miercuri, 17 mai 2017

De-a ce să te joci cu copilul mare

De când copila a crescut și a devenit o tânără speranță sau, cum spunea taică-miu, o viitoare gagică mișto, modalitățile de petrecere ale timpului cu ea s-au schimbat și ele. Acum nu mai mergem în parc, ci se duce în parc cu prietenele de prin cartier, am terminat cu Țăndărică și am început să mergem la spectacole de oameni mari (am fost la Timișoara, la Gaițele și la Odeon, la Pyramus &Thisbe 4 you), la concerte o iau deja cu mine (am fost sâmbătă la Deep Purple și îi am pe listă pe cei de la Evanescence), serile stăm împreună în pat, cu o farfurie de fructe la mijloc și citim fiecare din cartea ei, ne disputăm calculatorul și mai nou, ne propunem să începem să gătim împreună.

Așadar, nu e de  mirare că și jocurile s-au schimbat. Perioada Fazan a cam luat sfârșit și a început o nouă eră pentru care nu am încă nume.  Și asta pentru că jocul despre care urmează să vă povestesc a apărut din plictiseală, în urmă cu câteva zile, când, întorcându-ne noi de la lecția de ghitară, ne-am urcat într-un autobuz plin cu lume. Auzi, zice Ana, hai să alegem la întâmplare o persoană și să ne imaginăm, pe scurt, viața ei. Ne gândim fiecare câteva minute și apoi povestim, pe rând. Zis și făcut. Prima vizată- o jună la vreo douăzeci și ceva de ani pe care eu mi-am imaginat-o funcționară la bancă, venită din provincie, locuind cu iubitul în două camere, cu chirie și care tocmai făcuse un împrumut ca să meargă la vară, în Grecia. Ana a preferat să o vadă stând singură, într-o garsonieră, cu unic companion un cățel mic și pufos.

Cel mai interesant scenariu a avut-o ca protagonistă pe o doamnă cu părul vâlvoi, la vreo patruzeci de ani despre care am decis de comun acord să fie coafeză, mamă de băiat de liceu și divorțată după ce a descoperit că e lesbiană și s-a încurcat cu o colegă de la salon.

Următoarea lecție de ghitară e luni. Si cum avem de mers cu autobuzul aproape de la un capăt la altul, prevăd niște scenarii explozive. Așa că, stați pe aproape! Și dacă mai aveți idei de jocuri pentru copiii mari, turnați aici. Dacă nu, poate aveți o invitație de dat la Evanescence. Cântă pe 29 iunie, la București. Zic și eu, că deh, încercarea moarte n-are!
 

4 comentarii:

Bianca Timșa spunea...

Noi ne jucam despre *ce-ai face dacă* și luam tot felul de situații. De cele mai multe ori erau hazlii, dar le strecuram și pe cele dificile, pentru ca în felul ăsta să-l conștientizez cum ar trebui să procedeze și să-și aducă aminte la momentul potrivit.
Distracție plăcută.
:-)

Simona spunea...

Am ras. Mi-a placut cum va petreceti voi timpul cand mergeti cu auobuzul. Unde mai pui ca ti-ai dus copilul la Deep Purple, ceea ce in ochii mei te face o mama tare cool <3
L-am dus si eu pe-al meu in 2014, insa era in burta inca :D

Ioana spunea...

Simona, trebuie sa recunosc ca am primit niste bilete moca in ziua concertului si asa am ajuns.

vavaly2007 spunea...

interesant joc. noi inca ne jucam de a crearea de propozitii cu cuvinte traznite sau cuvinte aparent fara legatura intre ele. trebuie sa facem mici povestiri amuzante :).

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes