duminică, 12 martie 2017

EmojiPlay

CMF, OMG, WTF si lista ar putea continua. Dacă nu ați înțeles ce am scris, înseamnă că nu aveți prin ogradă niciun copil mai mare de nouă, zece ani. Căci dacă ați fi avut, ați fi știut păsăreasca de mai sus pe care o practică această generație Y. Despre ea- despre păsărească și despre ea- generația- este vorba în spectacolul de dans #EmojiPlay de la Teatrul Excelsior. Un spectacol emoționant despre emoții și comunicare sau mai degrabă despre lipsa de comunicare și despre nevoia de emoție într-o lume cu tendințe artificiale. Pe scenă sunt patru actori- dansatori (cei care vă uitați la Vocea României o să aveți ocazia să-l revedeți pe Adrian Nour) extrem de talentați și care reușesc să umple scena cu prezența lor animată de coregrafia lui Gigi Căciuleanu. Spectacolul durează o oră, este extrem de inteligent gândit, cu poantă și sensibilitate, cu mult umor și afecțiune pentru o generație care încearcă să se adapteze secolului vitezei.

O să aveți ocazia să vedeți un spectacol în care nimic nu e lăsat la voia întâmplării, începând cu mișcările actorilor, continuând cu muzica ce susține actul dramatic, cu replicile spuse pe un ton robotic asemeni aplicațiilor pe care le vedem pe tablete și smartphonuri, cu proiecțiile ce susțin imaginea unui univers fals și totuși aproape de nevoile noastre dintre care, mai importantă și mai stringentă decât toate e nevoia de iubire.

M-am bucurat că am dus-o pe Ana. Cred că pe undeva și-a pus niște semne de întrebare. M-am bucurat să văd în sală, o clasă de a V-a venită la teatru cu diriginta. M-am bucurat si mai tare când Ana mi-a spus că este o clasă din școala ei.

Un bilet costă 30 de lei și pot fi cumpărate on line. Nu e puțin, dar o pizza la Pizza Hut e cam tot atât și nu te ține pe scaun, o oră, cum poate face un spectacol. A fost, în felul ei,  o lecție interesantă de parenting acest teatru coregrafic. Dacă nu aveți program pentru seara asta, de la orele 18h00 se joacă, tot la Excelsior, în Sala studio, Cea mai frumoasă floare din lume, iar de la orele 19h00, o să-i aveți în Sala mare, pe cei de la Colegiul Tudor Vianu cu spectacolul Fantoma de la Operă.

Am aruncat un ochi pe programul de la Teatrul Excelsior și cred că este primul teatru pentru copii care produce și spectacole pentru adolescenți. Pentru cei ca mine, cu copii mari, există câteva piese care par foarte interesante. Uitați-vă, de exemplu, la With a little help from my friends dacă aveți liceeni pe acasă sau la Teenspirit. Vă las aici programul lunii martie și AOP când aveți TSC (glumesc, adică "aruncați o privire când aveți timp și chef").

Apropo, dacă nu știți ce am vrut să spun la începutul povestirii de astăzi, ei bine înseamnă "ce mai faci? "oh my god" și "what the fuck".


2 comentarii:

Adriana spunea...

Foarte interesant, insa am vazut ca sunt recomandate pt. 16+. Ai idee la alte teatre daca sunt spectacole potrivite pt 10-14? Urmarim de ceva timp Micul Print (se joaca la Teatru de Comedie) insa biletele se epuizeaza incredibil de repede :(

Ioana spunea...

Spectacolul asta e recomandat pentru copii peste 12 ani. Dar eu l-am vazut si merge si la copii un pic mai mici.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes