miercuri, 3 octombrie 2012

Săptămâna a treia

Am avut un weekend întreg să fac yoga, să respir adânc, să recapitulez tot ceea ce nu-mi convine şi mai ales să mă gândesc ce vreau să cer. Şi am cerut. Am fost la şcoală şi am vorbit cu doamna. Face to face. Calm, fără să ridic tonul, fără tremurat de voce, fără flori sau zâmbete de curtoazie. M-a surprins că nu se grăbea, că nu mi-a zis că ar avea treabă, că nu mi-a invocat anii de experienţă, că a ascultat tot ce i-am spus despre copil. Şi anume că este speriată de ameninţări, că le-a luat de bună şi că a plâns acasă. M-a surprins că a bătut în retragere atunci când am rugat-o, şi da, am rugat-o politicos, să nu-i mai spună chestii îngrozitoare care o pot demoraliza. A înţeles. Aşa cum a înţeles că fiecare copil are nevoie de încurajări şi fiecare părinte are nevoie de un feedback.

Acum îl avem. Trei de FB de luni până azi.

Ca un sfat. Nu încercaţi să discutaţi lucruri neplăcute la şedinţa cu părinţii. Riscaţi să fiţi puşi la zid. Şi oricum, şedinţa cu părinţii se poate rezuma la:
- 15 lei revista Piticlic
- 110 lei banii pentru excursie
- 8 lei manualul de religie
- 50 lei fondul clasei.

Nu-mi spuneţi că fondul e ilegal. Am asistat la un atac de panica din partea unei mame că se termina şedinţa şi noi nu vorbisem de fondul ăsta. Am înţeles că urmează şi fondul şcolii.

Oricum, per total, bilanţul ar fi vreo 190 lei şi un copil care, de la începutul săptămânii, a prins curaj şi drag de şcoală.

9 comentarii:

A spunea...

hei, eram sigura ca o sa iei taurul de coarne...primul post pe care l-am citit la tine era despre cum ai raportat la politie niste furaciosi de flori de pe domeniul public, asa ca asteptam si de data asta "trecerea la actiune" :)))

intre timp, imi fac si eu curaj...

monica spunea...

O mamica cu atitudine!Ce-mi place!Sper sa pot face si eu asta cand va veni clipa.Momentan fata mea se plimba in timpul orei de la o banca la alta pentru ca are cate ceva de vorbit cu colegele..ce-as putea sa-i reprosez doamnei?:))

Ioana spunea...

Stati linistite, nici macar nu am facut mare lucru. Doar ca, am descoperit ca daca vorbesti si ti se da ocazia sa explici, lucrurile se pot aranja. E drept ca si interlocutoarea a fost super OK.

Anonim spunea...

E ciudat ca i-a dat 3 de FB ( presuspun ca asta inseamna foarte bine nu vreo prescurtare a notiunii de feed-back ).II merita intr-adevar sau invatatoarea vrea doar sa nu mai aiba probleme ?
Seamana a furat singur caciula ...

Ioana spunea...

A fost o săptămână în care au fost evaluați toți copiii. Si multi dintre ei au luat FB. Problema era ca pana acum, ea nu fusese evaluata sau evaluările nu ajunseseră la mine. M-am uitat și eu pe teme (si eu m-am gândit initial ca poate nu merita aceste calificative), dar temele erau corecte și fără greșeli. In orice caz, eu i-am spus doamnei ca tot ceea ce doresc eu este un feed back, nu neapărat pozitiv. Sa vad si eu pe unde se afla si cum pot sa o ajut, dacă e cazul. Partea buna este ca aceste calificative sunt acordate doar pentru temele rezolvate in clasa si nu pentru temele făcute acasă sau la after school.

Alexandra Albu spunea...

E foarte bine ca ai luat atitudine. Bravo! Si interlocutoarea poate o sa retina de acum inainte ca cu Ana nu trebuie sa se poarte urat. Si cu asta basta. Mai mult de atat n-ai ce sa ii ceri dupa episodul cu "nu te las la baie maine" :) Compromisul e unul foarte bun!

Ioana spunea...

Nici măcar nu am luat atitudine. Am avut doar o discuție în care am reușit sa ajungem la un numitor comun și asta destul de ușor, spre surprinderea mea. Asa sunt eu, diplomata:)

Oricum, mie mi s-a părut ca a devenit mai blânda cu toți copiii, poate ca era doar o masca de baubau de început de an. Sper ca s-a dus cu totul!

szqwer spunea...

Ce ma bucur ca te-ai dus si ai spus ce te 'doare", ca la medic.Exact pe sufletul meu, cum as fi facut si eu!
va pup cu drag!

g.cojocaru spunea...

:) of, cat de greu e sa fi parinte de scolar... sistemul nostru sucks! ... de fapt multe sisteme sunt asa... :(

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes