi magazinele, să probaţi, să cumpăraţi sau poate doar să staţi. Şi nu e nevoie să rămâneţi lipiţi de cei mici pentru a le face poze, organizatorii se vor ocupa şi de acest aspect.

Expoziţia Kids in Pyramids beneficiază şi de susţinerea Ambasadei Egiptului la Bucureşti, aşa cum reiese din prezenţa la expoziţie în data de vineri, 13 noiembrie, a Excelenţei Sale, ambasadorul egiptean în România, Mohamed Alaa Eldin Aly Shawkz El Hadidi. Domnia sa va oferi celor mici, începând cu ora 11h00, o lecţie interactivă despre cele mai importante artefacte din patrimoniul mondial- piramidele, se arată în comunicatul de presă primit de la organizatori. Turul găzduit de Excelenţa sa se va încheia cu o fotografie de grup, iar cei mici vor avea oportunitatea de a-i adresa în premieră, întrebări referitoare la istoria antică.


Să vă mai spun şi că un bilet costă 15 lei şi poate fi achiziţionat de la biroul Info Point de la parter. Pentru grupurile organizate de minim 15 copii, preţul unui bilet este de 10 lei de persoană.

Rezervările se pot face pe adresa rezervari@promenada.ro sau la numărul de telefon 0726 377 978.

Mai multe detalii, pe pagina celor de la Mall Promenada, chiar aici. 

Şi acum, frumos din partea mea ar fi să vă dau şi o invitaţie. Păi avem. Una de două locuri. Adică pentru doi copii. Că aveţi doi sau că vreţi să mai luaţi şi un prieten, important este să-mi spuneţi aici, pe blog, sau pe pagina de fb a blogului de ce v-aţi dori să meargă copilul la această expoziţie. Că vi se pare doar o idee cool sau că cel mic e pasionat de piramide sau că vreţi pur şi simplu să ajungeţi la shooping şi nu ştiţi cum să scăpaţi de copil, nu contează, orice justificare este acceptată atât timp cât o scrieţi aici. Cea mai interesantă, pertinentă sau haioasă câştigă invitaţia.

Concursul începe acum şi câştigătorul va fi desemnat de Ana (fie-mea de zece ani, pasionată de Egipt, cu mult simţ al umorului şi destul de critică cu cei din jur) mâine seară, după Vocea României. Ca să nu ziceţi că nu aţi avut timp.

Numele câştigătorului va fi anunţat pe blog sau pe pagina de fb a blogului în cursul dimineţii de sâmbătă, urmând ca ulterior să fie pus în legătură cu cei de la Mall Promenada pentru a-şi face rezervarea.

Hai să vă pun şi-o melodie pentru atmosferă şi vă aştept.






10 comentarii:

Unknown spunea...

Draga Ana, pe fetita mea o cheama Alexandra si peste o luna si ceva urmeaza sa implineasca 6 ani. Este o fetita vesela, uneori mai poznasa, alteori mai serioasa, doar ca in ultima vreme cam tipa la mine. Nu i-o iau in nume de rau. Pentru ca momentan ne reamenajam casa, de aproape 2 luni casa noastra s-a transformat in santier iar timpul pe care il mai am la dispozitie pentru ea s-a redus drastic. Plus ca in unele zile ii e afectat si programul de somn. Drept pentru care, m-am bucurat cand am citit articolul scris de mama ta, pentru ca stiu ca Alexandrei i-ar placea sa mearga la aceasta expozitie. Avem o carte despre piramide si Egiptul antic, pe care o savureaza cu multa placere. Cred ca totusi pasiunea aceasta i se trage de la videoclipul melodiei Dark Horse a lui Katie Perry. Eu m-as bucura tare mult sa o duc la aceasta expozitie pentru ca mi-a parut foarte rau ca nu am reusit sa ajungem la cea cu cosmosul organizata tot la Mall Promenada acum ceva vreme. As putea spune ca si mie mi-ar folosi cele 45 de minute de ragaz in care sa fac ce vreau eu, dar de fapt m-ar multumi simplul fapt ca Alexadra sa participe la ceva frumos, sa se destinda si sa nu mai tipe la mine.

Ioana spunea...

Draga Ioana, aici e mama Anei care iti vorbeste:) Cred ca aveti sanse reale mai ales din cauza melodiei Dark Horse, Ana mea e fana! Mai sunt niste comentarii pe fb-ul blogului, asa ca o las pe Ana sa decida diseara pe cine vrea sa trimita. Eu insa iti urez bafta multa!

Unknown spunea...

Multumesc, Ioana!

Valentina M spunea...

Draga Ana, pe baietelul meu il cheama Kaya si implineste 6 ani peste cateva zile. La varsta lui cea frageda, este un mare fan Michael Jackson si se uita - as spune eu - obsesiv la clipurile lui pe youtube, ori de cate ori reuseste sa scape de supraveghere si se conecteze la net, caci nu prea are voie. Asa a descoperit clipul Remember the Time" care e unul dintre preferatele lui si implicit cere numeroase explicatii despre mumiile, statuile si decorul specific din acest clip. Cred ca daca ar merge la aceasta expozitie ar invata mai multe si ar fi foarte bucuros, caci ii place foarte mult sa investe lucruri noi si sa isi impresioneze bunicii cu ele:)

Ioana spunea...

Oau, ce nume interesant are copilul tau! De unde vine numele asta?

Valentina M spunea...

E un nume african si inseamna, pe scurt, acasa.

Ioana spunea...

O sa va rog pe toti cei care postati, sa ma ajutati sa pot da de voi in cazul in care sunteti castigatori. Eventual cu un mail pe adresa de contact a blogului. Merci

Ioana spunea...

Dupa ce a citit toate comentariile (si cele de pe facebook) si s-a uitat si la Vocea Romaniei, Ana a decis: Alexandra va primi invitatia. Motivul? "Pentru ca are o carticica cu Egipt si deci chiar o intereseaza subiectul si pentru ca daca are muncitori in casa e clar ca nu prea are unde sa se joace si i-ar face bine o iesire amuzanta". Asadar, Ioana Dumitru astept sa ma contactezi pe adresa blogului sa te pun in legatura cu cei de la Promenada de unde iti vei lua biletul. Felicitari Alexandra si cei care nu ati castigat, nu va suparati: expozitia dureaza pana pe 4.12!

Detop spunea...

Astazi imi doresc cel mai mult sa fiu din nou copil! Vreau si eu sa vad expozitia, sa mai aflu cate ceva despre Egiptul antic de la sursa, sa... ufff, ce repede trec anii!!!!

Unknown spunea...

Multumesc frumos pentru premiu, si Anei si mamicii! Am trimis un mail pe adresa blogului, sper ca a ajuns la destinatie.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes