joi, 9 februarie 2012

Ştie cineva...

Are cineva idee cum aş putea eu să încălzesc nişte lapte, într-o cameră de hotel, fără să iau cu mine un reşou sau o plită? Oare se poate cu un fierbător? Teoretic nu, că se prinde laptele de el.

Problema e că voi pleca duminică împreună cu copilul meu, dependent de lapte, la munte. Acolo, camera va fi într-o anexă a hotelului şi deci, relativ departe de bar, unde au microunde şi de restaurant, unde au aragaz. Ana nu stă nici singură în cameră şi nici fără lapte dimineaţa şi seara.

În general avem un ritual bine stabilit care spune că mama se trezeşte dimineaţa, scoală copilul, îl plantează la desene, pregăteşte laptele cu cacao, vâră un pai în el, după care, cu o ceaşcă de cafea în mână, se retrage pe balcon şi stă şi ea liniştită 5 minute. Acum problema e că dacă nu am lapte, nu pot să pun copilul la desene şi fără desene, nu stă locului şi dacă nu stă locului, stă în capul meu şi deci adio cafeaua mea dragă şi cele 5 minute de pace! Şi eu nu vreau să renunţ la ele. Nu şi nu!

Aşa că, ştie cineva cum pot încălzi laptele într-o cameră de hotel fără aragaz şi fără microunde?
Să ştiţi că rece nu-l bea, am încercat şi zice că e câh.

6 comentarii:

Ana spunea...

O sa iti spun cum am facut eu. Am cumparat o cana electrica, ceva pe la 50 ron care desi nu are inscriptionat insemnul unei firme celebre gen philips, braun etc. merge impecabil si acum dupa 5 ani de utilizare. Am fiert apa, am pus apa fiarta intr-un vas si cana cu lapte in vasul cu apa fierbinte. Trebuie sa punctez ca apa se fierbe extrem de repede (cred ca mai putin de un minut) si este utila cand vrei sa faci rapid un ceai.
I hope this helps :)

Ioana spunea...

Mulțumesc! Iată o soluție!

g.cojocaru spunea...

sau un incalzitor de biberoane... sunt unele care merg si la masina si la priza... si nu incalzesc numai biberoane. :)

Ioana spunea...

Da? Nu știam. Merci de pont.

Anonim spunea...

sau, ca nu mai cumperi nimic, iei de acasa o craticioara/ibbric (ibricu' mai marisor) mica, fierbatorul si o sticluta goala (de exemplu: cele de tedi). pui laptele in sticluta, sticluta in craticioara, pe langa sticluta pui apa. si pui fierbatorul in apa. s-ar putea sa se incalzeasca un pic mai greu, dar nu e imposibil si scutesti un drum dupa cana electrica/incalzitor de biberoane. :)
poti sa folosesti chiar ibricul de cafea, daca nu e foarte mic.
ady

Ioana spunea...

Cred ca asa voi face, pentru ca nu mai am timp sa cumpăr nimic și în plus voi merge cu trenul și deja Ana are un ditamai bagajul de jucării, asa încât o cana electrica ar ocupa cam mult loc.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes