miercuri, 9 aprilie 2014

Dare de seamă

Bună, bună! Staţi aşa, nu vă bucuraţi prea tare că m-am întors. Sunt doar în trecere, din păcate nici azi nu am timp de palavre. Sper să îmi fac mai mult după Paşte. Apropo, ia daţi-mi şi mie nişte idei de cadouri. Ana vrea numărul de telefon al Iepuraşului că cică ar dori să-l sune din când în când să vadă ce mai face. Eu mi-aş dori o geacă de primăvară. Pentru consort nu ştiu ce să trec pe listă, iar pentru bunici, cu atât mai puţin. 

În rest, infanta a început să se agite că vine ziua ei şi nu ştie unde să şi-o serbeze. Anul trecut am făcut la Happy Planet despre care spuneam eu cam aşa.  De atunci şi până în prezent, mi-a fost dat să mai descopăr un singur loc neştiut, la mare căutare am înţeles ulterior şi anume Jungle Laser Mania. Ce să vă spun? Distracţia este maximă, locul unde se lasă cu împuşcături este mare, copiii au şi o sală separată unde se pot juca şi cu altceva decât cu lasere, părinţii au şi ei nişte canapele pe care pot socializa şi se poate veni cu mâncarea la purtător. Daaaaar, harnaşamentele alea de se pun pe odrasle ca să se împuşte mai abitir sunt extrem de grele şi cred că, de fapt, sunt pentru adulţi pentru că vestele atârnă până la genunchi. În concluzie, seara, după petrecere, am numărat unsprezece vânătăi de culori şi dimensiuni diferite, inclusiv o tăietură pe gât roşie şi urâtă. Aşadar, pentru ziua Anei voi căuta altceva. Nu ştiu ce şi nu ştiu unde, aşa că orice idee e binevenită. 

În rest, muncesc cu spor la un articol despre fertilizarea in vitro (FIV) în România. Situaţia e tristă. Hai să vă spun doar aşa, în câteva cuvinte, cum stau lucrurile: Bulgaria are trei tentative de FIV plătite integral prin Casa de asigurări, Ungaria are şi ea vreo cinci, în Franţa sunt patru plus şase înseminări artificiale, în Polonia sunt trei FIV şi la noi... tataaaam... zero! A fost una şi aia plătită parţial din 2011 până în 2013 când subprogramul de reproducere umană asistată a fost pus pe tuşă din lipsă de fonduri pentru ca, ulterior, să fie scos cu totul de pe lista de programe subvenţionate de la buget. Şi totuşi, în doi ani de existenţă, programul ăsta, aşa slab şi palid cum a fost el, a făcut să se nască aproximativ 300 de copilaşi. O să vă întrebaţi poate cam câţi bebeluşi apar într-o ţară unde programul ăsta este bine pus la punct, acoperă toate cheltuielile atât în clinicile private cât şi de stat, decontează tote analizele, procedurile, consultaţiile, ce mai, te invită practic să faci tot ceea ce e omeneşte posibil la ora actuală pentru a deveni părinte. Staţi jos? Douăzeci şi două de mii de copii se nasc în fiecare an, într-o ţară ca Franţa, prin procreere medicală asistată. Vreţi să vorbim acum şi de natalitate? Nu, nu are rost că ne întristăm şi e păcat de ziua asta frumoasă.

Apropo, vedeţi că de mâine se anunţă ploaie până sâmbătă inclusiv. Ceea ce a iscat o dramă la mine, în familie, pentru că Ana spera să mergem în prima zi de weekend în Parcul Izvor unde cică ar fi fost un mega schimb de cărţi de la Mega Image, plus nu ştiu ce animăluţe bune de mângâiat, dar mai ales, un concert Smiley începând cu ora două. O să sărim peste asta, se pare, şi o să ne refugiem probabil la vreun film. Chiar, aţi văzut careva Mr. Peabody and Sherman? Noi l-am ratat acum două săptămâni din lipsă de locuri în sală şi am eşuat la ăsta nou cu Clopoţica şi Zâna Pirat. Nu pot să spun că nu ne-a plăcut, dar am rămas cu frustrarea că nu l-am văzut pe celălalt. 

Bun, gata, v-am lăsat. Mă întorc la ale mele. Să fiţi cuminţi şi să ieşiţi în parc! Păcat de o zi aşa  frumoasă ca să o pierdeţi cu ochii pe bloguri!

4 comentarii:

Corina spunea...

Buna Ioana,
Incearca pentru ziua Anei , daca tot i-a placut, o alta locatie cu acelasi specific, fara acele costume nenorocite. Mihai a fost acolo la ziua de nastere a unui coleg.Este in Sema Parc (la Semanatoarea sau Petrache Poenaru), nici nu este foarte departe.
http://www.lasertag-arena.ro/
Suuucces!!

mary spunea...

chiar pandeam sa vad ce vei scrie despre concertul lui smiley :)) eu sper sa fie sambata vreme buna ca am iesire la munca patriotica;) si asa poate il vede si frumoasa ta pe smiley

Anonim spunea...

Pt petrecerea Anei...Mayateka...cauta pe net....e intre Nerva Traian si Timpuri Noi

Ioana spunea...

Multumesc pt sugestii. Verific, compar si voi gasi eu ceva. Desi curtea de la tara este si anul asta pe primul loc:)

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes